Laguna - Bukmarker - Delfi knjižare u Novom Sadu poklanjaju karte za festival „Živeo život“ - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Delfi knjižare u Novom Sadu poklanjaju karte za festival „Živeo život“

U nedelju, 14. septembra, na platou ispred Muzeja grada Novog Sada na Petrovaradinskoj tvrđavi, od 10 do 21 sat, biće održan festival „Živeo život“. Delfi knjižare u Novom Sadu u Kralja Aleksandra 3 i u Big Shopping centru svojim kupcima uz dve Lagunine knjige od sutra poklanjaju karte za ovaj svojevrsni vremeplov u kojem se posetioci „vraćaju“ u period od 1950. do 1990. godine.


 
Posetioci će na Festivalu „Živeo život“ moći da uživaju u bogatom programu.
 
– Izložba oldtajmera – oldtajmer vozila će biti postavljena na platou ispred Muzeja grada Novog Sada, a njihovi vlasnici posetiocima će davati informacije o automobilizmu u tom periodu. Na platou će biti postavljeni i stari motocikli i bicikli.
 
– Muzejske radionice (hol Muzeja, 1. sprat) – konzervatori muzeja posetiocima festivala će pokazivati kako se vrši konzervatorska obrada eksponata iz perioda od 1950 do 1990. godine, npr. restauracija stare NCR registar kase, restauracija geografske karte, dokumenata, časopisa. U radionicama će učestovati đaci koji se prijavljuju preko škola.
 
Radionica 1 (metal i drvo)
termini od 12 do 14h / od 14 do 16h / od 16 do 18h
 
Radionica 2 (keramika i papir)
termini od 12 do 14h / od 14 do 16h / od 16 do 18h
 
Radionica starih zanata – đaci osnovnih i srednjih škola uče o starim zanatima i izradi suvenira (heklanje, izrada bedževa, ukrasnih torbica, prstenja itd.). Predviđene su tri radionice sa po 6 učesnika.
 
Škola DJ-inga (14. septembar, plato ispred Muzeja grada Novog Sada) – jedan od prvih beogradskih DJ-eva, DJ Munja mališanima će pokazivati kako se pušta muzika sa gramofonskih ploča, kako se skrečuje itd. U slučaju lošeg vremena škola se prebacuje u Muzej.
 
– Čitaonica na otvorenom – poseban deo platoa biće pretvoren u mini-čitaonicu gde će moći da se prelistaju dnevna i periodična izdanja štampe, ali i knjige i udžbenici.
 
– Turnir u klikerima, preskakanju lastiša i badmintonu (u saradnji sa Badmintom savezom koji će davati osnovne informacije o tom sportu) – na platou ispred Muzeja grada Novog Sada.
 
– Mlečni restoran na otvorenom – na meniju su C kafa, limunada, boza, sokovi iz kesica, Cockta, čaj od nane, ali i onovremene poslastice.
 
Akcija traje do podele karata.


Podelite na društvenim mrežama:

obavezno štivo za ljubitelje istorijske fantastike knjige ona koja je postala sunce i onaj koji je udavio svet u prodaji od 23 jula laguna knjige Obavezno štivo za ljubitelje istorijske fantastike – knjige „Ona koja je postala Sunce“ i „Onaj koji je udavio svet“ u prodaji od 23. jula
22.07.2024.
Pred čitaoce stižu dva romana Šeli Parker-Čan iz žanra istorijske fantastike – „Ona koja je postala Sunce“ i „Onaj koji je udavio svet“.   „Ona koja je postala Sunce“ je saga o ženi ko...
više
delfi knjižara milutin uskoković u užicu proslavila jubilej laguna knjige Delfi knjižara „Milutin Uskoković“ u Užicu proslavila jubilej
22.07.2024.
Da je Milutin Uskoković danas među svojim Užičanima, atmosferu koja je vladala u nedelji posvećenoj Delfi knjižari u gradu na Đetinji mogao bi ovako opisati: „Pomodne haljine i svilene bluze su se sve...
više
nedelja knjiga džordža r r martina od 22 do 28 jula 2024  laguna knjige Nedelja knjiga Džordža R. R. Martina od 22. do 28. jula 2024!
19.07.2024.
Džordž R. R. Martin stvorio je jedan od najuzbudljivijih serijala, remek-delo epske fantastike „Pesmu leda i vatre“, koji je uticao na sve podžanrove fikcije, počev od naučne fantastike, preko misteri...
više
možete prestati da pušite lako je laguna knjige Možete prestati da pušite! Lako je
19.07.2024.
„Lak način da prestanete da pušite“ Alena Kara je najpoznatiji i najprodavaniji priručnik za prestanak pušenja koji objašnjava kako da se bez snage volje trajno oslobodite ovog poroka.   Ova kn...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.