Laguna - Bukmarker - Pred večerašnje druženje sa Juom Nesbeom - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Pred večerašnje druženje sa Juom Nesbeom

Slavni norveški pisac krimi romana Ju Nesbe, koji prvi put posećuje Beograd, odlično je poznat srpskoj publici po svojim knjigama o problematičnom inspektoru Hariju Huleu, ali pored toga on svira gitaru i predvodi rok bend „Di Derre“.

Nesbe je odrastao u porodici velikih zaljubljenika u muziku - oca koji je slušao kantri, i brata velikog fana sastava „The Beatles“.

Legenda kaže da je neko Nesbeu jednom rekao da bi mogao da napiše knjigu o putovanjima s bendom i on je to shvatio kao izazov.

Otišao je u Australiju na šest meseci i vratio se sa prvom knjigom o detektivu Hariju Huleu.

Laguna je objavila do sada 16 romana ovog autora od kojih 11 pripadaju serijalu o Huleu, a njegovi romani prodati su u skoro 40 miliona primeraka širom sveta.

„Moji protagonisti imaju moralne dileme i moraju da naprave izbor, a ja se trudim da ne budem sudija njihovim izborima. Jedno veliko pitanje koje se trudim da postavim jeste šta je slobodna volja, šta je moralnost, da li je to nešto bogomdano ili je okvir koji nam je društvo nametnulo kako bismo bili efikasniji“, objašnjava Nesbe.

Nesbe je u okviru edicije „Hogart Šekspir“ objavio svoju interpretaciju Šekspirovog „Magbeta“, i taj roman se nedavno pojavio na srpskom jeziku.



Slavni pisac je želeo da dođe u Beograd 1999. godine tokom NATO bombardovanja Jugoslavije, ali je dobio neobičan uslov od vladajuće partije - da povede bend i svira na stadionu u Beogradu.

Pošto bi se to protumačilo kao podrška Slobodanu Miloševiću, Nesbe je odbio, te ga nisu pustili da pređe granicu.

Nesbe u ovom trenutku uživa u svom hobiju – friklajmbingu, a večeras od 18 sati će potpisivati knjgie i družiti se sa svojim čitaocima u knjižari Delfi SKC u Beogradu.

  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
nedeljnik u knjižarama delfi laguna knjige Nedeljnik u knjižarama Delfi
24.04.2024.
Novi broj lista Nedeljnik je na kioscima, a od petka ga možete kupiti za samo 29 dinara u svim knjižarama Delfi širom Srbije uz kupovinu bilo koje Lagunine knjige, knjige drugih izdavača ili proizvoda...
više
o romanu belo se pere na devedeset slovenačke autorke bronje žakelj 25 aprila u knjižari delfi skc laguna knjige O romanu „Belo se pere na devedeset“ slovenačke autorke Bronje Žakelj 25. aprila u knjižari Delfi SKC
24.04.2024.
Slovenačka autorka Bronja Žakelj, koja u prestonicu Srbije dolazi uz podršku ambasade Republike Slovenije, predstaviće beogradskim čitaocima roman „Belo se pere na devedeset“ u četvrtak 25. aprila od ...
više
održana promocija zbirke priča od šapata do vriska gorana skrobonje laguna knjige Održana promocija zbirke priča „Od šapata do vriska“ Gorana Skrobonje
23.04.2024.
Promocija knjige priča „Od šapata do vriska“ Gorana Skrobonje održana je 22. aprila u knjižari Delfi SKC. U pitanju su priče strave i fantastike, o kojima su govorili prof. dr Aleksandar Jerkov, knjiž...
više
nova izdanja domaćih autora laguna knjige Nova izdanja domaćih autora
23.04.2024.
Uskoro će se na knjižarskim policama naći deveto izdanje romana „Dorotej“ Dobrila Nenadića, kultne knjige koja je pomerila granice istorijskog romana i srpske književnosti. „Dorotej“ je roman na ivici...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.