Laguna - Bukmarker - „Astrološki vodič za slomljena srca“ Silvije Cuke izaziva osmeh na licu - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

„Astrološki vodič za slomljena srca“ Silvije Cuke izaziva osmeh na licu

„Astrološki vodič za slomljena srca“ je prvi roman spisateljice iz Milana Silvije Cuke. Autorka je, kao i glavna junakinja romana Aliče Basi, radila na jednoj maloj lokalnoj televiziji i živi u Milanu, gradu u kome je i smeštena njena priča.
 
Glavna junakinja je prešla tridesetu i nema dečka, i to ne zbog sopstvenog izbora. Situacija se dosta zakomplikuje kada njen bivši dugogodišnji dečko Karlo najavi venčanje preko Facebook-a sa njenom koleginicom Kristinom, koja je, pored svega, trudna. Aliče je razočarana i u tom trenutku upoznaje dve osobe: Tija koje je uvodi u svet astrologije, i Davide Nardija, probojnog pogleda, neodoljivog, koga je televizija zaposlila sa zadatkom da smanji broj zaposlenih.
 
Sledeći savete koje joj daju Tio i najbolja prijateljica Paola, Aliče produbljuje strast prema astrologiji do te mere da uspeva da ubedi televiziju za koju radi da producira jednu emisiju na tu temu. Traži da joj se uradi natalna karta i sledi savete koji se tiču njenog astrološkog znaka - Vage. Počinje da obraća pažnju na zvezdanu srodnost sa muškarcima sa kojima izlazi, ali se i dalje razočarava. Kao na primer, u lepog Alehandra, TV zvedzu, alergičnog na duge veze. Ili u Đorđa, koji je njen poslednji dečko. Na svu sreću, tu su njena prijateljica Paola, supruga i majka, koja je zaštitnički nastrojena prema njoj i deli joj gotovo materinske savete, i Tio, prijatelj astrolog koji će joj pomoći da izađe iz delikatnih situacija.
 
A tu je i Davide Nardi, čovek koji nikad ne mora da pita... Smiren, ali i enigmatičan i neuhvatljiv, sa burnom sentimentalnom prošlošću i sa sadašnjošću koju tek treba da reši. Da li bi iza ovog opisa mogao da se krije njen Darsi? U kom pravcu će ići njihov odnos budući da zvezdani apsekti nisu baš povoljni? Da li će Aliče slediti do kraja Tijove savete, načinivši od astrologije svoju mantru za rešavanje svog komplikovanog sentimentalnog i profesionalnog života? Da li će joj čitanje horoskopa poslužiti da postane sigurnija u svoje sposobnosti i mogućnosti?
 
Da li zvezde stvarno paze na nas ili utiču na sudbinu ljudi?

Ovo je pitanje na koje Silvija Cuka pokušava da odgovori ovim romanom. Naravno, odgovor se nalazi u čitanju.
 
Silvija Cuka ima tečan, vedar i zabavan stil pisanja, a sve žene koje su silom prilika bez partnera i koje su prešle tridesetu lako se prepoznaju u liku Aliče Basi. Aličina priča je duhovita, i neprestano izaziva osmeh na licu čitaoca.
 
Kako je ovaj roman dospeo na vrh lista najprodavanijih knjiga? Sve počinje u februaru 2014. godine kada počinju da kruže prve stranice ovog romana po najvećim italijanskim izdavačkim kućama, sa privlačnim naslovom „Astrološki vodič za slomljena srca“. Nakon dva meseca roman je završen i čak pet izdavača ga je htelo.
 
Maja 2014. godine konačno je izdavačka kuća Nord objavila knjigu u Italiji. Na sajmu u Frankfurtu u oktobru te godine, prodata su prava za prevođenje u deset zemalja, a u novembru je izdavačka kuća Simon&Schuster, jedna od najprestižnijih američkih kuća, dobila svetska prava za engleski jezik. U januaru 2015. godine prodata su i filmska prava, a već sledećeg meseca je još 15 zemalja otkupilo prava za objavljivanje ovog iskričavog prvenca Silvije Cuke.

Prava godina uspona Silvije Zuke! Jedne od novih glasova italijanske pripovedačke proze.


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
omiljena akcija knjigoljubaca 3 za 999 od 7 do 26 maja  laguna knjige Omiljena akcija knjigoljubaca: „3 za 999“ od 7. do 26. maja!
26.04.2024.
Akcija koju najviše volite i uvek željno iščekujete, jer su tamo najbolji naslovi iz naše ponude – „3 za 999“ počinje 7. i traje do 26. maja 2024. godine, u svim Delfi knjižarama, kao i na sajtovima l...
više
laguna donirala važan uređaj institutu za majku i dete laguna knjige Laguna donirala važan uređaj Institutu za majku i dete
25.04.2024.
Jedna od važnih aktivnosti Lagune u prošloj godini, koja je bila u znaku obeležavanja četvrt veka postojanja, jeste odluka da sredstva namenjena proslavi jubileja preusmerimo u humanitarne svrhe. ...
više
uskoro na brodvej stiže i mjuzikl suludo bogati azijci video  laguna knjige Uskoro na Brodvej stiže i mjuzikl „Suludo bogati Azijci“ [video]
26.04.2024.
Popularni knjiško-filmski serijal se adaptira u mjuzikl na Brodveju. Džon M. Ču će biti zadužen za režiju muzičko-scenske adaptacije „Suludo bogatih Azijaca“. Za potrebe mjuzikla (u produk...
više
dženi kolgan božićna knjižara i čari škotskog duha laguna knjige Dženi Kolgan: „Božićna knjižara“ i čari škotskog duha
26.04.2024.
Škotska spisateljica Dženi Kolgan u razgovoru za Politiku otkriva čaroliju koja se krije iza njenog najnovijeg romana „Božićna knjižara“. Praznična knjiga škotske spisateljice Dženi Kolgan „Bož...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.