Laguna - Bukmarker - Jubilarno izdanje bestselera „Ringišpil“ Jelene Bačić Alimpić - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Jubilarno izdanje bestselera „Ringišpil“ Jelene Bačić Alimpić

Pred čitaoce stiže jubilarno izdanje romana prvenca Jelene Bačić Alimpić. Bestseler „Ringišpil“, sa predgovorom autorke, od utorka 5. maja možete pronaći u knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

U ovom romanu o ljubavi koja je uspela da nadraste život i sudbinu Jelena Bačić Alimpić ispisuje intimnu povest balerine krhkog tela i džinovskog duha koji je ostavio pečat na svim slavnim baletskim scenama. Gradeći istovremeno priču o malim-velikim ljudima, salašarima i umetnicima, pesnicima i njihovim muzama, senovitim bačkim salašima i gradićima, jutrima koja mirišu na slatko od dunja i nezaboravnim ruskim zimama, ona nam na jedinstven način pruža uvid u najtananija ljudska osećanja.

Ringišpil“ je preveden na makedonski, turski, bugarski i slovački jezik, nagrađen Zlatnim Hit liberom. Objavljen je i u luksuznom izdanju, u prestižnoj ediciji „Dragulji Lagune“, kao jedan od najprodavanijih i najčitanijih romana u istoriji izdavačke kuće Laguna.
 
Deset godina nakon što je „Ringišpil“ prvi put dospeo na police knjižara autorki Jeleni Bačić Alimpić emocije su pomešane.
 
„Moram da priznam da su mi u ovom trenutku emocije vrlo oprečne, ali se svakako radujem trećem, jubilarnom reizdanju mog književnog prvenca ’Ringišpil’. Ne mogu da verujem da je prošlo već deset godina od prvog izdanja, a opet, od tada sam napisala još devet knjiga, a deseta čeka da ugleda svetlost dana. Dakle, bio je ovo vrlo kreativan i inspirativan decenijski period mog života, plodonosan, i svakako iznenađujući i za mene samu. Ali, to je sve ’samo’ život.
 
Pre svega, želela bih da zahvalim čitaocima koji su prepoznali moj književni senzibilitet i prihvatili emocije koje sam im kroz svoje pero podarila i koji me na tom putu prate već deset godina. Takođe, ovim putem bih izrazila zahvalnost svojoj izdavačkoj kući Laguna, s kojom negujem dugogodišnji profesionalni i prijateljski odnos, pun poverenja i uvažavanja. Oni bez kojih sve ovo ne bi imalo smisla jesu moja deca, suprug, majka, brat – moja porodica, koja je imala razumevanja za moja ’umetnička’ traženja, vrludanja, nesanice, nedoumice, radost, tugu, osude, saplitanja, pohvale i unižavanja, dakle, kroz sve što sam prošla za ovih deset godina.
 
Naposletku, hvala Bogu što mi je dao ovaj dar i blagoslov da rečima izrazim sve ono što u sebi ćutim“, rekla je povodom izlaska jubilarnog izdanja „Ringišpila“ Jelena Bačić Alimpić.


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
omiljena akcija knjigoljubaca 3 za 999 od 7 do 26 maja  laguna knjige Omiljena akcija knjigoljubaca: „3 za 999“ od 7. do 26. maja!
26.04.2024.
Akcija koju najviše volite i uvek željno iščekujete, jer su tamo najbolji naslovi iz naše ponude – „3 za 999“ počinje 7. i traje do 26. maja 2024. godine, u svim Delfi knjižarama, kao i na sajtovima l...
više
laguna donirala važan uređaj institutu za majku i dete laguna knjige Laguna donirala važan uređaj Institutu za majku i dete
25.04.2024.
Jedna od važnih aktivnosti Lagune u prošloj godini, koja je bila u znaku obeležavanja četvrt veka postojanja, jeste odluka da sredstva namenjena proslavi jubileja preusmerimo u humanitarne svrhe. ...
više
uskoro na brodvej stiže i mjuzikl suludo bogati azijci video  laguna knjige Uskoro na Brodvej stiže i mjuzikl „Suludo bogati Azijci“ [video]
26.04.2024.
Popularni knjiško-filmski serijal se adaptira u mjuzikl na Brodveju. Džon M. Ču će biti zadužen za režiju muzičko-scenske adaptacije „Suludo bogatih Azijaca“. Za potrebe mjuzikla (u produk...
više
dženi kolgan božićna knjižara i čari škotskog duha laguna knjige Dženi Kolgan: „Božićna knjižara“ i čari škotskog duha
26.04.2024.
Škotska spisateljica Dženi Kolgan u razgovoru za Politiku otkriva čaroliju koja se krije iza njenog najnovijeg romana „Božićna knjižara“. Praznična knjiga škotske spisateljice Dženi Kolgan „Bož...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.