Laguna - Bukmarker - Svečano otvorena knjižara Delfi u Novom Sadu - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Svečano otvorena knjižara Delfi u Novom Sadu

 U utorak, 27. aprila, svečano je otvorena knjižara Delfi u Novom Sadu, u okviru koje se nalazi najveći Lagunin klub čitalaca u Vojvodini.

Program ispred knjižare, u Ulici Kralja Aleksandra 3, počeo je u 15 sati druženjem sa najmlađima. Mališane su zabavljali animatori Studija za animaciju dece Čigra i članovi Mini kluba. Nakon igre i razonode, omiljeni dečji pesnik i pisac Ljubivoje Ršumović je deci pričao priče, zagonetke i dogodovštine, čitao odlomke iz svoje knjige i potpisivao Sunčanje na mesečini.

Sva deca koja su posetila knjižaru od Baninija su na poklon dobila slatkiše, od Game Tradea ukrasne olovke i balone, od Dealexa svetleće olovke Dizni, od kompanije SAVPO slagalice, sveske, blokove za crtanje i bojanke.

Od 17 sati nastupio je Kornelije Kovač i predstavio svoju knjigu Fusnota. Posetioci i poštovaoci njegovog rada pitali su ga o sećanjima na period od šezdesetih do osamdesetih godina prošlog veka, o pesmama koje smatra večnim, o omiljenim saradnicima. Druženje sa Kornelijem Kovačem upotpunili su članovi Novosadskog Big Benda, predvođeni Fedorom Vrtačnikom. Specijalni gosti u ovom satu bili su pevačica Tanja Banjanin i novinar Aleksandar Filipović. 

Nešto pre 18 sati ispred knjižare publiku su oduševili članovi dečjeg hora Melodium Show koji su izveli najpopularnije svetske rok pesme.

 Knjižaru je svečano otvorio Tarik Ali, jedan od najznačajnijih intelektualaca današnjice, pisac, novinar i sineasta, urednik časopisa New Left Review. Ali je pozdravio prisutne rečima da je oduševljen Srbijom, dobrotom i gostoprimstvom ljudi u Beogradu i Novom Sadu. Autor je potom potpisivao svoje knjige, a čitaoci su strpljivo čekali u redu sat vremena kako bi upoznali svog omiljenog pisca. 

U poslednjim satima programa o svojim knigama govorili su Lagunini pisci Igor Marojević, Uroš Petrović, Ivana Kuzmanović, Ivana Mihić, Lokica Stefanović, Miomir Petrović, Petar Zec i Slobodan Tišma.

Povodom svečanog otvaranja knjižare Delfi u Novom Sadu Laguna je obradovala svoje verne čitaoce. Svi koji su kupili dve i više knjiga na poklon su dobili roman Dete jutra autorke Polin Gedž,  priču o mladoj ženi koja je zauzela presto Egipta, usavršila umeće ratovanja i vladanja, živela život po vlastitoj zamisli i vladala carstvom kao jedina žena faraon u istoriji.

Sve kupce naših izdanja i ovog puta su obradovali Lagunini prijatelji – kompanija Lomax poklonila je LMX antiseptik gel, SezamPro SiT kartice za telefoniranje sa inostranstvom, MC Donalds kupone i vaučere za svoj restoran u Novom Sadu, Faber Castell je takođe obezbedio poklone, kozmetička kuća Golden Rose damama je poklanjala šminku, a Vinarija Čoka darovala je vina. Za najbrže kupce knjige Tarika Alija Pozorište mladih poklonilo je ulaznice za svoje predstave.

Za muziku je bio zadužen DJ Fanatic, a program je vodio Ivan Golušin.

 

Da biste pogledali fotogaleriju kliknite ovde .

 

 


Podelite na društvenim mrežama:

dečji dani kulture od 5 do 7 aprila u igri sa knjigom  laguna knjige Dečji dani kulture od 5. do 7. aprila – U igri sa knjigom!
27.03.2024.
I ovog aprila deca se najlepše druže sa knjigom, i to u okviru Dečjih dana kulture, još jedne manifestacije koja promoviše knjigu i čitanje na najlepši način: kroz igru i zabavu! Dečji dani kul...
više
infuzija čoveku koji posustaje predstavljene canetove ukrštene reči  laguna knjige Infuzija čoveku koji posustaje – predstavljene Canetove „Ukrštene reči“
27.03.2024.
Da je poezija u modi potvrdila je promocija prve poetske zbirke Zorana Kostića Caneta „Ukrštene reči“, koja je održana u Velikoj sali SKC-a 26. marta. Pored autora, učestvovale su književnica Ivana Di...
više
promocija romana vaskrsenje vukašina milićevića laguna knjige Promocija romana „Vaskrsenje“ Vukašina Milićevića
20.03.2024.
U četvrtak 28. marta od 18 sati u kafeteriji Bukmarker knjižare Delfi SKC biće predstavljen roman Vukašina Milićevića „Vaskrsenje“.   O knjizi će, osim autora, govoriti i Igor Perišić, knji...
više
nedeljnik u knjižarama delfi laguna knjige Nedeljnik u knjižarama Delfi
27.02.2024.
Novi broj lista Nedeljnik je na kioscima, a od petka ga možete kupiti za samo 29 dinara u svim knjižarama Delfi širom Srbije uz kupovinu bilo koje Lagunine knjige, knjige drugih izdavača ili proizvoda...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.