Laguna - Bukmarker - Prikaz romana „Oslobođeni“: Može li Kristijan konačno da se oslobodi? - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Prikaz romana „Oslobođeni“: Može li Kristijan konačno da se oslobodi?

Srdačno vas pozivamo na venčanje veka, na kome će Kristijan Grej uzeti Anastaziju Stil za ženu. Međutim, da li je on zaista stvoren za muža? Njegov otac nije siguran u to, brat želi da mu organizuje ludačko momačko veče, a verenica neće da mu se zavetuje na poslušnost...

Sam brak nosi sopstvene izazove. Njihova međusobna strast je jača i dublja nego ikada pre, ali Anin prkosni duh nastavlja da izaziva Kristijanove najmračnije strahove i testira njegovu potrebu za kontrolom. Staro suparništvo i ogorčenost ih dovode u opasnost, a jedna pogrešna procena preti da ih rastavi.

Da li Kristijan može da prevaziđe košmare svog detinjstva i užase svoje mladosti, i da pronađe spas? Kada otkrije istinu o svom poreklu, može li da oprosti i prihvati Aninu bezuslovnu ljubav?

Da li Kristijan konačno može da se oslobodi?

Oslobođeni“ je završni deo savremene erotske BDSM trilogije Pedeset nijansi iz ugla Kristijana Greja autorke E L Džejms.

Ispripovedan iz prvog lica (Kristijanovog) u sadašnjosti i sa prisećanjima iz prošlosti, roman se fokusira na Kristijana Greja – na njegova osećanja, potrebu za kontrolom i očajničke pokušaje da zaštiti ženu koju voli.

Čitaocima i ljubiteljima serijala Pedeset nijansi roman „Oslobođeni“, kao i ostali iz Kristijanovog ugla, otkrivaju dublju stranu čoveka koga su mnogi ili zavoleli ili zamrzeli. O njegovoj potrebi za kontrolom saznajemo izbliza i iz ličnog ugla, ali i o potresnoj mladosti provedenoj uz majku zavisnicu i kako je od adolescenta i naivnog mladića postao dominantni sadista.

Roman „Oslobođeni“ potvrđuje Kristijanov donekle zategnut odnos sa svojim usvajačima Kerikom i Grejs – njegovu nesposobnost da se seti ičega iz perioda kada su o njemu brigu vodile socijalne službe. Iako je Kristijan opsednut našom junakinjom Anom Stil, on je i čovek koji se bori sa demonima iz svoje prošlosti koji nastavljaju da kontrolišu njegovu sadašnjost, čiji je deo i trajno, nezdravo „prijateljstvo“ sa starijom ženom, odnos koji sa mukom pokušava da prekine.

Roman „Oslobođeni“ pruža detaljan, složen i dugačak zaplet koji otkriva mnogo više o Kristijanu Greju nego što je ikada prikazano u originalnom serijalu, uključujući obilne informacije o njegovom poslu i potrebi da izgradi korporativno carstvo. Tu se krije i dodatni zaplet kog nema u originalnom serijalu, kao i dodatni sadržaj koji je prikazan samo u filmu, u cilju da bude zanimljivije i bliže čitaocima. „Oslobođeni“ je napet i dramatičan dodatak za razumevanje sveta Kristijana Greja.

Izvor: thereadingcafe.com
Prevod: Đorđe Radusin


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
dečji dani kulture od 5 do 7 aprila u igri sa knjigom  laguna knjige Dečji dani kulture od 5. do 7. aprila – U igri sa knjigom!
27.03.2024.
I ovog aprila deca se najlepše druže sa knjigom, i to u okviru Dečjih dana kulture, još jedne manifestacije koja promoviše knjigu i čitanje na najlepši način: kroz igru i zabavu! Dečji dani kul...
više
infuzija čoveku koji posustaje predstavljene canetove ukrštene reči  laguna knjige Infuzija čoveku koji posustaje – predstavljene Canetove „Ukrštene reči“
27.03.2024.
Da je poezija u modi potvrdila je promocija prve poetske zbirke Zorana Kostića Caneta „Ukrštene reči“, koja je održana u Velikoj sali SKC-a 26. marta. Pored autora, učestvovale su književnica Ivana Di...
više
promocija romana vaskrsenje vukašina milićevića laguna knjige Promocija romana „Vaskrsenje“ Vukašina Milićevića
20.03.2024.
U četvrtak 28. marta od 18 sati u kafeteriji Bukmarker knjižare Delfi SKC biće predstavljen roman Vukašina Milićevića „Vaskrsenje“.   O knjizi će, osim autora, govoriti i Igor Perišić, knji...
više
nedeljnik u knjižarama delfi laguna knjige Nedeljnik u knjižarama Delfi
27.02.2024.
Novi broj lista Nedeljnik je na kioscima, a od petka ga možete kupiti za samo 29 dinara u svim knjižarama Delfi širom Srbije uz kupovinu bilo koje Lagunine knjige, knjige drugih izdavača ili proizvoda...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.