Laguna - Bukmarker - Novi tiraži domaćih autora - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Novi tiraži domaćih autora

Roman „Ringišpil“ objavljen je 2010. godine, a interesovanje čitalaca za ovu knjigu je i dalje veliko. Uskoro će se u štampi naći njeno trideset deveto izdanje. Jelena Bačić Alimpić je u ovom romanu ispisala intimnu povest balerine krhkog tela i džinovskog duha koji je ostavio pečat na svim slavnim baletskim scenama, gradeći istovremeno priču o malim-velikim ljudima, salašarima i umetnicima, pesnicima i njihovim muzama, senovitim bačkim salašima i gradićima, jutrima koja mirišu na slatko od dunja i nezaboravnim ruskim zimama...

„Konstantinovo raskršće“, istorijski roman Dejana Stojiljkovića, koji je izdavačka kuća Laguna objavila 2009. godine, uskoro će se pred čitaocima naći u svom dvadeset petom izdanju. Radnja je smeštena usred Drugog svetskog rata u Nišu koji neočekivano postaje centar zbivanja veoma zamršene priče i velikih interesa. Roman je utemeljen na istorijskoj istini i bavi se ozbiljnim temama poput odgovornosti pojedinca u ratu, ratnim zločinima, korenima zla na Balkanu, odnosom između paganizma i hrišćanstva.

Prizori kamenih zidina starih gradova ovenčanih mediteranskim rastinjem, večna muzika šuma talasa, škrgutanje šljunka, zveckanje zagonetnih nanosa plime, miris morskog vazduha – sve je to pozadina na kojoj junaci Andrićevih „Priča o moru“, rastrzani nemirima, i čežnjom za boljim svetom, žele da pobede logiku istorije i kulture, zakone geografije i fizike, u tragičnoj nemoći da prevaziđu granice sopstvenog naciona, intelekta i ličnosti. U štampi je osmo izdanje ove knjige.

Pišući „Atlantidu“ Borislav Pekić nije hteo da domašta antičku viziju raja koji se nalazio na zapadu iza Herkulovih stubova (Gibraltara) i koji je volšebno nestao ispod mora i naslaga ljudskog zaborava, želeo je da osvetli vrhove ali i sunovrate jedne drevne i mistične civilizacije. Zato ovaj roman možemo čitati kao splet antiutopijskih simbola, SF roman ili kao strukturalni deo trilogije („1999“, „Besnilo“). „Atlantida“ je roman za svakog savremenog čitaoca koji razmišlja o putevima kojima se kreće savremena civilizacija i mogućem cilju tog puta, koji razumniji i obazriviji već jasno naziru u kataklizmičkoj viziji kraja čovečanstva. Uskoro će se u prodaji naći sedmo izdanje ove knjige.

Dejan Lučić svojim knjigama donosi nam zaprepašćujuće trilere u kojima se mešaju fakta i fantazija koja, protokom vremena, postaje stvarnost... U štampi je šesto izdanje drugog toma knjige „Islamska republika Nemačka – Britanski pečat“. Ovo je maestralan špijunski roman koji vas sa lakoćom uvodi u svet intriga, prevara, i obmana.

U štampi je i šesto izdanje knjige „Jači od bola“ Siniše Ubovića uz koju ćete naučiti kako da se izdignete iznad svih starih ograničenja kroz dvanaest lekcija iz jedinstvenog programa koji je nastao iz autorovog ličnog iskustva i rada sa ljudima.

„Udario me pubertet u glavu“ Roberta Takariča, zabavan roman o problemima ulaska u pubertet, koji je na veoma zanimljiv način ilustrovao Tihomir Čelanović, pojavlje se u petom izdanju.

Posebno izdanje romana Vanje Bulića „Simeonov pečat“ pred čitaocima će se takođe naći u svom petom izdanju. Ovaj napet krimić koji ima elemente anticipacije, ali i religioznog, Bulić je napisao nakon svog putovanja na Svetu goru, zaintrigiran požarom koji je zadesio Hilandar 2004. godine.

U štampi je i drugo izdanje knjiga:

„Život bez krpelja“ Vedrane Rudan – U novoj zbirci kolumni Vedrana piše o muškarcima, ženama, a pre svega o svojim najdražim krvopijama – o deci. U svom prepoznatljivom stilu i na duhovit način, autorka nas suočava sa mnogobrojnim problemima koje nosi život u „krugu porodice“.

„Dijagnoza: Ljubav“ Simonide Milojković – Ukrštajući burne događaje iz jedne nesvakidašnje veze sa njihovim interpretacijama u dnevničkim zapisima, autorka gradi svoj psihološki najsloženiji roman, a čitaoce do poslednjih stranica ostavlja u neizvesnosti o tome u kakvom će odnosu biti vrhunac jedne strastvene ljubavi i ishod jednog okrutnog eksperimenta.

„Škola za anđele“ Isidore Bjelice – Svojevrstan nastavak knjige „Sama“. Ovaj put autorka otkriva dosad čuvanih 12 inicijacija ljubavi koje će promeniti život svake osećajne osobe koja traži smisao u ovom svetu.

„Beleške jedne Ane“ Mome Kapora – Kada bi trebalo odabrati jedno delo Mome Kapora koje ga najbolje predstavlja, onda bi to svakako bila ova knjiga. Svet posmatran iz ugla tinejdžerke, koji je ispričan prepoznatljivim beogradskim žargonom i ilustrovan autorovom rukom, u isto vreme je i duhovita i nemilosrdna analiza jednog vremena.

Knjige možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.


Podelite na društvenim mrežama:

emotivno i uzbudljivo spasen ine mur u prodaji od 31 jula laguna knjige Emotivno i uzbudljivo: „Spasen“ Ine Mur u prodaji od 31. jula
30.07.2024.
Senzualan i mračan, moćan i zavodljiv,  roman „Spasen“ Ine Mur vodiće vas kroz vrtloge uzburkanih osećanja i strasti. Spasti čoveka iz ralja smrti za većinu bi bio junački čin. No ne i za Obri...
više
prva knjiga serijala srećne porodice ane grigorjev u prodaji od 31 jula laguna knjige Prva knjiga serijala „Srećne porodice“ Ane Grigorjev u prodaji od 31. jula
30.07.2024.
„Srećne porodice 1“ Ane Grigorjev poučna je slikovnica u kojoj će mališani upoznati tri porodice i njihovu svakodnevicu, uz vesele dogodovštine i lepe manire. Pred vama je prva slikovnica u serijalu. ...
više
knjiga nedelje đavo u belom gradu  laguna knjige Knjiga nedelje – „Đavo u Belom gradu“
29.07.2024.
Za svoje članove Laguna uvek ima dobre vesti! Svake nedelje jedan od aktuelnijih naslova proglašavamo za Knjigu nedelje. To znači da će naši članovi samo te nedelje moći da kupe Knjigu nedelje sa spec...
više
dečja knjiga nedelje zbrka sa žirafom žiži  laguna knjige Dečja knjiga nedelje – „Zbrka sa žirafom Žiži“
29.07.2024.
Za svoje članove Laguna uvek ima dobre vesti! Svake nedelje jedan od aktuelnijih naslova proglašavamo za Dečju knjigu nedelje. To znači da će naši članovi samo te nedelje moći da kupe Dečju knjigu ned...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.