Laguna - Bukmarker - Prikaz knjige „Amelija Zubić i kradljivac sećanja“ - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Prikaz knjige „Amelija Zubić i kradljivac sećanja“

Kolačići, zabavni parkovi, vedre noći, gubitak pamćenja i mnogo toga još! Najnovija knjiga iz serijala o Ameliji Zubić je stigla i oduševljena sam.

Ovoga puta pratimo šta se dešavalo nakon poslednje knjige. Dva sveta, svetlost i tama, ujedinili su se i došlo je do nekih promena. Na primer, Amelija primećuje u školi da imaju nove učenike i nove predmete. A tu je i nekontrolisano mnogo šljokica, jednoroga i drugih bića svetlosti koja tumaraju ulicama. Sve vreme sam se smešila jer sam bila srećna što su se dva sveta ujedinila i uvidela da nisu toliko različita koliko se verovalo (ili strašna).

Ali budite na oprezu! Mir koji vlada na prvim stranicama ne može dugo da se zadrži. Uskoro ljudi počinju da gube sećanja i ne samo da zaboravljaju na svoje bližnje, nego i na sporazum o miru i javljaju se strahovi i sumnje.

Odmah sam posumnjala na ko  je krivac (iako je pravi razlog zašto je Osoba X to uradila bio pravo iznenađenje i oduševio me) i na to šta izaziva gubitak pamćenja. Ipak sam veoma uživala u zabavi koju mi je pružila Amelijina i Tandžinova potraga.

Bilo mi je žao Amelije jer voli slatkiše, ali zbog zuba nije mogla ništa da jede. Plus je bila toliko uzbuđena zbog rođen-noći, a onda se sve ovo dogodilo. Florens mi se uopšte ne dopada. Kakav je ona prijatelj? Samo se žali, kuka, viče, dosađuje, jede kolačiće i sve drugo što je loše. Ne razumem zašto bi iko bio prijatelj sa njom jer kada bi se neka moj prijateljica tako ponašala, sasvim sigurno se ne bih družila sa njom. Možda zvučim strogo, ali to nije prvi put da se Florens tako ponaša. Ako bi mogla da prestane sa vikanjem nekako, zaista me nervira!

Dopada mi se što je autorka dodala priču o odrastanju i tome da treba da imamo sopstvene snove umesto onih koje naši roditelji žele da pratimo. U ovom delu priče videćemo da se Amelijine želje razlikuju od onoga što njena majka želi, a to je da postane savršena vampirica sa ispravnim manirima. A Amelija to ne želi. Mnogo mi se dopalo na koji način je ova priča upletena u ostatak knjige i posebno sam oduševljena završetkom. I naravno, mnogo sam se smejala.

Plus, Amelija je pokazala mnogo hrabrosti, čak i više nego u prethodnim knjigama. I ne samo hrabrosti nego i nesebičnosti. Šta će uraditi na kraju? Mnogi ne bi tako postupili, a ja sam čak i zaplakala.

Ne smem da zaboravim i predivne ilustracije koje su mi neprestano izmamljivale osmeh na lice.

Sve u svemu, ne mogu da dočekam nove Amelijine avanture. Šta li će se tek u njima dešavati? Hoće li upoznati nove prijatelje? Otići na neka nova mesta? Jako sam uzbuđena!
 

Izvor: twirlingbookprincess.com
Prevod: Dragan Matković


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
selimiru raduloviću uručena nagrada meša selimović  laguna knjige Selimiru Raduloviću uručena nagrada „Meša Selimović“
16.04.2024.
U utorak 16. aprila na Kosančićevom vencu u Beogradu, na mestu nekadašnje Narodne biblioteke, pesniku Selimiru Raduloviću svečano je uručena prestižna nagrada „Meša Selimović“ za pesničku zbirku „Zapi...
više
to blurb or not to blurb nije sve amazing, surprising i breathtaking ili  laguna knjige To blurb or not to blurb: Nije sve amazing, surprising i breathtaking... ili?
16.04.2024.
U moru fenomenalne, sjajne, spektakularne i književnosti koja oduzima dah, postavlja se pitanje: to blurb or not to blurb? Prenosimo vam sjajan tekst koji je objavljen na hrvatskom književnom prortalu...
više
20 popusta za predavanje huana pabla eskobara laguna knjige 20% popusta za predavanje Huana Pabla Eskobara
16.04.2024.
Huan Pablo Eskobar, autor knjige „Moj otac Pablo Eskobar“, poznat i pod imenom Sebastijan Marokin, predavač, pisac, arhitekta, dizajner i sin ozloglašenog Pabla Eskobara, u četvrtak 9. maja u MTS dvor...
više
promocija romana moja ljubav nikola tesla u rumi laguna knjige Promocija romana „Moja ljubav Nikola Tesla“ u Rumi
16.04.2024.
U Gradskoj biblioteci „Atanasije Stojković“ u Rumi, u sredu 17. aprila od 18 sati, biće predstavljen roman Ane Atanasković „Moja ljubav Nikola Tesla“. A već narednog dana, 18. aprila, takođe od 18 sat...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.