Laguna - Bukmarker - Jelena Bačić Alimpić se družila sa čitaocima u Srpskoj Kostajnici - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Jelena Bačić Alimpić se družila sa čitaocima u Srpskoj Kostajnici

Poznata srpska spisateljica Jelena Bačić Alimpić u ponedeljak 25. juna predstavila je u Kostajnici svoje romane na književnoj večeri koju je organizovala Narodna biblioteka „Nevenka Stanisavljević“.


 
Jedna od najčitanijih savremenih književnica u Srbiji, ali i državama bivše Jugoslavije, govorila je o nastanku njenih romana i o uspesima naglašavajući da su čitaoci i njihova reakcija najveća nagrada za trud i napisanu priču.
 
„Pišem uglavnom istorijske drame sa elementima ljubavne priče, ali pomalo i trilera. Pišem prvenstveno za sebe, a onda i za čitaoce, nikako za književnu kritiku“, rekla je spisateljica za Radio Kostajnicu.
 
Ona kaže da joj je inspiracija život, a porodica velika podrška.
 
„Kada pišem, to izgleda vrlo dinamično, turbulentno, ne spavam, plačem, smejem se, ne jedem, borim se sa svojim likovima i sama sa sobom. Mnogo je emocija, mnogo neprospavanih noći, ali na kraju to rezultira za mene najvećom nagradom, a to je poverenje čitalaca. Mene je Bog nagradio time što sam najčitaniji i najtiražniji pisac i stvarno mi ne treba druga nagrada“, kazala je književnica.
 
Jelena je navela da, iako nije feministkinja, u svojim delima glorifikuje ženu, jer žena i u prošlim i u današnjim vremenima može da podnese i ponese na svojim ramenima što ne može nijedan muškarac.


 
Ona je dodala da rado dolazi u Republiku Srpsku. Iako je zbog zdravstvenih problema otkazala nekoliko gostovanja u Srbiji, u Srpsku je morala da dođe.
 
Direktor biblioteke Svetlana Đurđević rekla je da je književno veče sa Jelenom Bačić Alimpić održano u okviru projekta „Proljeće kulture u Kostajnici“, a ujedno je obeležen i Dan biblioteke.
 
„Roman Jelene Bačić Alimpić ’Ringišpil’ tri godine uzastopno bio je najčitanija knjiga, koja nijedne noći nije prenoćila u našoj biblioteci i za koju se pravila lista čekanja, i zato mi je veoma drago što sam Jelenu uspjela dovesti u Kostajnicu na zadovoljstvo sugrađana koji je izuzetno vole i cijene kao pisca“, naglasila je Đurđevićeva.
 
Ona je rekla da kostajnička biblioteka broji više od 22.000 bibliotečkih jedinica i oko 400 članova.
 
Izvor: www.radiokostajnica.com


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
dečji dani kulture od 5 do 7 aprila u igri sa knjigom  laguna knjige Dečji dani kulture od 5. do 7. aprila – U igri sa knjigom!
29.03.2024.
I ovog aprila deca se najlepše druže sa knjigom, i to u okviru Dečjih dana kulture, još jedne manifestacije koja promoviše knjigu i čitanje na najlepši način: kroz igru i zabavu!   Dečji da...
više
proslavimo svetski dan dečje knjige laguna knjige Proslavimo Svetski dan dečje knjige
29.03.2024.
Svetski dan dečje knjige, ustanovljen 1967, kako bi se skrenula pažnja na potrebe najmlađih čitalaca, obeležava se 2. aprila, na dan rođenja danskog pisca Hansa Kristijana Andersena. Tim p...
više
istorija u 56 poglavlja dvadeset minuta luja xix čedomira antića u prodaji od 1 aprila laguna knjige Istorija u 56 poglavlja – „Dvadeset minuta Luja XIX“ Čedomira Antića u prodaji od 1. aprila
29.03.2024.
Posvećeni istoričar Čedomir Antić objedinio je u knjizi „Dvadeset minuta Luja XIX“ 56 intrigantnih priča iz istorije kako naše tako i svetske. U svom prepoznatljivom maniru, pitko i slikovito, opisao ...
više
komemorativni skup sanu posvećen goranu petroviću laguna knjige Komemorativni skup SANU posvećen Goranu Petroviću
29.03.2024.
U prisustvu velikog broja članova Srpske akademije nauka i umetnosti u Svečanoj sali SANU u četvrtak 28. aprila održana je komemorativna sednica, posvećena piscu i akademiku Goranu Petroviću (1961–202...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.