Laguna - Bukmarker - Prikaz romana „Pokloni mi Pariz“ - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Prikaz romana „Pokloni mi Pariz“

„Pokloni mi Pariz“ je predivan roman koji nas vodi u grad iz snova i pripoveda priču glavnih likova Jolande i Patrika.
 
Jolanda je ceo život provela sa majkom koja ju je kontrolisala nakon što ih je njen otac napustio i otišao u Pariz da izgradi novi život za sebe. U mladosti, majka joj je branila da ode u Grad Ljubavi i poseti oca, a čeznula je da vidi sve ono o čemu joj je on pričao. Ali kada joj se san konačno ostvario, i kada je stigla u Pariz, momak raskida sa njom i ostavlja je samu slomljenog srca u gradu njenih snova.
 
Tada Jolanda odlučuje da učini sve što je u njenoj moći da otkrije tajne grada u kojem je živeo njen otac.
 
Patrik je francuski sineasta i on će Jolandi ponuditi smeštaj u Parizu. Njegova porodica takođe živi u gradu, ali Patrik nema dobar odnos sa ocem od kako mu je majka preminula, a otac se ponovo oženio, i to ženom mnogo mlađom od sebe.
 
Jolanda i Patrik će početi da žive zajedno nakon spleta brojnih okolnosti i pomagaće jedno drugom – Patrik će Jolandi pružiti smeštaj, a ona će njemu pomoći da napravi dokumentarni film o Parizu. Ali to nije jedino što će učiniti jedno za drugo, zajednički život će im pomoći da rasteraju duhove prošlosti i krenu u potragu za izgubljenom srećom.
 
Osim glavne priče, pratimo i dogovdovštine drugih likova kao što su Silvi, Odil i Violet. Ove sporedne priče obogaćuju radnju romana i prosto teraju čitaoca da zavoli i te likove isto koliko i protagoniste, a takvih likova je mnogo i vrlo su raznovrsni.
 
Jolanda je devojka koja uvek druge ljude stavlja na prvo mesto. Sreću pronalazi usrećujući druge, ali u Parizu će naučiti da je važno voleti i sebe.
 
Patrik je mladić koga muče događaji iz njegove prošlosti i u lošim je odnosima sa ocem. U sebi krije mnogo krivice i gorčine, što predstavlja veliki teret kojeg se mora osloboditi.
 
Violet je snažna i uporna devojka koja je imala težak život, a nakon brojnih neuspeha, izgubila je samopouzdanje koje će povratiti tek uz pomoć svojih prijatelja.
 
Odli, Erik, Didije, Parikova i Jolandina porodica, kao i brojni drugi sporedni likovi imaju važnu ulogu u priči, oživljavaju je i obogaćuju brojnim odlično napisanim scenama.
 
Opis Pariza koji nam daje Olivija Ardi je savršen. Zahvaljujući njoj, dostupan nam je svaki kutak ovog grada i upoznajemo ga zajedno sa glavnim likovima.
 
Radnja je vrlo dinamična, pa se stranice ovog romana skoro same okreću. Naizmenično se pripovedaju priče različitih likova, što nam stalno drži pažnju jer želimo da saznamo šta će se desiti sa njima.
 
Mogu da zaključim da je „Pokloni mi Pariz“ divan roman čija se radnja odigrava u jednom od najromantičnijih gradova na svetu i pripoveda priču likova koje svaki čitalac može lako da zavoli.
 
Izvor: http://nadando-entre-palabras.blogspot.rs


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
aleksandra filipović i zoran penevski gostovali u oš branko radičević u pančevu povodom jubileja brankovi dani  laguna knjige Aleksandra Filipović i Zoran Penevski gostovali u OŠ „Branko Radičević“ u Pančevu povodom jubileja „Brankovi dani“
28.03.2024.
U okviru obeležavanja jubileja 200 godina od rođenja Branka Radičevića, pisci Aleksandra Filipović i Zoran Penevski družili su se sa učenicima Osnovne škole „Branko Radičević“ u Pančevu. U okviru mani...
više
prikaz romana sutra je novi dan savršen primer (pogrešno shvaćenog) klasika laguna knjige Prikaz romana „Sutra je novi dan“: Savršen primer (pogrešno shvaćenog) klasika
28.03.2024.
Niste se prevarili, to jeste ta knjiga: a zašto je dosadašnji, doslovni prevod originala, „Prohujalo sa vihorom“ (Gone With the Wind), zamenjen prvobitnim naslovom i svojevrsnom parolom glavne junakin...
više
dečji dani kulture od 5 do 7 aprila u igri sa knjigom  laguna knjige Dečji dani kulture od 5. do 7. aprila – U igri sa knjigom!
27.03.2024.
I ovog aprila deca se najlepše druže sa knjigom, i to u okviru Dečjih dana kulture, još jedne manifestacije koja promoviše knjigu i čitanje na najlepši način: kroz igru i zabavu! Dečji dani kul...
više
prikaz romana zavedi me knjigama prva ljubav zaborava nema laguna knjige Prikaz romana „Zavedi me knjigama“: Prva ljubav zaborava nema
28.03.2024.
Cveće, čokolade, večere, putovanja – sredstava zavođenja zaista je mnogo, ali se Kejt Bromli u knjizi godine lista USA Today „Zavedi me knjigama“ odlučila za štampanu reč. U ovom je delu rešila da obr...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.