Laguna - Bukmarker - U prodaji nova knjiga Ršumovića i Petričića - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

U prodaji nova knjiga Ršumovića i Petričića

Knjiga „Vid iz Talambasa“ i bez čitanja izaziva pažnju jer su na njoj zajedno radili Ljubivoje Ršumović i Dušan Petričić.

Nadamo se da ste Vida već upoznali. Ko još nije čuo za Vidovite priče?! E sada treba da upoznate i Ljuba. Njih dvojica sa drugarima odlučili su da pobegnu od kuće u Budućnost. A šta će tamo zateći, pročitajte sami.
 
Već su ispunjene gotovo sve želje učesnika ove velike avanture, izleta u Budućnost. Vreme potrošeno u Budućnosti nataložilo im se u sećanja, u duše i uspomene, u svaku poru svesti i nesvesti.

Ono što su videli i čuli ohrabrilo ih je da još više i još jače vole svoj Talambas, i da jedva čekaju da se vrate. Da li je uopšte potrebna hrabrost da se nešto voli više nego što se već voli?
 
Knjiga „Vid iz Talambasa“ namenjena je deci, a ravnopravno sa njima i njihovim roditeljima koji su odrastali na Ršumovićevim knjigama.
 
Ljubivoje Ršumović je rođen u Ljubišu, na Zlatiboru, 3. jula 1939. godine. Školovao se u Ljubišu, Čajetini, Užicu i Beogradu, gde je 1965. godine diplomirao komparativnu književnost na Filološkom fakultetu. Objavio je 86 knjiga, uglavnom za decu. Dobio je književne nagrade: „Neven“, „Mlado pokolenje“, Nagradu Zmajevih dečjih igara, Brankovu nagradu, Oktobarsku nagradu grada Beograda, Goranovu plaketu, Vukovu nagradu, Zlatni prsten pesnika za decu u Crvenki, Nagradu „Porodica bistrih potoka“ Udruženja književnika Srbije i mnoge druge.

Dušan Petričić je dimplomirao na Grafičkom odseku beogradske Akademije za primenjene umetnosti 1969. godine u klasi profesora Bogdana Kršića. Kao politički karikaturista prisutan je poslednjih nekoliko decenija na stranicama najznačajnijih jugoslovenskih novina i časopisa. Kao koautor ili ilustrator kreirao je preko 30 knjiga za decu koje su objavljene na prostorima bivše Jugoslavije ili Severne Amerike. Za knjige i političku karikaturu dobio je bezbroj nagrada širom sveta.
 
Knjigu „Vid iz Talambasa“ možete kupiti u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, kao i na sajtovima www.delfi.rs i www.laguna.rs.


Podelite na društvenim mrežama:

obavezno štivo za ljubitelje istorijske fantastike knjige ona koja je postala sunce i onaj koji je udavio svet u prodaji od 23 jula laguna knjige Obavezno štivo za ljubitelje istorijske fantastike – knjige „Ona koja je postala Sunce“ i „Onaj koji je udavio svet“ u prodaji od 23. jula
22.07.2024.
Pred čitaoce stižu dva romana Šeli Parker-Čan iz žanra istorijske fantastike – „Ona koja je postala Sunce“ i „Onaj koji je udavio svet“.   „Ona koja je postala Sunce“ je saga o ženi ko...
više
delfi knjižara milutin uskoković u užicu proslavila jubilej laguna knjige Delfi knjižara „Milutin Uskoković“ u Užicu proslavila jubilej
22.07.2024.
Da je Milutin Uskoković danas među svojim Užičanima, atmosferu koja je vladala u nedelji posvećenoj Delfi knjižari u gradu na Đetinji mogao bi ovako opisati: „Pomodne haljine i svilene bluze su se sve...
više
nedelja knjiga džordža r r martina od 22 do 28 jula 2024  laguna knjige Nedelja knjiga Džordža R. R. Martina od 22. do 28. jula 2024!
19.07.2024.
Džordž R. R. Martin stvorio je jedan od najuzbudljivijih serijala, remek-delo epske fantastike „Pesmu leda i vatre“, koji je uticao na sve podžanrove fikcije, počev od naučne fantastike, preko misteri...
više
možete prestati da pušite lako je laguna knjige Možete prestati da pušite! Lako je
19.07.2024.
„Lak način da prestanete da pušite“ Alena Kara je najpoznatiji i najprodavaniji priručnik za prestanak pušenja koji objašnjava kako da se bez snage volje trajno oslobodite ovog poroka.   Ova kn...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.