Laguna - Bukmarker - Intervju sa Bler Holden, autorkom romana „Njegova devojka“ - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Intervju sa Bler Holden, autorkom romana „Njegova devojka“

Bler Holden je mlada autorka koja je još uvek na studijama! Divi se savremenim YA autorima, ali čita i klasike. Njen roman „Njegova devojka“ je postavljen na platformi Wattpad gde je postigao neverovatan uspeh, a samim tim stigao i do naših čitalaca kojima se takođe dopao ovaj roman. Evo pitanja koja su joj pristigla sa iste platforme na koja je ona iskreno odgovorila.



Ko su tvoji omiljeni autori?

Iskreno, na to pitanje je nemoguće odgovoriti. Verovatno zavisi od toga da li to posmatram kao čitalac ili kao pisac. Kao autor, opsednuta sam savremenim autorima romana za mlade poput Rejnbou Rovel, Stefani Perkins, Kolin Huver, Meg Kabot, itd. jer to su autori čije bi stvaralaštvo bih volela da oponašam. Kao čitalac, nedavno sam se susrela sa mnogim novim piscima, i volim sve od Čehova preko Ostinove do Rolingove.

„Njegova devojka“ je pročitana više od 115 miliona puta!!! Koja je tvoja tajna?

Haha, nema je! Veoma sam srećna jer sam pronašla čitaoce kojima se toliko dopada moja priča i likovi u njoj. Nisam mogla da verujem kada sam videla da je „Njegova devojka“ prešla milion čitanja, tako da to nešto što još uvek ne mogu sebi da objasnim.

Imaš li neku rutinu koje se držiš pri pisanju?

Teško je postaviti neku stalnu rutinu pri pisanju s obzirom na to da idem redovno u školu. Obično ne nalazim vremena da pišem tokom nedelje i većinu stvari radim tokom vikenda. Sve zavisi od toga koliko me profesori pritiskaju u kom trenutku. Još uvek se trudim da napišem ponešto čak i tokom napornijih delova semestra tako to obično uključuje nekoliko šoljica kafe i često ostajanje u biblioteci do kasnih večernjih sati.

Kako si otkrila Wattpad? Koliko često se uključuješ i komuniciraš sa čitaocima?

Najbolji prijatelj mi je otkrio Wattpad kada sam imala otprilike osamnaest godina i tokom narednih godinu i po dana bila sam samo čitalac. Oduševila sam se idejom sajta da postoji toliko mnogo priča kojima možemo pristupiti i postojanje prilike da porazgovaraš sa omiljenim piscima. Kada sam i sama počela da pišem, zacrtala sam sebi misiju da stupim u kontakt sa što više svojih čitalaca. Pišem veoma duge i opširne beleške na kraju svojih knjiga kako bi moji čitaoci znali šta mi se dešava u životu. Instagram i Tviter su takođe postali sjajni načini povezivanja i koristim ih svakog dana kao što i redovno šaljem poruke sa svog Wattpad naloga.

Kada ne pišem, ja:

Učim, spavam ili jedem, ali uglavnom učim!

Šta najviše voliš u vezi sa Wattpadom?

Brze povratne informacije i podršku! Objavim poglavlje i nakon deset minuta dobijem stotinu predivnih i ohrabrujućih komentara, što je definitivno najbolja stvar.

Šta sledeće možemo očekivati od tebe?

Definitivno ćete me zateći kako pišem i objavljujem na Wattpadu! Što se tiče ostalih uzbudljivih vesti, potpisala sam ugovor sa jednom agencijom,  i, držite mi fige, nadam se da će iz toga proizići nešto uzbudljivo i za mene i za sve koji vole da čitaju moje knjige.

Izvor: wattpad.com    
Prevod: Dragan Matković


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
dečji dani kulture od 5 do 7 aprila u igri sa knjigom  laguna knjige Dečji dani kulture od 5. do 7. aprila – U igri sa knjigom!
27.03.2024.
I ovog aprila deca se najlepše druže sa knjigom, i to u okviru Dečjih dana kulture, još jedne manifestacije koja promoviše knjigu i čitanje na najlepši način: kroz igru i zabavu! Dečji dani kul...
više
infuzija čoveku koji posustaje predstavljene canetove ukrštene reči  laguna knjige Infuzija čoveku koji posustaje – predstavljene Canetove „Ukrštene reči“
27.03.2024.
Da je poezija u modi potvrdila je promocija prve poetske zbirke Zorana Kostića Caneta „Ukrštene reči“, koja je održana u Velikoj sali SKC-a 26. marta. Pored autora, učestvovale su književnica Ivana Di...
više
promocija romana vaskrsenje vukašina milićevića laguna knjige Promocija romana „Vaskrsenje“ Vukašina Milićevića
20.03.2024.
U četvrtak 28. marta od 18 sati u kafeteriji Bukmarker knjižare Delfi SKC biće predstavljen roman Vukašina Milićevića „Vaskrsenje“.   O knjizi će, osim autora, govoriti i Igor Perišić, knji...
više
nedeljnik u knjižarama delfi laguna knjige Nedeljnik u knjižarama Delfi
27.02.2024.
Novi broj lista Nedeljnik je na kioscima, a od petka ga možete kupiti za samo 29 dinara u svim knjižarama Delfi širom Srbije uz kupovinu bilo koje Lagunine knjige, knjige drugih izdavača ili proizvoda...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.