Laguna - Bukmarker - 4 nova naslova za ljubitelje krimića i trilera - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

4 nova naslova za ljubitelje krimića i trilera

Danas ću vam predstaviti četiri nova naslova koji su otelotvorenje psiholoških trilera i misterija, koji će se uskoro naći u izdanju Lagune. Neki od vaših omiljenih autora su napisali nove knjige, ali najavićemo i neka nova imena sa kojima tek treba da se upoznate. Ako ste ljubitelj žanra ili planirate da date šansu malo mračnijim romanima, spremite mesto na polici za ove naslove.

„Win“ – Harlan Koben

Pre više od dvadeset godina naslednica Patriša Lokvud je oteta tokom pljačke imanja njene porodice, a potom je mesecima bila zaključana u trošnoj brvnari. Patriša je uspela da pobegne, što je i njene otmičare nateralo u beg, a predmeti ukradeni od njene porodice nikada nisu vraćeni.
Na Gornjem Vestsajdu čovek je ubijen u svom penthausu, a pored njega su pronađene dve ukradene stvari: Vermerova slika i kožni kofer s inicijalima VHL3. Nakon toliko godina vlasti konačno imaju trag, ali ne samo u vezi s Patrišinom otmicom.

Vindzor Horn Lokvud III – ili Vin, kako ga zovu malobrojni prijatelji, ne zna kako su njegov kofer i ukradena slika završili u penthausu mrtvaca. Ali njegovo interesovanje za slučaj raste, posebno kada mu FBI kaže da je čovek koji je kidnapovao njegovu rođaku takođe odgovoran za teroristički čin i da su zaverenici možda još uvek na slobodi. Ova dva slučaja zbunjuju FBI decenijama, ali Vin ima plan. Koristeći veze i ogromno bogatstvo, kreće opasnim putem uzimajući pravdu u svoje ruke.
„Your Neighbour’s Wife“ – Toni Parsons

Tara Karver naizgled ima savršen život. Ostvarena kao majka, voljena supruga i poslovna žena koja vodi sopstvenu kompaniju, ona je tip osobe za koju biste poželeli da vam bude komšinica, koja bi vam čak mogla postati i najbolja prijateljica.

Ali kakva je ona zapravo?

U jednoj noći potpunog ludila, na poslovnom putu daleko od kuće, ona sve stavlja na kocku. Odjednom njen život iz snova postaje košmar. Kada joj oženjeni muškarac s kojim je provela jednu noć kaže da želi ozbiljnu vezu s njom i da neće ostaviti ni nju ni njenu dragocenu porodicu na miru dok ne pristane da bude sa njim, Tari počinje da se čini da postoji samo jedan izlaz iz ove situacije – ubistvo.
„The Guest List“ – Lusi Foli

Na ostrvu na obali Irske gosti se okupljaju kako bi proslavili odluku svojih prijatelja da stupe u brak. Mladoženja: zgodan i šarmantan, televizijska zvezda u usponu. Nevesta: pametna i ambiciozna, radi u izdavaštvu. To je venčanje o kojem bi zaista vredelo napisati članak u svim novinama: dizajnerska haljina, udaljena lokacija, luksuzna zabava, skupoceni pokloni za goste. Domet na mobilnim telefonima može biti slab i treba se paziti jakih talasa, ali ovaj događaj je isplaniran do poslednjeg detalja i mora proći savršeno.

Ali savršeni mogu biti samo planovi, nikako ljudi. Dok se otvara šampanjac i veselje unosi pozitivnu energiju među zvanice, ogorčenost, sitničavost i ljubomora počinju da se mešaju sa ukusom alkohola i gorkih uspomena. Jedna deveruša „slučajno“ uništava haljinu nevesti. Njen najstariji prijatelj drži krajnje neprimerenu zdravicu koja svima izaziva neprijatnost. A onda jednog gosta pronalaze mrtvog. Ko ne želi sreću ovom mladom bračnom paru? I možda još važnije, zašto?
„Eight Detectives“ – Alex Pavesi

Postoje određena pravila za pisanje dobre misterije. Treba da postoje žrtva, osumnjičeni i detektiv.

Grant Mekalister, profesor matematike, primenio je ova pravila i napisao sedam savršenih detektivskih priča. Međutim, to je bilo pre trideset godina. Sada Grant živi povučeno na udaljenom mediteranskom ostrvu, odbrojavajući dane do večnog počinka.

Sve dok mu na vrata ne pokuca briljantna, ambiciozna urednica Džulija Hart. Ona želi da ponovo objavi njegovu zbirku priča i da zajedno sa njim ponovo iščita svim sedam priča. U tom procesu vidimo da se autor krije od svoje prošlosti, a Džulija postaje radoznalija da sazna šta mu se to toliko strašno desilo.

U pričama ona nalazi mnogo nedoslednosti za koje sumnja da su puka greška neiskusnog pisca detektivskog žanra. Možda su to ipak tragovi, a Džulija pred sobom ima pravu misteriju koja proizilazi iz njegovih priča.

Ovaj roman je oda klasičnim detektivskim pričama sa modernim zapletima, gde ništa nije onako kako izgleda, i dokaz da najbolje misterije krše sva pravila.

Autor teksta: Dunja Lozuk


Podelite na društvenim mrežama:

omiljena akcija knjigoljubaca 3 za 999 od 7 do 26 maja  laguna knjige Omiljena akcija knjigoljubaca: „3 za 999“ od 7. do 26. maja!
26.04.2024.
Akcija koju najviše volite i uvek željno iščekujete, jer su tamo najbolji naslovi iz naše ponude – „3 za 999“ počinje 7. i traje do 26. maja 2024. godine, u svim Delfi knjižarama, kao i na sajtovima l...
više
laguna donirala važan uređaj institutu za majku i dete laguna knjige Laguna donirala važan uređaj Institutu za majku i dete
25.04.2024.
Jedna od važnih aktivnosti Lagune u prošloj godini, koja je bila u znaku obeležavanja četvrt veka postojanja, jeste odluka da sredstva namenjena proslavi jubileja preusmerimo u humanitarne svrhe. ...
više
uskoro na brodvej stiže i mjuzikl suludo bogati azijci video  laguna knjige Uskoro na Brodvej stiže i mjuzikl „Suludo bogati Azijci“ [video]
26.04.2024.
Popularni knjiško-filmski serijal se adaptira u mjuzikl na Brodveju. Džon M. Ču će biti zadužen za režiju muzičko-scenske adaptacije „Suludo bogatih Azijaca“. Za potrebe mjuzikla (u produk...
više
dženi kolgan božićna knjižara i čari škotskog duha laguna knjige Dženi Kolgan: „Božićna knjižara“ i čari škotskog duha
26.04.2024.
Škotska spisateljica Dženi Kolgan u razgovoru za Politiku otkriva čaroliju koja se krije iza njenog najnovijeg romana „Božićna knjižara“. Praznična knjiga škotske spisateljice Dženi Kolgan „Bož...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.