Laguna - Bukmarker - „Sva Teslina deca“ Gorana Skrobonje na japanskom jeziku - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

„Sva Teslina deca“ Gorana Skrobonje na japanskom jeziku

Japanska izdavačka kuća Gentosha Renaissance Shinsha Inc. iz Tokija uskoro će objaviti prevod romana „Sva Teslina deca“ jednog od najznačajnijih srpskih pisaca fantastike, Gorana Skrobonje.



Roman će biti objavljen u dva toma. Prvi će se u prodaji naći kroz nedelju dana, dok će se na objavljivanje drugog sačekati još nekoliko meseci.

Sva Teslina deca“ predstavlja drugi deo planirane trilogije smeštene u alternativnoj istoriji koja se od istorije koju poznajemo razlikuje u nekoliko drastičnih odmaka. Tako se Sever i Jug Amerike još uvek nisu ujedinili, Prvi svetski rat i Boljševička revolucija kasne, a u Srbiju dolazi Nikola Tesla i gradi veliku naučnu laboratoriju zbog čega mala balkanska zemlja postaje veoma važan faktor u svetskoj politici s početka tog, drugačijeg 20. veka.

Zbog takvog statusa, Srbija je predmet spletki i zavera raznoraznih mračnih sila, a opasnost od pretnje atentatom na naučnika Maksa Planka, koji želi da se sretne sa Nikolom Teslom u Beogradu i s njim podeli vrhunsku tajnu koju je otkrio i koja može da promeni svet, na glavnu scenu postavlja superšpijunku Anku Cukić čiji je zadatak da spreči izvršenje zločina.

Knjigu su sa srpskog jezika na japanski preveli Nacui i Branka Takahaši. U japanskom izdanju naći će se originalne ilustracije Igora Kordeja i kolaži Rastka Ćirića prethodno štampani u srpskom izdanju.

Nije sasvim jasno zašto su se Japanci odlučili da sa objavljivanjem krenu od druge knjige iz planirane trilogije, ali pretpostavka je da su se na taj potez odlučili jer se radnja romana „Sva Teslina deca“ (2013) hronološki odvija pre radnje romana „Čovek koji je ubio Teslu“ (2010).

Vredi spomenuti i detalj da su oba Skrobonjina romana iz takozvanog Teslaverzuma bila uvrštena u uži izbor za najprestižnije srpsko književno priznanje NIN-ovu nagradu.

Upitan da li će objavljivanje u Japanu ubrzati rad na dugoočekivanom trećeg delu serijala, Goran Skrobonja je za sajt Art-Anima.com otkrio da prethodno mora da završi obiman rukopis koji u kolaboraciji radi sa Ivanom Nešićem:

„Što se tiče trećeg dela Teslaverzuma, moraće još malo da pričeka dok ne završim roman Firentinski dublet koji pišem zajedno sa Ivanom Nešićem – posredi je mešavina horora i trilera sa primesama tajne istorije, vampirima, Džekom Trbosekom, viktorijanskim Londonom i – Milovanom Glišićem. Taj roman 2021. treba da objavi Laguna u dva toma.“



Izvor: Art-Anima.com


Podelite na društvenim mrežama:

prikaz romana krhotine elis vredan čekanja laguna knjige Prikaz romana „Krhotine“: Elis vredan čekanja
24.07.2024.
Prošlo je trinaest godina od Elisovog poslednjeg romana, a njegov najnoviji „Krhotine“ bio je vredan čekanja. Hermetične, paranoične, uglađene, mračne – s kratkim eksplozijama seksa i nasilja koje su ...
više
prikaz romana tri hleba nasušna pohvala čovečnosti laguna knjige Prikaz romana „Tri hleba nasušna“: Pohvala čovečnosti
24.07.2024.
Debitantski, autobiografski roman „Tri hleba nasušna“ Slavice Mastikose, nagrađivane književnice i pesnikinje, prvi put objavljen 2002. (u izdanju Lagune 2023.) godine, lična je karta kojom započinje ...
više
9 saveta kako da napravite savršen kutak za čitanje preporuke laguna knjige 9 saveta kako da napravite savršen kutak za čitanje + preporuke
24.07.2024.
Da li ste oduvek maštali o ušuškanom kutku u kom možete da nestanete među omiljenim stranicama knjiga, bilo da se radi o živopisnim porodičnim dramama, srceparajućim ljubićima ili uzbudljivoj epskoj f...
više
 sani 5 taija macumota u prodaji od 25 jula laguna knjige „Sani 5“ Taija Macumota u prodaji od 25. jula
24.07.2024.
Književno delo svetskog značaja – manga serijal „Sani“ Taija Macumota – u petom tankobonu pomaže nam da zavirimo u sedamdesete godine prošlog veka, koje autor realistično prikazuje uvodeći u pozadinu ...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.