Laguna - Bukmarker - Hit naslovi na Dečjim danima kulture - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Hit naslovi na Dečjim danima kulture

U susret Dečjim danima kulture, manifestaciji koja na najlepši mogući način jača vezu između mališana i knjige, predstavljamo vam neke od novih naslova kojima ni deca ni roditelji neće moći da odole.


 
Jedan od tih naslova je „Kišni glistac“, zbirka zabavnih pesmica glumca Andrije Miloševića, sa divnim ilustracijama Nemanje Ristića, gde ćete kroz smeh shvatiti svu važnost i snagu iskrenog prijateljstva. Šta se dogodilo sa hrabrim kišnim gliscem koji je krenuo da ispita koji to strašni stvor živi u šumi, kako se ćure našlo usred bure, ko je pronašao zlatnog zmaja – otkrićete baš u ovoj knjizi.
 
„Urnebesna hemija“, čiji su autori Dragana Petrović Kosanović, Andreja Leskovac, Branko Stevanović i Zoran Penevski, a koju je ilustrovao Aleksandar Stojšić, pokazuje da nauka nije bauk. To je zbirka eksperimenata sa mućkanjem, koja decu uvodi u ozbiljna saznanja putem raznih „trikova“.
 
Izdvajamo i „Strahovitu knjigu“ Uroša Petrovića, koja je zabavna da pukneš od smeha, a strašna da se slediš od jeze. Govori o tome zbog čega je važno da se ponekad, dok smo još mali, pošteno isprepadamo i kako nam takva strahotna iskustva pomažu da izrastemo u hrabre ljude.
 
A za sve one koje zanima kako je moguće da januar završi u žirafi i da postoji slonče sa štamparskom greškom, knjiga Dejana Aleksića „Januar u žirafi“, sa fantastičnim ilustracijama Koste Milovanovića idealno je štivo. Sagledaćete svet i čudnovate probleme u njemu iz neočekivanog ugla, koji će vam proširiti vidike.
 
„Moje omiljene životinje“ Olge Utkine su komplet od 15 knjižica, koji predstavlja bebinu prvu enciklopediju koja će uvesti mališane u svet životinja. Knjige su napravljene da odgovaraju ručicama, a listanje kartonskih stranica dobro je za razvoj fine motorike.
 
Ako vaši najmlađi vole zagonetke, onda je knjiga „Nije čovek, nije čigra“, koju je priredila Gordana Maletić, odličan izbor. U knjizi se nalazi izbor zagonetki u vidu divnih stihova, zabavnih pričica i igara rečima više od trideset sjajnih domaćih pisaca i pesnika za decu.
 
„Kuća hiljadu maski“ Igora Kolarova je briljantan roman, satkan od originalnih poetskih crtica od kojih je sačinjena tanka linija života između igre i samoće. Glavna junakinja je Efi, devojčica bez roditelja, koja živi sa tetkom i blesavim mačkom. A da bi se izbeglo suočavanje sa gubitkom, uposlena su najrazličitija sredstva igre i mašte.
 
Preporučujemo i „Priče iz glave“ Vladislave Vojnović. Ovde jednoj Milici mama „čita“ iz glave, tj. priča joj priče u čekaonici ispred laboratorije, pred put na rekreativnu nastavu, na plaži, dok idu iz pozorišta kući, nose mačku veterinaru ili na brzinu pre spavanja.
 
Zahvaljujući serijalu „Velikani“, mladi čitaoci imaju priliku da upoznaju najuticajnije i najtalentovanije ljude u istoriji. Priče o njima su zabavne, lepo ilustrovane i sadrže važne činjenice i zanimljivosti iz života Ane Frank, Napoleona, Kristifora Kolumba, Marka Pola, Galilea Galileja i Arhimeda.


 
I da podsetimo, za vreme trajanja manifestacije važiće fantastični popusti na Lagunina izdanja – za jednu dečju knjigu iznosiće 25%, za dve 30%, za tri 35%, a za četiri i više knjiga za decu 40%. Popusti na naslove drugih izdavača, kao i na odabrani gift program i Lego i Dexy Co asortiman biće 20%, dok će knjige izdavača Sun Promo i Egmont biti na popustu i do 40%. Popusti će važiti i na sajtovima www.laguna.rs i www.delfi.rs, a uz svaku kupovinu spremili smo i poklone!
 
U svim knjižarama Delfi i Laguninim klubovima čitalaca koji se nalaze u Beogradu, Nišu i u još 20 gradova u Srbiji važiće veliki popusti na knjige za decu i mlade, dok će u knjižari u SKC-u, Dečjem kulturnom centru i u prodavnici Dexy Co u TC Ušće biti organizovan raznovrstan program.


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
omiljena akcija knjigoljubaca 3 za 999 od 7 do 26 maja  laguna knjige Omiljena akcija knjigoljubaca: „3 za 999“ od 7. do 26. maja!
26.04.2024.
Akcija koju najviše volite i uvek željno iščekujete, jer su tamo najbolji naslovi iz naše ponude – „3 za 999“ počinje 7. i traje do 26. maja 2024. godine, u svim Delfi knjižarama, kao i na sajtovima l...
više
laguna donirala važan uređaj institutu za majku i dete laguna knjige Laguna donirala važan uređaj Institutu za majku i dete
25.04.2024.
Jedna od važnih aktivnosti Lagune u prošloj godini, koja je bila u znaku obeležavanja četvrt veka postojanja, jeste odluka da sredstva namenjena proslavi jubileja preusmerimo u humanitarne svrhe. ...
više
uskoro na brodvej stiže i mjuzikl suludo bogati azijci video  laguna knjige Uskoro na Brodvej stiže i mjuzikl „Suludo bogati Azijci“ [video]
26.04.2024.
Popularni knjiško-filmski serijal se adaptira u mjuzikl na Brodveju. Džon M. Ču će biti zadužen za režiju muzičko-scenske adaptacije „Suludo bogatih Azijaca“. Za potrebe mjuzikla (u produk...
više
dženi kolgan božićna knjižara i čari škotskog duha laguna knjige Dženi Kolgan: „Božićna knjižara“ i čari škotskog duha
26.04.2024.
Škotska spisateljica Dženi Kolgan u razgovoru za Politiku otkriva čaroliju koja se krije iza njenog najnovijeg romana „Božićna knjižara“. Praznična knjiga škotske spisateljice Dženi Kolgan „Bož...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.