Laguna - Bukmarker - „Za sutra najavljuju konačno razvedravanje“ – novi roman Branka Rosića - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

„Za sutra najavljuju konačno razvedravanje“ – novi roman Branka Rosića

Poznati publicista Branko Rosić predstavlja provokativan roman „Za sutra najavljuju konačno razvedravanje“, priču o zloupotrebi vlasti, izdaji profesije, moralnom padu, korupciji u savremenom Beogradu i Londonu.
 
Igor Braunović je uspešan beogradski novinar i zvezda čuvenog televizijskog šou-programa. Njegova karijera je besprekorna sve do trenutka kad u direktnom programu javno ne izgovori nepromišljeni komentar o prvom čoveku u državi. Nakon toga se njegov profesionalni i privatni život dramatično menja.
 
Saša Braunović, nekadašnja jugoslovenska rok zvezda, posle raspada zemlje povukao se u anonimnost i preselio u London želeći da vodi miran život, daleko od očiju javnosti. Ipak, njegova pređašnja popularnost, poput mračne senke iz prošlosti, pratiće ga u svim pokušajima da se sakrije, od londonskih pabova do obala Lamanša.
 
„Trudio sam se kao i u prethodnom romanu da se osvrnem na sadašnji trenutak kako ovde tako i u svetu, pa u novom romanu ima i migranata i terorizma, koji prate glavnu priču“, rekao je Branko Rosić. Muzika je prisutna i u novom romanu. „Iako sam u prvoj knjizi pokušao da uvedem izmišljene pesme i bendove, ovde sam se držao pravih stvari. Možda će mi neki zameriti pošto dolazim iz nekih ortodoksnih žanrova kao što je pank, ali ovde sam u saundtreku knjige uglavnom koristio pop pesme, aktuelne u svetu, koje promiču kao iz hipermarketa“, istakao je Rosić.
 
Filip David je rekao da se Branko Rosić „predstavlja kao zreo pisac koji ovim romanom zasluženo dobija značajno mesto u savremenoj srpskoj književnosti“.
 
Teofil Pančić smatra da se u „Rosićevom eksplozivnom romanu i ljubi i ubija, ali ništa nije glamurozno kao kod Bonda, Džejmsa Bonda, nego je više balkanski (ne)zasitno: kao kad utoliš glad, ali ipak nastavljaš da jedeš, nije ti dosta“.
 
Knjigu „Za sutra najavljuju konačno razvedravanje“ možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
omiljena akcija knjigoljubaca 3 za 999 od 7 do 26 maja  laguna knjige Omiljena akcija knjigoljubaca: „3 za 999“ od 7. do 26. maja!
26.04.2024.
Akcija koju najviše volite i uvek željno iščekujete, jer su tamo najbolji naslovi iz naše ponude – „3 za 999“ počinje 7. i traje do 26. maja 2024. godine, u svim Delfi knjižarama, kao i na sajtovima l...
više
laguna donirala važan uređaj institutu za majku i dete laguna knjige Laguna donirala važan uređaj Institutu za majku i dete
25.04.2024.
Jedna od važnih aktivnosti Lagune u prošloj godini, koja je bila u znaku obeležavanja četvrt veka postojanja, jeste odluka da sredstva namenjena proslavi jubileja preusmerimo u humanitarne svrhe. ...
više
uskoro na brodvej stiže i mjuzikl suludo bogati azijci video  laguna knjige Uskoro na Brodvej stiže i mjuzikl „Suludo bogati Azijci“ [video]
26.04.2024.
Popularni knjiško-filmski serijal se adaptira u mjuzikl na Brodveju. Džon M. Ču će biti zadužen za režiju muzičko-scenske adaptacije „Suludo bogatih Azijaca“. Za potrebe mjuzikla (u produk...
više
dženi kolgan božićna knjižara i čari škotskog duha laguna knjige Dženi Kolgan: „Božićna knjižara“ i čari škotskog duha
26.04.2024.
Škotska spisateljica Dženi Kolgan u razgovoru za Politiku otkriva čaroliju koja se krije iza njenog najnovijeg romana „Božićna knjižara“. Praznična knjiga škotske spisateljice Dženi Kolgan „Bož...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.