Laguna - Bukmarker - Šesta nedelja fenomenalne akcije pod nazivom: Ako ste propustili… - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Šesta nedelja fenomenalne akcije pod nazivom: Ako ste propustili…

Dok pokušavate da ispunite vreme tokom samoizolacije kvalitetnim sadržajima, mi smo se potrudili da sastavimo listu zanimljivih knjiga objavljenih tokom prošle godine. Možda su vam iz nekog razloga promakle, možda su vam bile na spisku, ali ste spisak zagubili ili su se pojavili u međuvremenu neki drugi naslovi koji su vas zaintrigirali.



Tokom ove nedelje, šeste u nizu, moći ćete da iskoristite dodatnih 10% popusta, koji se mogu kombinovati sa članskim i količinskim popustom za svaki od tih naslova. Ponuda važi samo za teritoriju Republike Srbije.

Ove nedelje, u periodu od 27. do 3. maja, izdvojili smo ovih pet sjajnih naslova:

Venecijanska maska“ Rozalind Lejker, „Dobrota žena“ Dž. G. Balarda, „Američki tabloid“ Džejmsa Elroja, Borhesova zbirka priča „Knjiga od peska“ i sjajna knjiga o samopomoći američke autorke Rejčel Holis „Odmahni rukom i kreni dalje“.

U svom romanu„Venecijanska maska“ Rozalind Lejker nam donosi priču o Veneciji pred kraj 18. veka, u koju stiže Marijeta Fontana, siroče majstora karnevalskih maski, kao učenica muzičke škole za devojčice. Na konzervatorijumu se upoznaje sa Elenom, koja joj postaje prisna drugarica. Nekoliko godina kasnije, Marijeta se udaje za udovca Torizija, a Elena se udala (nesrećno) u porodicu Čelano, neprijatelje Torizijevih. Gusto protkana zaverama, spletkama i osvetama, začinjena autentičnim istorijskim detaljima i raskošnim opisima Venecije, ova dvostruka ljubavna priča čita se u dahu.

Dobrota žena“ Dž. G. Balarda svojevrsni je nastavak višestruko nagrađivanog i folmovanog romana „Carstvo sunca“. Ova priča prati petnaestogodišnjeg Džima Grejema, koji napušta ruševine posleratnog Šangaja samo da bi ustanovio kako ne može pobeći od svoje opsesije smrću. Pronicljiv i mudar, Balardov jedak društveni komentar kojim pomera granice pripovedanja svrstava ovaj delom autobiografski roman među klasike književnosti.

Američki tabloid“ Džejmsa Elroja, iz edicije Amerikana prikazuje nam svet gde CIA, mafija, Džej Edgar Huver, Hauard Hjuz, Džimi Hofa, kubanski izgnanici, razni odmetnici i usijane glave kuju složene zavere...Elroj nam svojim poznatim nemilosrdnim prikazivanjem stvarnosti, brutalnim jezikom i vratolomnom pripovedačkom brzinom otkriva tajnu istoriju jedne žestoke epohe.

Knjiga od peska“ je zbirka priča Horhea Luisa Borhesa, objavljena 1975. godine. Smatra se jednim od poslednjih dela iz najboljeg perioda piščeve karijere i jedno je od njegovih ključnih ostvarenja. Zbirka obuhvata čitav niz priča različite tematike i književnog značaja.

Knjiga Rejčel Holis „Odmahni rukom i kreni dalje“  postala je fenomen. U februaru 2018. blogerka i lajf kouč objavila je ovaj naslov namenjen ženama za prevazilaženje sopstvenih nesigurnosti. Prodalo se preko 800.000 štampanih knjiga i još mnogo elektronskih. Sada je jedna od najprodavanijih knjiga publicistike ove decenije. U ovoj inspirativnoj knjizi Rejčel Holis je s bolnom iskrenošću i iskričavim humorom raskrinkala dvadeset laži i pogrešnih uverenja koja nas sprečavaju da vodimo srećan i produktivan život, laži koje toliko često govorimo same sebi da ih više i ne čujemo. Zato, knjigu u ruke, i još danas počnite da osnažujete sebe i rušite sopstvene tabue!

Ne propustite priliku da se svakoga dana na sajtu www.laguna.rs obavestite o ovim naslovima, ili informišete o onima koji će tek biti na ovoj akciji. Listu naslova možete pogledati i ovde.

Uživajte u čitanju!


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
vogue adria ekskluzivno u delfi knjižarama laguna knjige Vogue Adria ekskluzivno u Delfi knjižarama
18.03.2024.
Vogue, modni magazin u kome se uživa od korice do korice i koji se kolekcionarski čuva, pokrenut je u Srbiji i zemljama regiona (Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina i Crna Gora), a ekskluzivno ga...
više
nova izdanja domaćih autora laguna knjige Nova izdanja domaćih autora
18.03.2024.
U knjižarama će se naći peto izdanje „Neviđene Srbije“ Vlade Arsića, knjizi u kojoj su najluđe storije iz naše istorije. Da li znate da je prva Olimpijada održana na Paliću? Znate li da je Robert de N...
više
prikaz knjige živa planeta veličanstvena mreža čudesnog života na zemlji laguna knjige Prikaz knjige „Živa planeta“: Veličanstvena mreža čudesnog života na Zemlji
18.03.2024.
Ne postoji gotovo nijedno mesto na planeti previše toplo, previše ledeno ili previše zagađeno da na njemu bar neki oblik života ne bi mogao da opstane, jer život na ovoj našoj živoj planeti uvek iskaz...
više
prikaz romana prevršena mera najekstremniji paterson laguna knjige Prikaz romana „Prevršena mera“: Najekstremniji Paterson
18.03.2024.
Američki autor Džejms Paterson (1947) jedan je od najčitanijih svetskih pisaca, čija dela su doživela brojne ekranizacije. Po čemu se izdvaja u odnosu na brojne druge autore da bi završio u Ginisovoj ...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.