Laguna - Bukmarker - U vidu intervjua uživo Beogađanima predstavljena knjiga „Urednik“ - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

U vidu intervjua uživo Beogađanima predstavljena knjiga „Urednik“

Novi roman „Urednik“ nestašnog momka srpske književne scene Marka Vidojkovića predstavljen je u utorak 11. marta u Delfi Caféu, u SKC-u.

Pred mnogobrojnom beogradskom publikom promocija urnebesne knjige održana je na nesvakidašnji način – u vidu intervjua uživo između autora Marka Vidojkovića i novinara CINS-a i bivšeg urednika magazina „Playboy“ Perice Gunjića.
 

Ovo je knjiga o nerazumnom trošenju para na nerazumne stvari i nerazumne ljude. U ovoj priči mogu se naći koreni svetske ekonomske krize, pošto je ceo svet ekonomski funkcionisao na sličan način.

Prenosimo delove dijaloga ova dva učesnika

Gunjić: Šta misliš da publiku privlači u tvojim knjigama, da li možda zato što si žanrovski dosledan?

Vidojković: Mislim da ih privlači to što, čitajući moje knjige, budući da su napisane prilično uverljivo i s velikom dozom dinamike, mogu da prožive jedan nov život, onoliko koliko traje čitanje knjige. Tome knjige i služe, da nekoga dobro provozaš, a nekad čak neće ni primetiti šta si mu sve ubacio u glavu i u dušu dok se on smejao forama u tvojim knjigama.

Gunjić: Tvoj novi alter ego Marko Kraljević iz romana Urednik je vazal, da li si se i ti tako osećao radeći za inostrane investitore u Maksimu i Plejboju?

Vidojković
: Svako ko radi za nekakvog gazdu nekakav je vazal. Slatko li je bilo u Plejboju vazal biti, ali Marko Kraljević je jedna budaletina, to svi dobro znamo i njegovo ime ovom junaku i u ovom vremenu bez heroja tako lepo leži. Kad se uzme i to kakvu podsvesnu reakciju kod čitaoca izaziva to ime i prezime, eto lakog načina da se broj duhovitih mesta u knjizi poveća.

Gunjić: Knjiga govori i o tome kako su se u neglamuroznoj tranzicionoj Srbiji stvarali glamurozni časopisi. Šta ovim romanom želiš da poručiš?

Vidojković: Pravili smo naslovnu stranicu knjige tako da oponaša naslovnu stranicu časopisa koji uređuje glavni junak, a koja kod manje-više svih časopisa za muškarce ima identičan koncept. Na naslovnici smo iskoristili svaki trik iz struke urednika časopisa kako bismo navabili kupca. Nije ništa novo da je knjiga koju sam napisao inspirisana istinitim događajima.

Gunjić: Da li su u knjizi opisani i neki autobiografski trenuci?

Vidojković: Jesu. Međutim, dok se trenuci iz Las Vegasa uglavnom poklapaju sa onim što se meni tamo izdešavalo, ono što se Marku Kraljeviću dešavalo u Beogradu iskorišćeno je da od toga skuvam najukusniji književni paprikaš za čitaoca. Dakle, nemojte uzimati sve zdravo za gotovo, već se prepustite knjizi, a ona će vas odvesti ne do mojih, nego do vaših velikih istina.

„Čitaoci ove knjige dobiće ono što od mene uvek i dobiju, brzu i bezobraznu vožnju, posle koje će delom biti srećni, delom tužni, a većinom će me pitati kad će sledeća knjiga“, istakao je Vidojković na kraju zvaničnog dela promocije.

Nakog zanimljivog intervjua između ova dva novinara, autor Marko Vidojković potpisivao je knjige svojim obožavaocima.

  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna



Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
dečji dani kulture od 5 do 7 aprila u igri sa knjigom  laguna knjige Dečji dani kulture od 5. do 7. aprila – U igri sa knjigom!
27.03.2024.
I ovog aprila deca se najlepše druže sa knjigom, i to u okviru Dečjih dana kulture, još jedne manifestacije koja promoviše knjigu i čitanje na najlepši način: kroz igru i zabavu! Dečji dani kul...
više
aleksandra filipović i zoran penevski gostovali u oš branko radičević u pančevu povodom jubileja brankovi dani  laguna knjige Aleksandra Filipović i Zoran Penevski gostovali u OŠ „Branko Radičević“ u Pančevu povodom jubileja „Brankovi dani“
28.03.2024.
U okviru obeležavanja jubileja 200 godina od rođenja Branka Radičevića, pisci Aleksandra Filipović i Zoran Penevski družili su se sa učenicima Osnovne škole „Branko Radičević“ u Pančevu. U okviru mani...
više
prikaz romana sutra je novi dan savršen primer (pogrešno shvaćenog) klasika laguna knjige Prikaz romana „Sutra je novi dan“: Savršen primer (pogrešno shvaćenog) klasika
28.03.2024.
Niste se prevarili, to jeste ta knjiga: a zašto je dosadašnji, doslovni prevod originala, „Prohujalo sa vihorom“ (Gone With the Wind), zamenjen prvobitnim naslovom i svojevrsnom parolom glavne junakin...
više
prikaz romana zavedi me knjigama prva ljubav zaborava nema laguna knjige Prikaz romana „Zavedi me knjigama“: Prva ljubav zaborava nema
28.03.2024.
Cveće, čokolade, večere, putovanja – sredstava zavođenja zaista je mnogo, ali se Kejt Bromli u knjizi godine lista USA Today „Zavedi me knjigama“ odlučila za štampanu reč. U ovom je delu rešila da obr...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.