Laguna - Bukmarker - Svetski bestseleri u Laguni - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Svetski bestseleri u Laguni

Lista bestselera Njujork Tajmsa vodeći je odraz čitalačkog ukusa koji se prati u svetu izdavaštva. Kad jedan naslov dospe na tu listu, i još se mesecima održi na njoj, to je znak da na tu knjigu treba obratiti pažnju i staviti je na svoju listu čitanja. I ne samo to, njen boravak na listi isto tako znači da interesovanje za nju ne prestaje, i da njen sadržaj intrigira knjigoljupce.



Ovog leta, na listi ove ugledne novine u prvih 10 najčitanijih naslova nalazi se nekoliko Laguninih izdanja.

Na prvom mestu bestselera u tradicionalnoj, štampanoj formi, nalazi se dirljiva drama „Dok još nismo bile vaše“ Lize Vingejt, priča inspirisana skandalom koji je okruživao Udruženje domova za nezbrinutu decu Tenesija u Memfisu. Džordžija Tan, korumpirana direktorka ove organizacije za usvajanje dece, vodila je unosan posao pod okriljem plemenitog motiva da nezbrinutoj američkoj deci nalazi dom. Međutim, dešavalo se i da deca budu otimana iz matičnih porodica u kojima su imala ljubav i negu, samo zato što su porodice bile siromašne i nemoćne pred moćnim usvojiteljima. Liza Vingejt je u svom romanu predstavila upravo ovakvu priču, i to iz ugla dece.
Na Njujork Tajmsovoj listi najprodavanijih knjiga među 10 najtraženijih se nalazi još naslova koje je Laguna objavila do sada: „Na sve strane mali požari “ Selest Ing, knjiga koja je proglašena i za knjigu godine na Amazonu, i uveliko nailazi na topao prijem kod naših čitalaca. Sjajan prikaz nekoliko porodičnih intima koje uzdrma rešenost jedne žene da postane majka.
Zatim hit od prošlogodišnjeg Sajma knjiga, „E, zabole me” Marka Mansona, kao i njegova nova knjiga koja će se naći u narednim mesecima u Laguninom izdanju.
Roman „Džentlmen u Moskvi Ejmora Toulosa se i dalje postojano drži na listi najprodavanijih romana u papirnoj formi, a na istoj listi je i naslov koji će se ovog leta naći u Laguninom izdanju „Tetovažer iz Aušvica”.
Na listi publicistike se takođe čvrsto drži i knjiga Stivena Pinkera koja osvetljava pozitivnu stranu civilizacijskog napretka, „Prosvećeni svet. Autor jakim argumentima brani ideale prosvetiteljstva, predstavljajući ih „jezikom i pojmovima XXI veka“. Tema knjige i trenutak u kojem je objavljena nikako nisu slučajni – knjiga „Prosvećeni svet“ pojavljuje se kao univerzalno primenljivo štivo od izuzetnog značaja u savremenoj globalnoj društveno-političkoj klimi. 
Na istoj listi nalazi se i šarmantna knjiga Rejčel Holis koja je oduševila čitateljke širom Amerike, „Odmahni rukom i kreni dalje“ jer svojim neposrednim tonom govori o svim onim apsektima ženskog poimanja života sa kojima je lako poistovetiti se, gde god da živimo i šta god da radimo.

Ovi, i mnogi drugi dobri naslovi, čekaju da se nađu na vašim spiskovima za čitanje tokom leta. Potražite ih!


Podelite na društvenim mrežama:

tom holand ispod površine rimskog mira 1 deo laguna knjige Tom Holand: Ispod površine Rimskog mira – 1. deo
26.07.2024.
Tom Holand, kako to tvrdi vojska njegovih vatrenih pratilaca, poseduje jedinstvenu sposobnost da oživi antiku. Ovaj nagrađivani britanski istoričar, biograf i prezenter, u svojim uzbudljivim delima i ...
više
saša bošković mange spaja kvalitet sadržaja i crteža laguna knjige Saša Bošković: Mange spaja kvalitet sadržaja i crteža
26.07.2024.
Nakon završenog manga serijala Laku noć, Punpune izdavačka kuća Laguna je odlučila da publici ponudi dva nova naslova popularnih japanskih stripova. U pitanju su mange Ja sam heroj i Sani. B...
više
akcija i raspust je za lektiru od 1 do 14 avgusta 2024  laguna knjige Akcija „I raspust je za lektiru“ od 1. do 14. avgusta 2024.
26.07.2024.
Znamo da je leto namenjeno igri, igri i igri, a škola je ostala negde u dalekoj i maglovitoj prošlosti, ali hajdemo i knjige da primimo u društvo i videćete koliko vam radosti mogu doneti u danima ras...
više
osvežite svoje leto uz nescafé i lagunu laguna knjige Osvežite svoje leto uz Nescafé i Lagunu
26.07.2024.
Da su knjiga i kafa savršena kombinacija, dobro je poznato. Zato su Izdavačka kuća Laguna i Nescafé odlučili da vam ulepšaju ovo leto i da vam priušte istinsko uživanje u čitanju i ispijanju hladne, o...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.