Laguna - Bukmarker - Održana promocija romana „Cvet mog života“ Maše Rebić - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Održana promocija romana „Cvet mog života“ Maše Rebić

U autentičnom ambijentu u kome se kreću junaci romana i priča Maše Rebić, baru-restoranu „La Bodega“ na dorćolskoj padini, u petak uveče je predstavljen njen treći roman „Cvet mog života“ u izdanju Lagune.

Rebićeva je na sebe skrenula pažnju pre deset godina debitantskim romanom „Sponzoruše“, koji je veoma brzo postao bestseler i to među mladim Beograđanima, jer su „otkrili“ da je to autentična priča o jednom periodu života u Beogradu.



Uspeh je ponovila „Devojkama iz kraja“ i zbirkom priča „Ludorije, štikle i stvaran život“ u kojoj  je, polazeći od ličnog i iskustva svojih vršnjakinja, opisala zgode i nevolje mladih udatih žena koje se teško prilagođavaju ograničenjima koje nameću deca, kuća, muž i obe familije.

 

Novi roman je nastajao tri godine, pojavio se prošle jeseni i već je stigao do trećeg izdanja, iako je u petak bila njegova prva zvanična beogradska promocija.

 

Urednica Hilda Urošević konstatovala je da je novi roman zreliji, kompoziciono slojevitiji od prethodnih, ali će čitalačka publika Rebićeve biti zadovoljna, jer će prepoznati njenu karakterističnu lakoću pripovedanja, duhovitost i neposredan stil.

 



Centralni lik je Dalija, ostvarena mlada žena, udata, koja živi život povlašćenih slojeva u tranzicionoj Srbiji, ali je, ipak, progone senke prošlosti i vraćaju je u vremena njene bake i majke, gde traži korene svoje lične drame.

 

Da li će Dalija pronaći odgovore na egzistencijalna pitanja šta je smisao života, gde se krije lepota življenja, šta je ljubav i da li se ona može naći i nakon neuspeha, dovoljno će zaintrigirati, pre svega, čitateljke da će se roman dugo zadržati na listama hitova.

 



Glumica Iva Štrljić, koja je čitala odlomke iz knjige, poverila se da je u njoj našla odgovore na neke lične dileme i da je smatra lekovitom.

Izvor: Tanjug













Podelite na društvenim mrežama:

branko anđić ništa gore od čitanja suvoparne knjige, jedino gore od toga je njeno pisanje laguna knjige Branko Anđić: Ništa gore od čitanja suvoparne knjige, jedino gore od toga je njeno pisanje
17.05.2024.
Ovogodišnji dobitnik Nagrade grada Beograda „Despot Stefan Lazarević“ u oblasti književnosti i prevodnog stvaralaštva u razgovoru za Danas govori o značaju ove nagrade, ali i o dve poslednje knjige na...
više
prikaz presfildovog romana ratnik kada vas zapuhne prašina starih rimskih puteva laguna knjige Prikaz Presfildovog romana „Ratnik“: Kada vas zapuhne prašina starih rimskih puteva
17.05.2024.
Vratio se Stiven Presfild. Autor bestselera o staroj Grčkoj – „Ognjena kapija“ i „Plime rata“ – u novom, uzbudljivom romanu „Ratnik“, pažnju je posvetio Starom Rimu. Zaplet romana je smešten u dve ...
više
prikaz knjige tajni život drveća zaljubljen u šumu laguna knjige Prikaz knjige „Tajni život drveća“: Zaljubljen u šumu
17.05.2024.
Retko je koja knjiga o prirodi privukla pažnju svetskih razmera i postala bestseler kao što je to slučaj sa naslovom „Tajni život drveća“ Petera Volebena. Zašto noćas tako šume jablanovi, tako stra...
više
ekskluzivno stiven erikson u beogradu 20 maja  laguna knjige Ekskluzivno: Stiven Erikson u Beogradu 20. maja!
17.05.2024.
Jedan od najznačajnijih svetskih autora žanra epske fantastike, Stiven Erikson, družiće se sa čitaocima u Beogradu u ponedeljak 20. maja od 17 sati u knjižari Delfi SKC. On će potpisivati svoje knjige...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.