Laguna - Bukmarker - Prva knjiga tinejdž serijala „Magisterijum“ u prodaji od 11. marta - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Prva knjiga tinejdž serijala „Magisterijum“ u prodaji od 11. marta

„Gvozdeni ispit“ je prva knjiga u bestseler tinejdž serijalu „Magisterijum“.

Kaluma Hanta čitavog života otac upozorava da se drži podalje od magije jer je već zbog nje izgubio majku. Ako uđe na Magisterijum, to će sigurno za njega predstavljati smrtnu opasnost. Dvanaestogodišnji Kalum zato daje sve od sebe da ne uspe, ali – omanuo je u planiranom neuspehu!

Sada ga čeka Magisterijum, jezivija verzija Hogvortsa, podzemna magijska škola sa lavirintima, tajnovitim pećinama, čudnim rekama i još čudnijim bićima. Iako beži od magije koja mu teče venama, Kalum postaje učenik koga će, zajedno sa još dvoje novajlija, u prvoj „gvozdenoj godini“ studija podučavati neprikosnoveni meštar Rufus.

Gvozdeni ispit je počeo, ali najveća iskušenja tek dolaze, jer magovi nisu ono što se čini da jesu. Magija kojoj ga uče opasna je. Kalum mora da ode odatle što pre.

Zapanjujuća i jezivo napeta priča o mračnim silama koje menjaju materiju i avantura koja magijom reči vodi čitaoca u ono nepoznato.

Ako ste ljubitelji magijske fantastike, onda je ovo prava knjiga za vas. Podseća na Harija Potera, ali Kalum Hant ne želi magiju i ne može nikom da veruje, čak ni roditeljima, i Magisterijum nije ni nalik na Hogvorts.

„Slojevito ispitivanje dobra i zla, ali i odanosti prijatelja.“ Kirkus Reviews

Holi Blek i Kasandra Kler upoznale su se pre više od deset godina, na Holinom prvom potpisivanju knjiga. Od tada su dobre prijateljice, a vezala ih je između ostalog i zajednička ljubav prema fantastici. Rešile su da se udruže i da napišu „Magisterijum”, svoju priču o herojima i zlikovcima, dobru i zlu, o junacima odabranim za velika dela, sviđalo se to vama ili ne. Ova knjiga im je prva zajednička saradnja.

Knjigu „Gvozdeni ispit“ možete naći od 11. marta u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, online knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
dečji dani kulture od 5 do 7 aprila u igri sa knjigom  laguna knjige Dečji dani kulture od 5. do 7. aprila – U igri sa knjigom!
27.03.2024.
I ovog aprila deca se najlepše druže sa knjigom, i to u okviru Dečjih dana kulture, još jedne manifestacije koja promoviše knjigu i čitanje na najlepši način: kroz igru i zabavu! Dečji dani kul...
više
infuzija čoveku koji posustaje predstavljene canetove ukrštene reči  laguna knjige Infuzija čoveku koji posustaje – predstavljene Canetove „Ukrštene reči“
27.03.2024.
Da je poezija u modi potvrdila je promocija prve poetske zbirke Zorana Kostića Caneta „Ukrštene reči“, koja je održana u Velikoj sali SKC-a 26. marta. Pored autora, učestvovale su književnica Ivana Di...
više
promocija romana vaskrsenje vukašina milićevića laguna knjige Promocija romana „Vaskrsenje“ Vukašina Milićevića
20.03.2024.
U četvrtak 28. marta od 18 sati u kafeteriji Bukmarker knjižare Delfi SKC biće predstavljen roman Vukašina Milićevića „Vaskrsenje“.   O knjizi će, osim autora, govoriti i Igor Perišić, knji...
više
nedeljnik u knjižarama delfi laguna knjige Nedeljnik u knjižarama Delfi
27.02.2024.
Novi broj lista Nedeljnik je na kioscima, a od petka ga možete kupiti za samo 29 dinara u svim knjižarama Delfi širom Srbije uz kupovinu bilo koje Lagunine knjige, knjige drugih izdavača ili proizvoda...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.