Laguna - Bukmarker - Pisci i Uve obeležili prvi dan Sajma knjiga na Laguninom štandu - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Pisci i Uve obeležili prvi dan Sajma knjiga na Laguninom štandu

Prvog dana 62. Sajma knjiga štandovi Lagune privukli su veliki broj posetilaca, a razlog je veliki broj hitova i pisci koji se iz sata u sat druže sa čitaocima i potpisuju knjige.


 
Gostovanja pisaca na štandu Lagune u Hali 1 počela su tačno u podne. Prvi autor koji je, donekle simbolično, otvorio vrata svojim kolegama za potpisivanje knjiga bila je Beba Bajalski. Njena knjiga „Od sada bez straha“ daje krila svakom čitaocu, bez obzira na uzrast. Beba nam je sa puno entuzijazma govorila o tome koliko je važno biti svestan jedinstvenosti svakog trenutka koji nam se dešava, i podelila je sa nama radost što učestvuje u ovako velikom kulturnom događaju.


 
Nataša Labović, autorka knjige „Vesna i cipela tesna“ koja je već osvojila dečja srca, iako je prvenstveno namenjena njihovim roditeljima i vaspitačima, bila je gost Laguninog štanda. „Ova knjiga pesama za razvoj i poboljšanje izgovora kod dece mnogo je više od zbirke za logopedski rad. Iskustvo mi govori da deca sa velikim oduševljenjem traže od roditelja da im čitaju pesme po više puta i rado ih uče napamet. Dečija preporuka je uvek najiskrenija“, rekla je Vesna Labović.


 
Simonida Milojković nam je otkrila da se za pisanje svake knjige priprema punih godinu dana jer njena istraživanja zahtevaju mnogo ličnog ulaganja a ponekad i rizika. Njen najnoviji roman „Žena“ je prvenstveno ljubavna priča, a tema muškarca koji je rođen u pogrešnom telu je, smatra ona, nešto što intrigira ceo svet, pa da, s tim u vezi, ima zainteresovanog izdavača u Nemačkoj kome se njen roman veoma dopao. Pitali smo je da li radi na novom materijalu, na šta je ona potvrdno odgovorila i misteriozno nagovestila da će ta knjiga biti potpuno različita – „krimi triler“.


 
Vladimir Đurić Đura, autor romana „Beograd bez sna“ nam je govorio o atmosferi ove knjige poržete nostalgijom, za koju kaže da je lepo osećanje koje zaokružuje priču o junacima. „Ja sam je zamislio kao televizijsku seriju, ali sticajem okolnosti u tom periodu nije mogla da bude realizovana, i zato sam je pretočio u roman.“ Za sve one koji su slušali o legendarnim žurkama i duhu vremena osamdesetih – evo prilike da o tome pročitaju iz prve ruke. A za one koji se s nostalgijom sećaju tih zlatnih godina, ovo je neizostavna knjiga.


 
Sa autorom edukativne i duhovite knjige „Zapisi jednog venerologa“ Milanom Bjekićem razgovarali smo o temi njegove knjige i humoru s kojim je prišao temi veneroloških bolesti. Pitali smo ga da li humor primenjuje i u svojoj ordinaciji, na šta nam je odgovorio da je upravo to način na koji prilazi svojim pacijentima s namerom da razgovor, koji često može biti neprijatan, učini opuštenijim. Ova zbirka je utemeljena na istinitim pričama, a autor je izabrao 75 slučajeva koji su mu bili naročito zanimljivi zbog njihovog edukativnog potencijala. Takođe nam je rekao da su mu kupci knjige rekli da je najčešće poklanjaju mladima.


 
Najtraženije knjige prvog dana Sajma knjiga na štandu Lagune bili su „Čovek po imenu Uve“ Fredrika Bakmana, „Olujni bedem“ Dejana Stojiljkovića i novi roman Marka Vidojkovića „E baš vam hvala“.

Partner Lagune na ovogodišnjem Sajmu knjiga je Banca Intesa, a Laguni su se pridružili i brojni sponzori: Mastercard, kompanija Bambi, Grand kafa, Avon, Henkel, Coca Cola, Generali, Dexy Co, Emmezeta, Bioten, Klub kniževnika, Sport klub i MEF Fakultet.
 
Čekamo vas na štandovima Lagune u Hali 1 u 4 Beogradskog sajma!

  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
vogue adria ekskluzivno u delfi knjižarama laguna knjige Vogue Adria ekskluzivno u Delfi knjižarama
18.03.2024.
Vogue, modni magazin u kome se uživa od korice do korice i koji se kolekcionarski čuva, pokrenut je u Srbiji i zemljama regiona (Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina i Crna Gora), a ekskluzivno ga...
više
nova izdanja domaćih autora laguna knjige Nova izdanja domaćih autora
18.03.2024.
U knjižarama će se naći peto izdanje „Neviđene Srbije“ Vlade Arsića, knjizi u kojoj su najluđe storije iz naše istorije. Da li znate da je prva Olimpijada održana na Paliću? Znate li da je Robert de N...
više
prikaz knjige živa planeta veličanstvena mreža čudesnog života na zemlji laguna knjige Prikaz knjige „Živa planeta“: Veličanstvena mreža čudesnog života na Zemlji
18.03.2024.
Ne postoji gotovo nijedno mesto na planeti previše toplo, previše ledeno ili previše zagađeno da na njemu bar neki oblik života ne bi mogao da opstane, jer život na ovoj našoj živoj planeti uvek iskaz...
više
prikaz romana prevršena mera najekstremniji paterson laguna knjige Prikaz romana „Prevršena mera“: Najekstremniji Paterson
18.03.2024.
Američki autor Džejms Paterson (1947) jedan je od najčitanijih svetskih pisaca, čija dela su doživela brojne ekranizacije. Po čemu se izdvaja u odnosu na brojne druge autore da bi završio u Ginisovoj ...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.