Laguna - Bukmarker - Veoma zanimljiv dan na štandu Lagune - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Veoma zanimljiv dan na štandu Lagune

Poslednjeg radnog dana ove nedelje na Laguninom štandu biće veoma zanimljivo. Pored gostovanja Zorana Lj. Nikolića, Vidoja D. Golubovića, Vladimira Arsenijevića, Miljenka Jergovića, Vlade Arsića, Marka Šelića Marčela, Dušana Miklje, Vanje Bulića, Natalije Dević i Dušana Vesića, posetioci će na akcijama koje je Laguna obezbedila moći da kupe 3 knjige za 999 dinara, 3 knjige za 499 dinara i 3 knjige za neverovatnih 299 dinara. Enciklopedije su na popustu i do 75% pa tako „Sagu o umetnosti“, koja u redovnoj prodaji košta 6599 dinara, na Laguninom štandu možete kupiti po ceni od samo 1650 dinara, dok je „Veliki kuvar“ sa 6399 dinara snižen na 1600 dinara.
 
Prostor štanda na kojem su izložene knjige na akcijama svakodnevno posećuje reka ljudi željna dobrih i kvalitetnih naslova. Gužva u vreme Sajma knjiga ne smeta nikome, jer knjigoljupci znaju da se za dobru knjigu treba potruditi.
 
U petak 31. oktobra, posetioci Laguninog štanda uživaće u gostovanjima poznatih autora.
 
U 12 sati sa svojim čitaocima družiće se Zoran Lj. Nikolić i Vidoje D. Golubović, autori knjige „Beograd ispod Beograda“. Oni svoje čitaoce pozivaju na putovanje kroz tamni vilajet ili zemlju čuda. Podzemni svet ispod velikih gradova nije samo predeo ljudske uobrazilje. Sve civilizacije, a pogotovo svaki grad, kao čvorište svake složenije ljudske zajednice, s vremenom uranjaju u zemlju. Sadašnji žitelji svakog grada na zemaljskom šaru tek su gornja površ jednog vremenskog stuba koji izvire iz podzemlja sačinjenog od mnogih slojeva. To svi znamo. Ali ono što ne znamo, ili što previđamo, jeste da je Beograd od onih gradova gde su se priroda i istorija združile da stvore uzbudljivu podzemnu topografiju.


 
Vladimir Arsenijević predstaviće u 13 sati svoju knjigu „Ovo nije veselo mesto“. Šest živopisnih priča koje čine zbirku „Ovo nije veselo mesto“ predstavljaju najmlađeg dobitnika Ninove nagrade i jednog od najprevođenijih pisaca svoje generacije u punoj kreativnoj zrelosti. Ova knjiga je jedinstveno putovanje kroz istoriju s obzirom na to da se priče u ovoj zbirci odvijaju u vremenskom rasponu od gotovo punih stotinu godina.

 

Miljenko Jergović živi na selu pokraj Zagreba, piše i objavljuje na svom jeziku. U Srbiji je od 2001. objavio osam proznih knjiga, romana i zbirki kratkih priča. Ove godine sa Svetislavom Basarom napisao je knjigu „Tušta i tma“ koju će na štandu izdavačke kuće Laguna potpisivati od 13.30 sati. Kao posvedočeni kritičari društva, naravi i glavnih književnih tokova u svojim sredinama, Jergović i Basara u svojoj duhovitoj i pronicljivoj igri dopisivanja razotkrivaju sve sličnosti u negativnim karakterološkim crtama svojih nacija, potvrđujući time još jednom tačnost Frojdove misli da se, preneto na slučaj Srba i Hrvata, njihova uzajamna netrpeljivost javljala najčešće usled „patologije malih razlika“.


 
Vlada Arsić svoj „Brodolom“ potpisivaće od 14 sati. Zasnovana na istinitoj priči, „Brodolom“ je priča o najvećoj rečnoj katastrofi u srcu Beograda. Oko jednog realnog događaja s polovine prošlog veka, nesreće broda Niš u centru Beograda, Vlada Arsić je s filigranskim umećem ispleo mrežu priče koja se čita sa uživanjem i napetošću. Veštinom reditelja trilera, dozirajući nove činjenice i preplićući sudbine svojih junaka, aktera izgradnje socijalizma u Jugoslaviji i nemih posmatrača njegovog kraja, pisac čitaocima daje svevremenu sagu o vlasti i moći, ali i ljubavi koja u njihovoj blizini nužno biva izneverena...

 

Iako već naviknuti da nam Marko Šelić – Marčelo direktno u lice govori istinu, bez obzira na to da li su u pitanju njegovi prozni tekstovi ili poezija, on je ponovo uspeo da nas iznenadi: ovoga puta „knjigoalbumom“ pod nazivom „Napet šou“ koji će potpisivati od 15 sati. Skeniranje realnosti i analizu razloga zbog kojih smo danas bezmalo svi akteri jednog „napetog šoua“ nalazimo u Markovim esejima i tekstovima pesama koje se nalaze na albumu, a koji je sastavni deo ove knjige. „Napet šou“ je jedinstvena zbirka savremene poezije i pronicljivih, svežih, analitičnih, ali i ljudski toplih portreta sveta koji nas okružuje.


 
Nesvakidašnja priča o odrastanju, putovanjima kao načinu života, istorijskim previranjima i ličnim usponima i padovima nalazi se među koricama autobiografije Dušana Miklje pod nazivom „Miris lošeg duvana“. Pripadnik mirovnih snaga, stalni dopisnik iz afričkih i evropskih zemalja, ratni izveštač i diplomata, pisac i novinar Dušan Miklja, jedan od najznačajnijih putnika-pisaca koji stvara na srpskom jeziku, ispisuje nesvakidašnju priču o odrastanju, putovanjima kao načinu života, istorijskim previranjima i ličnim usponima i padovima. Dušan Miklja će se sa svojim čitaocima družiti od 16 sati.


 
U 17 sati na štandu će se pojaviti i Vanja Bulić čiji je roman „Dosije Bogorodica“ istinski bestseler. Kakvu tajnu krije plavi safir sa ogrlice Majke Božje? Kakva je sudbina dve najveće hrišćanske svetinje koje su nekad štitile malteške vitezove, a danas se nalaze na Cetinju? samo su neka od pitanja na koja će nam odgovor dati glavni junak ovog romana Novak Ivanović koji će krenuti u potragu za ukradenim draguljima. Na tom opasnom pohodu Novak postaje talac međunarodne zavere u čijoj senci je mladi arapski princ, školovan u Americi, koji, iako protivnik terorizma, doživljava napad Amerike na Irak kao ponovni rat hrišćana i muslimana.


 
Osvojiti sreću bez obzira na sve, to je poruka novog romana Natalije Dević „Žena sa crnim šeširom“ koji će autorka potpisivati na Sajmu knjiga u petak 31. oktobra u 18 sati, na Laguninom štandu.
Nakon uspeha prethodnih knjiga, „Igra zavođenja“, i „Sve je to ljubav“ i novi roman Natalije Dević publika je odlično primila. Prvi tiraž se ovih dana na Sajmu knjiga prodaje po promotivnoj ceni, a interesovanje čitalaca je veliko. Jer, u ovoj izvanrednoj priči o strasti, ljubavi i nepristajanju da se odustane od velikih želja, autorka poručuje: samo snovi ne stare.
U romanu „Žena sa crnim šeširom“ Natalija Dević otkriva zašto nijedno životno doba nije razlog da žeđ za ispunjenošću ostane neostvarena i kako naći put do sreće.


 
Dušan Veličković, novinar i pisac, tri decenije družio se sa najpoznatijim autorima na svim kontinentima, a ta druženja pretočio je u knjigu „Sva lica sveta“. U ovoj knjizi možete otkriti šta govore i o čemu razmišljaju najpoznatiji svetski autori, nobelovci i slavni bestseler pisci dok razgovaraju i druže se sa Dušanom Veličkovićem: zašto je Trejsi Ševalije trčala maraton, ko je zaista bio Jerži Kosinski, u šta zapravo veruje Vilijam Pol Jang, šta Norman Mejler misli o evropskoj kulturi, šta piscima savetuje Alen Ginzberg… Dušan Veličković će svoju knjigu potpisivati u petak u 19 sati.


 
Druženje će uveličati prijatelji Lagune, kompanije: Bambi, Nescafe, Schweppes, Don Don, Henkel, Bioten, Sani Optik i ESI.
 
Dođite da se družimo


Podelite na društvenim mrežama:

nedelja knjiga džordža r r martina od 22 do 28 jula 2024  laguna knjige Nedelja knjiga Džordža R. R. Martina od 22. do 28. jula 2024!
19.07.2024.
Džordž R. R. Martin stvorio je jedan od najuzbudljivijih serijala, remek-delo epske fantastike „Pesmu leda i vatre“, koji je uticao na sve podžanrove fikcije, počev od naučne fantastike, preko misteri...
više
možete prestati da pušite lako je laguna knjige Možete prestati da pušite! Lako je
19.07.2024.
„Lak način da prestanete da pušite“ Alena Kara je najpoznatiji i najprodavaniji priručnik za prestanak pušenja koji objašnjava kako da se bez snage volje trajno oslobodite ovog poroka.   Ova kn...
više
ne propustite još jednu knjigu igora kolarova  laguna knjige Ne propustite još jednu knjigu Igora Kolarova!
19.07.2024.
Od autora kultnog romana „Agi i Ema“ Igora Kolarova stiže jedinstveni ringišpil veselih ideja, neobičnih junaka i tananih osećanja u knjizi „Burence: Luckaste priče“. Kao i drugim zbirkama, i u ovi...
više
savremeni ljubavni roman simone arnstet kraljica noći  laguna knjige Savremeni ljubavni roman Simone Arnstet – „Kraljica noći“
19.07.2024.
Simona Arnstet je spisateljica i psihološkinja. Predvodnica je švedskog romantičnog talasa, koji u svetu stiče sve veću popularnost a ima i veliki broj čitalaca u Srbiji. Posle romana „Sve ili ništa“,...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.