Laguna - Bukmarker - Prikaz mladih kritičara: „50 načina da otkrijete sreću“ - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Prikaz mladih kritičara: „50 načina da otkrijete sreću“

Naša stalna saradnica, desetogodišnja Inga, ima različita interesovanja. Bira različito štivo, i uvek ima vrlo decidan stav o pročitanom.

Ovo je zabavna i kreativna knjiga o sreći.

Početna slova poglavlja ispisuju reči DIVNI SNOVI i u svakom od njih ćete naći zanimljive zadatke i aktivnosti koje treba da isprobate kako biste postali srećni. Naići ćete i na putokaze kako da živite zdravije, mislite pozitivnije i budete bolji prema drugima, jer sve je to put ka sreći.

Ipak, nemojte da pomislite da je ova knjiga čarobni štapić koji će vas magično učiniti srećnim, jer sreća zahteva da budemo uporni i istrajni. To znači da neke vežbe opisane u ovoj knjizi treba da ponavljate više dana, nedelja ili meseci, kako bi dale vidljive rezultate. Takođe ćete morati da izdvojite vreme za druženje, razmišljanje i pravljenje sitnih poklona za svoje najdraže. Na nekim  stranicama će čak tražiti od vas da promenite način ishrane, da se više krećete i redovnije spavate, jer sve to spada u deset ključnih oblasti u kojima možemo nešto preduzeti kako bismo se osećali srećnije. I sve to vredi, jer „srećni ljudi se ređe razboljevaju, češće pomažu drugima, često su uspešniji u školi i lakše sklapaju prijateljstva“. Isto tako, njihova pozitivna energija i osmesi čine svet lepšim mestom za život.

Dopalo mi se to što informacije i saveti nisu samo nabacani, već je svako poglavlje dobro promišljen korak koji treba da napravimo kako bismo stigli do svog cilja. Zadaci su maštoviti, neobični i detaljno opisani, pa ih mogu raditi deca, ali i odrasli.

Ilustracije su vesele, šarene i razigrane.

Ovo je knjiga koju možete nositi sa sobom kao podsetnik da uvek budete najbolja verzija sebe ili vam može biti prijatelj koji će vam reći koliko ste dobri i lepi baš takvi kakvi ste, kao i da uvek budete nežni prema sebi.

Svi žele da budu srećni i svi zaslužuju da budu srećni. Potrebno je samo da pružimo jedni drugima ruke i osmeh, da prihvatimo da smo svi različiti i posebni i da, iako smo naizgled pojedinci, svi smo deo prirode i bićemo srećni samo ako budemo videli svoj odraz u svakom živom biću.

„Sreća je putovanje, a ne odredište, i usput se možete sjajno zabaviti!“

Autor: Inga, 10 godina


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
dečji dani kulture od 5 do 7 aprila u igri sa knjigom  laguna knjige Dečji dani kulture od 5. do 7. aprila – U igri sa knjigom!
29.03.2024.
I ovog aprila deca se najlepše druže sa knjigom, i to u okviru Dečjih dana kulture, još jedne manifestacije koja promoviše knjigu i čitanje na najlepši način: kroz igru i zabavu!   Dečji da...
više
proslavimo svetski dan dečje knjige laguna knjige Proslavimo Svetski dan dečje knjige
29.03.2024.
Svetski dan dečje knjige, ustanovljen 1967, kako bi se skrenula pažnja na potrebe najmlađih čitalaca, obeležava se 2. aprila, na dan rođenja danskog pisca Hansa Kristijana Andersena. Tim p...
više
istorija u 56 poglavlja dvadeset minuta luja xix čedomira antića u prodaji od 1 aprila laguna knjige Istorija u 56 poglavlja – „Dvadeset minuta Luja XIX“ Čedomira Antića u prodaji od 1. aprila
29.03.2024.
Posvećeni istoričar Čedomir Antić objedinio je u knjizi „Dvadeset minuta Luja XIX“ 56 intrigantnih priča iz istorije kako naše tako i svetske. U svom prepoznatljivom maniru, pitko i slikovito, opisao ...
više
komemorativni skup sanu posvećen goranu petroviću laguna knjige Komemorativni skup SANU posvećen Goranu Petroviću
29.03.2024.
U prisustvu velikog broja članova Srpske akademije nauka i umetnosti u Svečanoj sali SANU u četvrtak 28. aprila održana je komemorativna sednica, posvećena piscu i akademiku Goranu Petroviću (1961–202...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.