Laguna - Bukmarker - Sajam knjiga se vratio u punom sjaju! - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Sajam knjiga se vratio u punom sjaju!

Nakon godina neizvesnosti i iščekivanja da se stvari vrate u normalu možda će zvučati suviše smelo, ali Sajam knjiga je pokazao da je sve O. K.



Već prvog dana, 23. oktobra, stvorila se ona stara atmosfera koju čine čitaoci željni knjige i izdavači i pisci spremni da pokažu na čemu su vredno radili u prethodnom periodu.

A Laguna je i te kako imala čime da se pohvali.

Predstavivši celokupnu produkciju koja broji više od 5000 naslova na štandovima u Hali 1 i 4, Laguna je posebno spremala novitete domaće i svetske književnosti za 65. Beogradski sajam knjiga.

Nove knjige predstavili su Goran Petrović, Vladimir Kecmanović, Goran Milašinović, Vladimir Kopicl, Mirjana Đurđević i drugi autori, a tu su bili i hitovi domaće i svetske književnosti, novi roman Fredrika Bakmana „Pobednici“ i Lusinde Rajli „Mala Italijanka“.

Više od 60 pisaca družilo se sa čitaocima i potpisivalo je svoje knjige. Dugački redovi čekali su vladiku Grigorija, Vedranu Rudan, Dejana Tiago-Stankovića, ali i Gorana Petrovića, Jelenu Bačić Alimpić, Vladimira Kecmanovića, Mirjanu Bobić Mojsilović, Dejana Stojiljkovića i druge naše autore.

Čitaoci su birali knjige po svom ukusu, a još jednom se pokazalo da je najčitaniji strani pisac u Srbiji Fredrik Bakman. Vrlo zapažene su bile i nove knjige Gorana Petrovića i Vladimira Kecmanovića, a vladika Grigorije i Dejan Tiago-Stanković još jednom su potvrdili da spadaju u sam vrh najčitanijih savremenih srpskih pisaca.

  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna


Evo i kompletne liste top 20 najtraženijih naslova Sajma knjiga na štandu Lagune:

Pobednici“, Fredrik Bakman
Nebeska dvorišta“, vladika Grigorije
Odakle sam bila, više nisam“, Dejan Tiago-Stanković
Mala Italijanka“, Lusinda Rajli
Noćna škola“, K. Dž. Doerti
Sa nama se završava“, Kolin Huver
Veriti“, Kolin Huver
Kletva“, Jelena Bačić Alimpić
Ožiljci života“, Vuk Drašković
Dete u tebi mora da pronađe svoj zavičaj“, Štefani Štal
Vatra i krv“, Džordža R. R. Martina
Sedam muževa Evelin Hjugo“, Tejlor Dženkins Rid
9. novembar“, Kolin Huver
Alhemičar“, Paulo Koeljo
Papir“, Goran Petrović
Ikonostas“ Goran Petrović
Kad đavoli polete“, Vladimir Kecmanović
1984“, Džordž Orvel
Životinjska farma“, Džordž Orvel
Doživotna robija“, Vedrana Rudan 

Laguna je dobila i Novinarsku nagradu za najboljeg izdavača i Nagradu za najprofesionalniji odnos prema medijima, ubedljivom većinom glasova, na šta smo posebno ponosni.

A ko smo mi, možete videti u našoj tradicionalnoj sajamskoj rubrici „Knjiga, to sam ja“, u kojoj su kolege birale knjigu koja ih najbolje opisuje.

Partner Lagune na ovogodišnjem Sajmu knjiga je Banca Intesa, a pridružili su nam se i brojni sponzori: Bambi, Henkel, Sarantis, Haier, Generali, Flixbus, PS Fashion, Esi.

Lepo je ponovo biti na Sajmu knjiga, osetiti užurbanu atmosferu, uzbuđenje zbog novih knjiga i pisaca, sresti poznata lica.

Do sledeće godine!


Podelite na društvenim mrežama:

nedelja knjiga džordža r r martina od 22 do 28 jula 2024  laguna knjige Nedelja knjiga Džordža R. R. Martina od 22. do 28. jula 2024!
19.07.2024.
Džordž R. R. Martin stvorio je jedan od najuzbudljivijih serijala, remek-delo epske fantastike „Pesmu leda i vatre“, koji je uticao na sve podžanrove fikcije, počev od naučne fantastike, preko misteri...
više
možete prestati da pušite lako je laguna knjige Možete prestati da pušite! Lako je
19.07.2024.
„Lak način da prestanete da pušite“ Alena Kara je najpoznatiji i najprodavaniji priručnik za prestanak pušenja koji objašnjava kako da se bez snage volje trajno oslobodite ovog poroka.   Ova kn...
više
ne propustite još jednu knjigu igora kolarova  laguna knjige Ne propustite još jednu knjigu Igora Kolarova!
19.07.2024.
Od autora kultnog romana „Agi i Ema“ Igora Kolarova stiže jedinstveni ringišpil veselih ideja, neobičnih junaka i tananih osećanja u knjizi „Burence: Luckaste priče“. Kao i drugim zbirkama, i u ovi...
više
savremeni ljubavni roman simone arnstet kraljica noći  laguna knjige Savremeni ljubavni roman Simone Arnstet – „Kraljica noći“
19.07.2024.
Simona Arnstet je spisateljica i psihološkinja. Predvodnica je švedskog romantičnog talasa, koji u svetu stiče sve veću popularnost a ima i veliki broj čitalaca u Srbiji. Posle romana „Sve ili ništa“,...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.