Laguna - Bukmarker - Prikaz knjige „Amelija Zubić i kradljivac sećanja“ - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Prikaz knjige „Amelija Zubić i kradljivac sećanja“

Kolačići, zabavni parkovi, vedre noći, gubitak pamćenja i mnogo toga još! Najnovija knjiga iz serijala o Ameliji Zubić je stigla i oduševljena sam.

Ovoga puta pratimo šta se dešavalo nakon poslednje knjige. Dva sveta, svetlost i tama, ujedinili su se i došlo je do nekih promena. Na primer, Amelija primećuje u školi da imaju nove učenike i nove predmete. A tu je i nekontrolisano mnogo šljokica, jednoroga i drugih bića svetlosti koja tumaraju ulicama. Sve vreme sam se smešila jer sam bila srećna što su se dva sveta ujedinila i uvidela da nisu toliko različita koliko se verovalo (ili strašna).

Ali budite na oprezu! Mir koji vlada na prvim stranicama ne može dugo da se zadrži. Uskoro ljudi počinju da gube sećanja i ne samo da zaboravljaju na svoje bližnje, nego i na sporazum o miru i javljaju se strahovi i sumnje.

Odmah sam posumnjala na ko  je krivac (iako je pravi razlog zašto je Osoba X to uradila bio pravo iznenađenje i oduševio me) i na to šta izaziva gubitak pamćenja. Ipak sam veoma uživala u zabavi koju mi je pružila Amelijina i Tandžinova potraga.

Bilo mi je žao Amelije jer voli slatkiše, ali zbog zuba nije mogla ništa da jede. Plus je bila toliko uzbuđena zbog rođen-noći, a onda se sve ovo dogodilo. Florens mi se uopšte ne dopada. Kakav je ona prijatelj? Samo se žali, kuka, viče, dosađuje, jede kolačiće i sve drugo što je loše. Ne razumem zašto bi iko bio prijatelj sa njom jer kada bi se neka moj prijateljica tako ponašala, sasvim sigurno se ne bih družila sa njom. Možda zvučim strogo, ali to nije prvi put da se Florens tako ponaša. Ako bi mogla da prestane sa vikanjem nekako, zaista me nervira!

Dopada mi se što je autorka dodala priču o odrastanju i tome da treba da imamo sopstvene snove umesto onih koje naši roditelji žele da pratimo. U ovom delu priče videćemo da se Amelijine želje razlikuju od onoga što njena majka želi, a to je da postane savršena vampirica sa ispravnim manirima. A Amelija to ne želi. Mnogo mi se dopalo na koji način je ova priča upletena u ostatak knjige i posebno sam oduševljena završetkom. I naravno, mnogo sam se smejala.

Plus, Amelija je pokazala mnogo hrabrosti, čak i više nego u prethodnim knjigama. I ne samo hrabrosti nego i nesebičnosti. Šta će uraditi na kraju? Mnogi ne bi tako postupili, a ja sam čak i zaplakala.

Ne smem da zaboravim i predivne ilustracije koje su mi neprestano izmamljivale osmeh na lice.

Sve u svemu, ne mogu da dočekam nove Amelijine avanture. Šta li će se tek u njima dešavati? Hoće li upoznati nove prijatelje? Otići na neka nova mesta? Jako sam uzbuđena!
 

Izvor: twirlingbookprincess.com
Prevod: Dragan Matković


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
vogue adria ekskluzivno u delfi knjižarama laguna knjige Vogue Adria ekskluzivno u Delfi knjižarama
18.03.2024.
Vogue, modni magazin u kome se uživa od korice do korice i koji se kolekcionarski čuva, pokrenut je u Srbiji i zemljama regiona (Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina i Crna Gora), a ekskluzivno ga...
više
nova izdanja domaćih autora laguna knjige Nova izdanja domaćih autora
18.03.2024.
U knjižarama će se naći peto izdanje „Neviđene Srbije“ Vlade Arsića, knjizi u kojoj su najluđe storije iz naše istorije. Da li znate da je prva Olimpijada održana na Paliću? Znate li da je Robert de N...
više
prikaz knjige živa planeta veličanstvena mreža čudesnog života na zemlji laguna knjige Prikaz knjige „Živa planeta“: Veličanstvena mreža čudesnog života na Zemlji
18.03.2024.
Ne postoji gotovo nijedno mesto na planeti previše toplo, previše ledeno ili previše zagađeno da na njemu bar neki oblik života ne bi mogao da opstane, jer život na ovoj našoj živoj planeti uvek iskaz...
više
prikaz romana prevršena mera najekstremniji paterson laguna knjige Prikaz romana „Prevršena mera“: Najekstremniji Paterson
18.03.2024.
Američki autor Džejms Paterson (1947) jedan je od najčitanijih svetskih pisaca, čija dela su doživela brojne ekranizacije. Po čemu se izdvaja u odnosu na brojne druge autore da bi završio u Ginisovoj ...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.