Laguna - Bukmarker - Održana promocija knjige „Kultura konflikta“ Vlade Ilića u Novom Sadu - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Održana promocija knjige „Kultura konflikta“ Vlade Ilića u Novom Sadu

Konflikti su deo naše stvarnosti, ali nedovoljna svest o njihovoj suštini čini ih nepoželjnim i često potiskivanim oblicima ponašanja. U knjizi Vlade Ilića, konflikti su objašnjeni kao spoljašnja manifestacija nečega što se nalazi duboko u čoveku, gde je suština konflikta i njegov uzrok.

Na promociji knjige „Kultura konflikta“ koja je održana 22. septembra u OŠ „Svetozar Marković“ u Novom Sadu, istaknuta je vrednost knjige u praktičnom smislu, jer ona može da posluži kao priručnik u upoznavanju različitih nivoa i struktura konflikata, što čitaoca može da uputi u istraživanje i preispitivanje sopstvenog shvatanja konflikta kao mogućnosti za razrešenje neprijatnih okolnosti i za dalje napredovanje u životu.



Na promociji su govorili dr Katarina Đokić, lekar anesteziolog, Nebojša Barać, urednik izdanja, Nina Martinović, autorka TV emisije „Zdravo živo“, i Vlado Ilić, autor knjige.

Nebojša Barać je ukazao na višeslojnost knjige, čije je razumevanje potpuno tek kada se stečeni uvidi nakon čitanja i praktično potkrepe sopstvenim doživljajima tokom seminara i radionica iz kojih je i prikupljen veći deo građe knjige.

Dr Katarina Đokić u svojoj lekarskoj praksi primenjuje znanja koja je stekla na edukacijama metode porodičnog rasporeda i upravo ta znanja, od kojih su mnoga prikazana u knjizi, pomažu joj da svoju praksu kao i odnos sa pacijentima, posebno u stanjima bez svesti, podigne na kvalitativno viši nivo.

Nina Martinović, u svojim je emisijama više puta ugostila Vladu Ilića, svaki put se uverivši koliko značajan uticaj na život i zdravlje ima osvešćivanje i integrisanje konflikata na pravi način. Knjiga „Kultura konflikta“ kao priručnik može značajno da unapredi kako porodične tako i sve druge odnose čiji smo svakodnevni učesnici.

Vlado Ilić je istakao značaj razumevanja suštine koja se krije iza konfliktnih situacija. Obrazloživši neophodnost sagledavanja teme konflikata sa univerzalnog nivoa na kojem smo svi energetski izjednačeni kao bića, on je nakon uvodne reči vodio prisutne kroz kratku demonstraciju tog nivoa na kojem smo svi povezani. Tek taj aspekt povezanosti i razumevanja na nivou duše, omogućuje da konflikt prepoznamo i iskoristimo kao šansu za razrešenje mnogo dubljih uzroka. Oslobođeni balasta nerazrešenih sukoba, postajemo otvoreni za postizanje svojih punih potencijala.

U vremenu u kojem je kultura skrajnuta iz glavnih društvenih tokova, kultura konflikta predstavlja važan preduslov za prevazilaženje unutrašnjih sukoba koji se manifestuju na globalnom nivou. Tek kada pojedinac kao osnovni činilac postojećih dinamika u svetu osvesti i integriše sopstvene konflikte, tada i ukupna svetska populacija ima šansu da na prirodniji i bezbolniji način razreši globalne konflikte i nastavi putem neminovnog razvoja kojim ide naša planeta. Time je otvoren i put povratka same kulture na mesto koje joj po značaju za razvoj civilizacije i pripada.

  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
održana promocija knjige bez opoziva poslednje reči znamenitih ličnosti  laguna knjige Održana promocija knjige „Bez opoziva: Poslednje reči znamenitih ličnosti“
17.04.2024.
U kafeteriji Bukmarker knjižare Delfi SKC 16. aprila predstavljena je knjiga „Bez opoziva: Poslednje reči znamenitih ličnosti“ Vladete Jankovića i Dejana Mihailovića, obuhvatan i raznovrstan hronološk...
više
promocija romana tri hleba nasušna u trsteniku laguna knjige Promocija romana „Tri hleba nasušna“ u Trsteniku
17.04.2024.
Autorka Slavica Mastikosa predstaviće svoj roman „Tri hleba nasušna“ pred čitaocima u Trsteniku. Promocija će se održati u petak 19. aprila od 19 sati u čitaonici Narodne biblioteke „Jefimija“. ...
više
srđan valjarević niko ne može da zna šta je taman laguna knjige Srđan Valjarević: Niko ne može da zna šta je taman
17.04.2024.
Malo je ljudi na našoj književnoj sceni oko kojih se tako diže fama kao kada se pomene ime Srđana Valjarevića. On je među čitaocima izgradio kultni status tokom decenija, zato što ga to uopšte nije za...
više
ljubica arsić u svetu usamljenika u kom živimo za pisca su parovi provokativni video  laguna knjige Ljubica Arsić: U svetu usamljenika u kom živimo za pisca su parovi provokativni [video]
17.04.2024.
Ljubica Arsić, jedna od najznačajnijih savremenih srpskih spisateljica, predstavila je zbirku kratkih priča „Ti i ja smo bili par“ kao gošća „Kulturnog dnevnika“ na RTS-u. U njima autorka ispituje top...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.