Laguna - Bukmarker - Prikaz knjige „Odmahni rukom i kreni dalje“ - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Prikaz knjige „Odmahni rukom i kreni dalje“

Nemam afiniteta prema knjigama u kojima se čitaocima nude saveti, naročito kada je psihologija posredi, jer su prepune fraza i uopštavanja, ali sam po preporuci urednice Lagune Mine Kebin pročitala knjigu „Odmahni rukom i kreni dalje“ Rejčel Holis, i priznajem da se nisam razočarala.

Rejčel Holis se, pre svega, obraća žiteljkama naše planete, ali to ne znači da je ona druga, muška polovina, isključena jer se mnoge od dvadesetak laži na koje se u knjizi ukazuje, mogu odnositi i na njih, a autorkina poruka da je svako sam odgovoran za ono što će postati i koliko će biti srećan važi za svako ljudsko biće bez obzira na pol, rasu, obrazovanje, seksualno opredeljenje.

Rejčel Holis ima 35 godina i ako se uzme u obzir to da nije završila ni srednju školu onda zaista zavređuje poštovanje zbog toga što se uvrstila među najuspešnije mlade poslovne ljude u SAD. Ovo je, inače, njena prva dokumentaristička knjiga, a pošto voli da piše objavila je i tri romana, dok joj je glavni posao pisanje bloga koji u svetu ima nekoliko miliona pratilaca.

Ona piše da ovom knjigom ne želi nikome da promeni život već da podstakne čitaoce da sami smognu snage i unesu promene u svoj život, i raskrste sa lažima u koje su verovali.

Autorka bez ustručavanja govori o svom privatnom, često i o intimnom životu iako priznaje da se stidi dok piše o nekim „škakljivim“ temama, ali ih ne prećutkuje ako su važne da bismo našli mir, samopouzdanje ili ostvarili bar neki snovi.

Njena iskrenost i spremnost da se poverava čitaocima je zadivljujuća jer se oseća da je sve što opisuje zaista doživela. Ono što ovu knjigu izdvaja iz mora blogerskih ispovesti je što Rejčel uz svako poglavlje nudi i nekoliko preporuka kako se osloboditi laži koje su njoj zagorčavale život, ali čitateljkama prepušta da same odaberu savete koji im se sviđaju.

Rejčel Holis hrabro proglašava šta su sve laži na koje sami pristajemo i kako ih se otarasiti i pobediti, organizovati život tako da se ne osećamo poniženo ili iskorišćeno. Njena ideja vodilja kada se odlučila da napiše ovu knjigu bila je da usmeri čitaoce kako da se suočavaju sa problemima koji su u životu neminovni i da ih podseti da oni vladaju sobom.

Kada bi se pridržavali saveta Rejčel Holis, svet bi bio mirniji, vedriji i svi bi shvatili da ne postoje prečice i laka rešenja, ali da su ona, ma koliko bila teška – u nama. Zato, odmahnite rukom, drage moje, i krenite dalje.

Autor: Vera Kondev
Izvor:  Nedeljnik


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
vogue adria ekskluzivno u delfi knjižarama laguna knjige Vogue Adria ekskluzivno u Delfi knjižarama
18.03.2024.
Vogue, modni magazin u kome se uživa od korice do korice i koji se kolekcionarski čuva, pokrenut je u Srbiji i zemljama regiona (Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina i Crna Gora), a ekskluzivno ga...
više
nova izdanja domaćih autora laguna knjige Nova izdanja domaćih autora
18.03.2024.
U knjižarama će se naći peto izdanje „Neviđene Srbije“ Vlade Arsića, knjizi u kojoj su najluđe storije iz naše istorije. Da li znate da je prva Olimpijada održana na Paliću? Znate li da je Robert de N...
više
prikaz knjige živa planeta veličanstvena mreža čudesnog života na zemlji laguna knjige Prikaz knjige „Živa planeta“: Veličanstvena mreža čudesnog života na Zemlji
18.03.2024.
Ne postoji gotovo nijedno mesto na planeti previše toplo, previše ledeno ili previše zagađeno da na njemu bar neki oblik života ne bi mogao da opstane, jer život na ovoj našoj živoj planeti uvek iskaz...
više
prikaz romana prevršena mera najekstremniji paterson laguna knjige Prikaz romana „Prevršena mera“: Najekstremniji Paterson
18.03.2024.
Američki autor Džejms Paterson (1947) jedan je od najčitanijih svetskih pisaca, čija dela su doživela brojne ekranizacije. Po čemu se izdvaja u odnosu na brojne druge autore da bi završio u Ginisovoj ...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.