Laguna - Bukmarker - Šest začuđujuće specifičnih žanrovskih knjižara u svetu - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Šest začuđujuće specifičnih žanrovskih knjižara u svetu

Jeste li ikada poželeli da razgledate knjižaru čija se ponuda sastoji isključivo od trilera? Sada možete! Predstavljamo vam šest knjižara koje nude samo po jedan, ponekad vrlo specifičan, žanr.



1. Detektiv Ulice Bejker – Toronto, Kanada

Knjižara za sve ljubitelje trilera, „Detektiv Ulice Bejker“ postoji od 1979. godine. Knjižara nudi sve, od noara, špijunskih, triler romana do šerlokovskog žanra, priča i romana koje su smešteni u univerzum Šerloka Holmsa.

2. Iscepani prsluk – Los Anđeles, Kalifornija

Vlasnice ove knjižare iz Los Anđelesa se diče činjenicom da su jedina knjižara u Americi koja je posvećena isključivo ljubavnim romanima. Nastala pomoću Kikstartera, „Iscepani prsluk“ nudi obimnu i raznovrsnu selekciju ljubavne fikcije, a Bea i Li Koh, vlasnice knjižare su 2017. proglašene za Knjižaru godine od strane Pisaca ljubavnih romana Amerike.

3. Transrealna fikcija – Edingburg, Škotska

Knjižara je otvorena u aprilu 1997. godine, i posvećena je naučnoj i epskoj fantastici. Ono što „Transrealnu fikciju“ izdvaja od ostalih sličnih knjižara, jeste posvećenost nabavci knjiga autora koji nisu objavljeni u Velikoj Britaniji. „Transrealna fikcija“ ima najveći izbor uvezene naučne fantastike koja je dostupna u Škotskoj.

4. Morska biblioteka – Milano, Italija

Ova milanska biblioteka je upravo ono na šta njeno ime implicira – bibloteka mora. Preciznije, morskih knjiga. Sve knjige u „Morskoj biblioteci“ su na neki način posvećene moru. Tu ima naslova o brodovima i čamcima, o ribarenju, i o raznim oblicima morskog života. Osim što su svi naslovi posvećeni životu na moru, sama radnja je od poda do plafona dekorisana slikama brodova, nautičkih mapa i drugim morskim dekorom.

5. Mračne poslastice – Burbank, Kalifornija

Ako horor sekcija u vašoj omiljenoj knjižari sadrži samo dela Stivena Kinga, „Mračne poslastice“ će sigurno prevazići vaša očekivanja. Knjižara nudi sve od klasika žanra kao što je „Drakula“, do dokumentarnih i biografskih naslova o piscima i tvorcima horor žanra. Pored knjiga, u ponudi „Mračnih poslastica“ naći ćete i magazine, postere i druge mračne i uvrnute stvari.

6. Persefonine knjige – London, Velika Britanija

Ova londonska knjižara preštampava i drži u ponudi 128 naslova fikcije i nefikcije koje su pisale žene sredinom 20. veka: romane, kratke priče, memoare, dnevnike i kuvare. Sve knjige koštaju 13 funti, i iako su malo jednolične u svojim sivim policama, sa sivim naslovnicama, knjige iz ove knjižare nude određenu dozu elegancije i lepote bilo kojoj polici ili stočiću.

Autor: Emili Hiring
Izvor: bookstr.com
Prevod: Aleksandar Mandić


Podelite na društvenim mrežama:

omiljena akcija knjigoljubaca 3 za 999 od 7 do 26 maja  laguna knjige Omiljena akcija knjigoljubaca: „3 za 999“ od 7. do 26. maja!
26.04.2024.
Akcija koju najviše volite i uvek željno iščekujete, jer su tamo najbolji naslovi iz naše ponude – „3 za 999“ počinje 7. i traje do 26. maja 2024. godine, u svim Delfi knjižarama, kao i na sajtovima l...
više
laguna donirala važan uređaj institutu za majku i dete laguna knjige Laguna donirala važan uređaj Institutu za majku i dete
25.04.2024.
Jedna od važnih aktivnosti Lagune u prošloj godini, koja je bila u znaku obeležavanja četvrt veka postojanja, jeste odluka da sredstva namenjena proslavi jubileja preusmerimo u humanitarne svrhe. ...
više
uskoro na brodvej stiže i mjuzikl suludo bogati azijci video  laguna knjige Uskoro na Brodvej stiže i mjuzikl „Suludo bogati Azijci“ [video]
26.04.2024.
Popularni knjiško-filmski serijal se adaptira u mjuzikl na Brodveju. Džon M. Ču će biti zadužen za režiju muzičko-scenske adaptacije „Suludo bogatih Azijaca“. Za potrebe mjuzikla (u produk...
više
dženi kolgan božićna knjižara i čari škotskog duha laguna knjige Dženi Kolgan: „Božićna knjižara“ i čari škotskog duha
26.04.2024.
Škotska spisateljica Dženi Kolgan u razgovoru za Politiku otkriva čaroliju koja se krije iza njenog najnovijeg romana „Božićna knjižara“. Praznična knjiga škotske spisateljice Dženi Kolgan „Bož...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.