Laguna - Bukmarker - Novi trejler za drugu, mističnu sezonu „Njegovih mračnih tkanja“ u HBO-ovoj produkciji - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Novi trejler za drugu, mističnu sezonu „Njegovih mračnih tkanja“ u HBO-ovoj produkciji

HBO objavio je novi trejler za predstojeću drugu sezonu „Njegovih mračnih tkanja“ i zagolicao nam maštu mračnim avanturama Lajre i njenih prijatelja. Zajedno sa trejlerom, HBO je objavio i da će premijera nove sezone biti u novembru.

Zasnovana prema knjigama iz Pulmanove trilogije, u seriji se pojavljuju Dafni Kin kao Lajra Belakva i portretiše mladu devojku iz paralelnog univerzuma u kom se ljudska duša manifestuje kroz životinju koja menja oblik, a koja se zove daimon. U prvoj sezoni (zasnovanoj prema knjizi „Severna svetlost“) ona je uvučena u zaveru kada su njenog prijatelja Rodžera Prasloua (Levin Lojd) kindapovali misteriozni agenti koji su radili za Magisterijum, dominantni verski poredak iz njenog sveta.

Rodžer, zajedno sa mnogobrojnom drugim decom, podvrgnut je zastrašujućim eksperimentima za koje su naređenja stigla iz Magisterijuma, koji želi da ustanovi prirodu elementarne čestice poznate pod imenom „Prah“, a koji je navodno odgovoran za grehe koje počinimo. Lajra kreće u potragu pokušavajući da ga pronađe, a pomoći će joj sprava pod imenom aliteometar, posredstvom koje zna da li neko govori istinu ili ne, samo da bi otkrila da postoji sukob koji se proteže kroz nekoliko svetova.

BBC je 2015. godine potpisao ugovor za prvih osam epizoda u prvoj sezoni, a tokom 2018. HBO je uskočio kako bi se serija nastavila i počelo sa snimanjem druge sezone. Druga sezona zasnovana je na drugom delu trilogije pod nazivom „Čudotvorni nož“. Ranije ovog leta bili smo u prilici da tokom godišnje konvencije stvaraoca i ljubitelja stripova Comic-Con at Home bacimo pogled na prvi trejler za drugu sezonu, a ovaj novi trejler pokazao nam je da nas očekuje mnogo mračnija sezona.

Magisterijum je zabrinut zbog potencijalne pretnje njihovoj vladavini, a koju predstavljaju mnogobrojni svetovi, Lajrina majka gospođa Koluter muči vešticu… Te veštice – koje su se pojavile u prvoj sezoni – imaće mnogo značajniju ulogu ovog puta, a mi ih vidimo kako se pripremaju za borbu sa mnogo većim ulozima.

Međutim, sa velikim uzbuđenjem očekujemo Lajrino upoznavanje sa Vilom Parijem (dečakom iz naše stvarnosti, čiji lik tumači Amir Vilson). Vil poseduje jedinstveni nož koji svom vlasniku omogućava da zaseče kroz svetove, a shvatili smo da i Lajru očekuju mnogo veće stvari u ratu koji nadolazi.

Na naše veliko razočaranje, HBO nije najavio tačan datum kada će druga sezona serije biti premijerno prikazana, naznačeno je samo da je u pitanju novembar.

Autor: Endrju Liptak
Izvor: tor.com
Prevod: Nataša Đuričić Marković


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
dečji dani kulture od 5 do 7 aprila u igri sa knjigom  laguna knjige Dečji dani kulture od 5. do 7. aprila – U igri sa knjigom!
29.03.2024.
I ovog aprila deca se najlepše druže sa knjigom, i to u okviru Dečjih dana kulture, još jedne manifestacije koja promoviše knjigu i čitanje na najlepši način: kroz igru i zabavu!   Dečji da...
više
proslavimo svetski dan dečje knjige laguna knjige Proslavimo Svetski dan dečje knjige
29.03.2024.
Svetski dan dečje knjige, ustanovljen 1967, kako bi se skrenula pažnja na potrebe najmlađih čitalaca, obeležava se 2. aprila, na dan rođenja danskog pisca Hansa Kristijana Andersena. Tim p...
više
istorija u 56 poglavlja dvadeset minuta luja xix čedomira antića u prodaji od 1 aprila laguna knjige Istorija u 56 poglavlja – „Dvadeset minuta Luja XIX“ Čedomira Antića u prodaji od 1. aprila
29.03.2024.
Posvećeni istoričar Čedomir Antić objedinio je u knjizi „Dvadeset minuta Luja XIX“ 56 intrigantnih priča iz istorije kako naše tako i svetske. U svom prepoznatljivom maniru, pitko i slikovito, opisao ...
više
komemorativni skup sanu posvećen goranu petroviću laguna knjige Komemorativni skup SANU posvećen Goranu Petroviću
29.03.2024.
U prisustvu velikog broja članova Srpske akademije nauka i umetnosti u Svečanoj sali SANU u četvrtak 28. aprila održana je komemorativna sednica, posvećena piscu i akademiku Goranu Petroviću (1961–202...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.