Laguna - Bukmarker - Preporuke za 2021. zasnovane na vašem horoskopskom znaku - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Preporuke za 2021. zasnovane na vašem horoskopskom znaku

Ušli smo u novu godinu i vi se, dragi ljubitelji knjige, možda pitate kako da unesete dašak svežine u svoj čitalački život. Ubeđeni da će 2021. biti još jedna sjajna godina za književnost, odlučili smo da vam ponudimo pomoć u vidu nekoliko saveta posebno prilagođenih vašem horoskopskom znaku.



Ovan: Što duže, to bolje

Ovnovi, vi ponekad umete da budete veoma nestrpljivi, zbog čega verovatno najradije izbegavate super dugačke knjige. Ko još ima vremena za hiljade i hiljade stranica teksta? Ipak, verujte nam na reč, ta čudovišna štiva mogu biti neopisivo zabavna. Budite hrabri, prihvatite izazov i pročitajte bar jednu debelu knjižurinu ove godine!

Bik: Otkrijte nove formate

Razumemo, bikovi, vi uživate u svojim navikama i rutini. Ali zašto ove godine ne biste probali nešto novo, makar na mesec dana? Preporučujemo vam da isprobate nove formate. Ukoliko ste ljubitelj klasičnih, štampanih knjiga, zainteresujte se za elektronske. Ako ste vezani za svoj Kindl, pružite šansu audio knjigama. Ko zna, možda će vam se i svideti.

Blizanci: Svakog meseca nešto novo

Blizanci su uvek puni energije i kladimo se da ste već počeli da sastavljate spisak različitih čitalačkih ciljeva koje planirate da ispunite ove godine. Vodite ipak računa da se ne preopteretite. Umesto da čitate sve odjednom, pokušajte da zadajete sebi jedan izazov mesečno. Nikada se nećete dosađivati, a na kraju svakog meseca ćete, pored čitalačkog, osetiti i posebno zadovoljstvo zbog uspešno obavljenog zadatka.

Rak: Brinite o sebi

Rakovi, vi ste često prestrogi prema sebi. Čitanje bi trebalo da vam pruži uživanje, ali mi znamo da ste skloni tome da krivite sebe zbog neispunjenja svojih čitalačkih ambicija. Ove godine, za promenu, povedite računa o sebi: opustite se i pokušajte da shvatite čitanje kao zabavu.

Lav: Pokrenite čitalački klub

Lavovi su poznati kao vođe. Zašto ne biste iskoristili svoj talenat i pokrenuli čitalački klub? Vaš temperament i prirodni dar za vođstvo pomoći će vam da organizujete i vodite klub, pružajući pritom nezaboravno iskustvo njegovim članovima.

Devica: Pero u ruke

Device su obično povučene i tihe, ali uvek posmatraju i analiziraju svet oko sebe. Nisu li to upravo osobine koje krase i sve dobre pisce? Zašto ne biste pokušali da produbite svoju vezu sa pisanom reči i latili se pisanja?

Vaga: Odvojte više vremena za čitanje

Usporite malo, vrednice! Vage, znamo da ste vi uvek prvi koji pristaju na planove prijatelja, ali to istovremeno znači i da zbog drugih žrtvujete vreme koje biste mogli da posvetite sebi. Predlažemo vam da ove godine pronađete vremena za svakodnevno čitanje. Isključite telefon, zatvorite vrata i prepustite se dobroj knjizi.

Škorpija: Oslobodite se knjiga koje nikada nećete pročitati

Škorpije, divimo se vašoj posvećenosti, ali ponekad je korisno osloboditi se suvišnog tereta. Detaljno proučite sadržaj svojih polica i razmislite o tome da poklonite nekome knjige za koje ste sigurni da ih nikada nećete otvoriti. Bonus: tako ćete napraviti mesta za sve one naslove koje sa nestrpljenjem očekujete.

Strelac: Promenite žanr

Strelci se sa nepresušnom radoznalošću kreću kroz svet u kome žive. Ako volite da istražujete svet, zašto ne biste istražili i neki drugi deo knjižare ili biblioteke? Preporučujemo vam da se ove godine upoznate sa žanrovima koje do sada niste čitali.

Jarac: Čitajte više nego ikada

Jarčevi, za vas će 2021. biti godina za ostvarivanje ciljeva. A kada je reč o čitanju, vreme je da budete ambiciozniji nego pre. Odaberite broj, napravite plan i ne odustajte. Znamo da vi to možete!

Vodolija: Angažujte se

Vodolije vole da pomažu. Postoji više načina da se, kao ljubitelj knjige, odužite svojoj zajednici: možete finansijski pomagati biblioteke, donirati knjige, volontirati i sl.

Ribe: Redovno posećujte biblioteku

Planirate da ove godine uštedite nešto novca? Predlažemo vam sledeće rešenje: svratite do lokalne biblioteke. Tamo ćete pronaći više knjiga nego što ćete ikada moći da pročitate.

Autor: Keli Galuči
Izvor: bookish.netgalley.com
Prevod: Jelena Tanasković


Podelite na društvenim mrežama:

ema jarlet o orionu i mraku slikovnice i večernje nebo su oduvek bili deo mog života laguna knjige Ema Jarlet o „Orionu i Mraku“: Slikovnice i večernje nebo su oduvek bili deo mog života
19.04.2024.
Autorka hita „Orion i Mrak“ Ema Jarlet otkriva svoju opsesiju mrakom, kako nastaju priče i junaci koje ilustruje i u kome je pronašla inspiraciju za svoje čarobne slikovnice koje nakon objavljivanja n...
više
rastislav durman o novoj knjizi ona bića koja nisu sića  laguna knjige Rastislav Durman o novoj knjizi „Ona bića koja nisu sića“
19.04.2024.
„Ona bića koja nisu sića“ nova je knjiga evropskih bajki koju je priredio novosadski autor Rastislav Durman. Pisac za decu i odrasle poslednjih godina posvetio se prikupljanju bajki sa svih evropskih ...
više
prikaz knjige vladalac nikola makijavelija uputstvo za rukovanje državom laguna knjige Prikaz knjige „Vladalac“ Nikola Makijavelija: Uputstvo za rukovanje državom
19.04.2024.
„Ne zna se ko pije, a ko plaća“ najbolji je iskaz o situaciji u renesansnoj Italiji. U svakom njenom kutku sram, zločin i samovlašće bili su deviza. Zločin? Stvar službene dužnosti. Ubistvo? Oblik dru...
više
prikaz romana proročica emotivne mеtatеkstualne igre iz pera margarеt atvud laguna knjige Prikaz romana „Proročica“: Emotivne mеtatеkstualne igre iz pera Margarеt Atvud
19.04.2024.
„Proročica“ jе bila trеća knjiga čuvеnе kanadskе spisatеljicе Margarеt Atvud (1939), svеtskoj publici svakako najpoznatijoj po „Sluškinjinoj priči“, distopijskom romanu koji jе, zahvaljujući istoimеno...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.