Laguna - Bukmarker - Proglašeni pobednici Biser literarnog konkursa - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Proglašeni pobednici Biser literarnog konkursa

Za sve učenike od prvog do šestog razreda svih osnovnih škola na teritoriji Beograda, Laguna je organizovala Biser literarni konkurs, koji je nedavno završen.
 

Konkurs za literarni rad na temu Čarobna kućica na drvetu te vodi u omiljeni kraj tvoje zemlje privukao je veliko interesovanje, zbog čega je žiri uzeo u obzir i radove pristigle i van teritorije grada Beograda.
 

Od 10. marta do 23. maja 2008. godine, na adresu IP Laguna pristiglo je preko 1200 radova. 
 

Dana 26.5.2008. godine, posle nekoliko dana čitanja i selektovanja radova, konkursna komisija u sastavu:
 

Vladimir Andrić – književnik, odgovorni urednik redakcije dečjeg i školskog programa RTS,
Uroš Petrović – književnik,
Mina Kebin – urednik izdavačkog preduzeća Laguna,
odabrala je nagrađene dečje literarne radove. Zahvaljujući kvalitetu i raznolikosti radova, žiri je odlučio da nagradi čak deset radova, što je i dalje bio težak posao jer je time morao da izdvoji jednu priču - na svakih sto dvadeset pristiglih.

 

Nagrade su osvojili:
 

- Za školu koja je poslala najveći broj najkvalitetnijih radova

OŠ „Gavrilo Princip“, Zemun
 

- Za učitelja/predmetnog nastavnika čija su deca iskazala najkreativniji pristup konkursu

Jovan Micić, učitelj trećeg razreda

OŠ "Josif Pančić", Beograd

Gordana Mićić, učiteljica trećeg razreda

OŠ „Dr Jovan Cvijić“, Zrenjanin
 

- Pobednik konkursa

Miloš Žarković, učenik I2 razreda OŠ „Gavrilo Princip“ iz Zemuna

 

Posebne nagrade:

- Za spisateljsku veštinu

Pavle Stanimirović, učenik II2 razreda OŠ „Duško Radović“, Novi Beograd

(učitelj Tanja Ðoković)
 

- Za najveštiji zaplet u priči

Luka Mihajlović, učenik VI2 razreda OŠ „Vuk Karadžić“, Beograd
 

- Za najizražajniju priču

Andrej Puača, učenik V1 razreda OŠ „Veljko Dugošević“

(nastavnik Ana Jovanović)
 

- Za nadahnuti lirizam

Marijana Jorović, učenica V1 razreda OŠ „Veljko Dugošević“

(nastavnik Ana Jovanović)
 

- Za najbolji odgovor temi

Anita Radovanović, učenica IV3 razreda OŠ „Vožd Karađorđe“, Jakovo
 

- Za najživotniju priču

Miloš Bilibajkić, učenik III2 razrda OŠ „Aca Milosavljević“, Rušanj
 

- Za najuverljiviju maštariju

Hristina Radak, učenica OŠ „Starina Novak“

(nastavnik Dragana Deljanin)
 

- Za najbolji rad u uzrastu

Lenka Mikić, učenica prvog razreda OŠ „Gavrilo Princip“, Zemun
 

- Za najlepše prikazano prijateljstvo prema prirodi

Filip Delić, učenik I5 razreda OŠ „Gavrilo Princip“, Zemun

 

Obrazloženje žirija

Izdavačko preduzeće Laguna veoma je prijatno iznenađeno što je na konkurs pristiglo više od 1200 radova učenika uzrasta od prvog do šestog razreda osnovnih škola širom Srbije. Mladi pisci pokazali su izuzetnu zrelost ali i maštovitost odgovarajući na zadatu temu. S obzirom na dobar kvalitet prispelih radova žiri je imao težak zadatak da odabere samo deset priča koje će biti nagrađene. Stoga je naročita pažnja pri žiriranju posvećena odabiru onih radova koji su se isticali autorskim pečatom i literarnim kvalitetom u svom uzrastu.

Nagrada za školu dodeljena je OŠ „Gavrilo Princip“ iz Zemuna koja je poslala 263 rada od kojih je više od dvadeset ušlo u širi izbor a tri su nagrađena.

Nagradu za učitelja/predmetnog nastavnika ravnopravno će podeliti Jovan Micić, učitelj trećeg razreda OŠ "Josif Pančić" iz Beograda i gospođa Gordana Mićić, učiteljici trećeg razreda OŠ „Dr Jovan Cvijić“ iz Zrenjanina za iskazanu izuzetnu motivaciju i kreativno pristupanje rešavanju konkursne teme. Oni su okupivši decu iz svog ali i učenike drugih odeljenja iz generacije stvorili svojevrstan projekat koji je rezultirao brojnim kreativno i iskreno napisanim i ilustrovanim radovima okupljenim u pravu zbirku priča koju prate mape i vodič kroz Srbiju ali i dečja autorska srca.

Nagrada za pobednika konkursa dodeljena je Milošu Žarkoviću, učeniku prvog razreda OŠ „Gavrilo Princip“ jer je svojim radom iskazao izuzetnu literarnu zrelost i samostalnost kao i veoma kreativno tumačenje teme.

Naša izdavačka kuća spremila je vredne nagrade za najbolji literarni rad, nastavnika koji je u konkurs uključio najviše učenika i školu koja je poslala najviše radova učenika. Nagrada za učenika je PC računar, za nastavnika smo pripremili novčanu nagradu, dok će nagrađena škola dobiti laptop.

 

 

 

 

 

 

 

 



Podelite na društvenim mrežama:

omiljena akcija knjigoljubaca 3 za 999 od 7 do 26 maja  laguna knjige Omiljena akcija knjigoljubaca: „3 za 999“ od 7. do 26. maja!
26.04.2024.
Akcija koju najviše volite i uvek željno iščekujete, jer su tamo najbolji naslovi iz naše ponude – „3 za 999“ počinje 7. i traje do 26. maja 2024. godine, u svim Delfi knjižarama, kao i na sajtovima l...
više
laguna donirala važan uređaj institutu za majku i dete laguna knjige Laguna donirala važan uređaj Institutu za majku i dete
25.04.2024.
Jedna od važnih aktivnosti Lagune u prošloj godini, koja je bila u znaku obeležavanja četvrt veka postojanja, jeste odluka da sredstva namenjena proslavi jubileja preusmerimo u humanitarne svrhe. ...
više
uskoro na brodvej stiže i mjuzikl suludo bogati azijci video  laguna knjige Uskoro na Brodvej stiže i mjuzikl „Suludo bogati Azijci“ [video]
26.04.2024.
Popularni knjiško-filmski serijal se adaptira u mjuzikl na Brodveju. Džon M. Ču će biti zadužen za režiju muzičko-scenske adaptacije „Suludo bogatih Azijaca“. Za potrebe mjuzikla (u produk...
više
dženi kolgan božićna knjižara i čari škotskog duha laguna knjige Dženi Kolgan: „Božićna knjižara“ i čari škotskog duha
26.04.2024.
Škotska spisateljica Dženi Kolgan u razgovoru za Politiku otkriva čaroliju koja se krije iza njenog najnovijeg romana „Božićna knjižara“. Praznična knjiga škotske spisateljice Dženi Kolgan „Bož...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.