Laguna - Bukmarker - Održana promocija knjige „Lekari“ Gorana Milašinovića u Bijeljini - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Održana promocija knjige „Lekari“ Gorana Milašinovića u Bijeljini

U Narodnoj biblioteci „Filip Višnjić“ u Bijeljini predstavljena je knjiga „Lekari“ autora Gorana Milašinovića, u izdanju izdavačke kuće Laguna iz Beograda.



„Ovo je zbirka pripovedaka koja se sastoji od osam celina koje opisuju lekare, ali to ne znači da se radnja odnosi samo na njih. Ovde je reč o svim ljudima, o univerzalnim temama, ljubavi i strahovima“, rekla je književnica Ljiljana Lukić. 
 
Ocenila je da su sve pripovetke pisane jezgrovito, efektno i sa jasnom porukom, a dominantne teme su odnos lekara-čoveka prema životu, ali i prema smrti. 
 
Autor zbirke Goran Milašinovć, kardiohirurg i direktor Pejsmejker centra Instituta za kardiovaskularne bolesti Kliničkog centra Beograd, rekao je da knjiga predstavlja priču o čoveku koji se menja i najvećim delom o tamnoj strani ljudske duše. 
 
On kaže da se u ovoj knjizi delimično razotkriva i mit o lekarima čija je profesija uvek vezana za nešto humano, plemenito i dobro, a „u praksi to baš i nije uvek tako“.
 
Goran Milašinović je objavio i zbirku pesama „Neistraženi bolovi“, epistolarni roman „Voltin luk“ (sa Živojinom Pavlovićem) i romane „Heraklov greh“, „Posmatrač mora“, „Kamera opskura“, „Apsint“, „Maska Sofije de Montenj“, „Trougao, kvadrat“ i „Rascepi“.
 
Organizatori ove promocije su bili SPKD „Prosvjeta“ Bijeljina i Narodna biblioteka „Filip Višnjić“.

  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
dečji dani kulture od 5 do 7 aprila u igri sa knjigom  laguna knjige Dečji dani kulture od 5. do 7. aprila – U igri sa knjigom!
27.03.2024.
I ovog aprila deca se najlepše druže sa knjigom, i to u okviru Dečjih dana kulture, još jedne manifestacije koja promoviše knjigu i čitanje na najlepši način: kroz igru i zabavu! Dečji dani kul...
više
nedeljnik u knjižarama delfi laguna knjige Nedeljnik u knjižarama Delfi
27.02.2024.
Novi broj lista Nedeljnik je na kioscima, a od petka ga možete kupiti za samo 29 dinara u svim knjižarama Delfi širom Srbije uz kupovinu bilo koje Lagunine knjige, knjige drugih izdavača ili proizvoda...
više
promocija romana vaskrsenje vukašina milićevića laguna knjige Promocija romana „Vaskrsenje“ Vukašina Milićevića
20.03.2024.
U četvrtak 28. marta od 18 sati u kafeteriji Bukmarker knjižare Delfi SKC biće predstavljen roman Vukašina Milićevića „Vaskrsenje“.   O knjizi će, osim autora, govoriti i Igor Perišić, knji...
više
infuzija čoveku koji posustaje predstavljene canetove ukrštene reči  laguna knjige Infuzija čoveku koji posustaje – predstavljene Canetove „Ukrštene reči“
27.03.2024.
Da je poezija u modi potvrdila je promocija prve poetske zbirke Zorana Kostića Caneta „Ukrštene reči“, koja je održana u Velikoj sali SKC-a 26. marta. Pored autora, učestvovale su književnica Ivana Di...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.