Laguna - Bukmarker - Nova izdanja domaćih autora - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Nova izdanja domaćih autora

Dve novele Borislava PekićaUspenje i sunovrat Ikara Gubelkijana“ i „Odbrana i poslednji dani“ spaja glavni junak samac u kome se ogledaju sve društvene i duhovne traume. Pokušaj prevazilaženja sopstvene sudbine neminovno vodi osobenoj životnoj dramaturgiji i pokreće niz pitanja o smislu života i smrti, moralu i sudbinskoj datosti. U štampi je peto izdanje ove knjige.

Roman „Kainov ožiljakVladimira Kecmanovića i Dejana Stojiljkovića doživeće četvrto izdanje. „Kainov ožiljak“ je istovremeno uzbudljiv politički triler, priča o nemogućoj ljubavi, potresna istorijska drama, parabola o ljudskosti u dehumanizovanom svetu, partija karata sa đavolom, faustovska dilema jednog velikog pisca i hipoteza o tome kako je nastao Andrićev roman „Prokleta avlija“.

Knjiga „Feng šui: kineska mudrost i balkanska tradicija“ je idealan vodič za dostizanje i održavanje životne harmonije. Na zanimljiv način povezuje kinesku mudrost i filozofiju sa običajima balkanskih naroda koji su se zadržali do danas i koji se često nesvesno i dalje poštuju i praktikuju na ovim prostorima. Pokazuje koliko su mnoge životne preporuke na Balkanu povezane i isprepletane sa zakonitostima feng šuija, kako se te geografski udaljene tradicije savršeno prožimaju i međusobno dopunjuju da bi ljudima donele dobrobit i boljitak. U štampi je treće izdanje ove knjige.

U književnom univerzumu Dragana Velikića, satkanom od sudbina njegovih mediteranskih junaka koji, u vrtlogu istorije i traganju za izgubljenim identitetom, domišljaju pravu istinu o svojoj zemlji – roman „Severni zid“ zauzima posebno mesto koliko na planu asocijacija i metafora, toliko i na fonu balkanskog fatuma s kraja XX veka i izbegličkog mentaliteta nekadašnjih Jugoslovena. U štampi je drugo izdanje.

I naslovi za najmlađe će doživeti nova izdanja.

U štampi je i četvrto izdanje zbirke poezije za decu popularnog glumca Andrije MiloševićaMačak i skakutavo jaje“. Puna je zabavnih pesmica, zahvaljujući kojima će najmlađi čitaoci, kroz smeh, shvatiti svu vrednost i lepotu mašte. Andrija piše o jajetu koje je skakutalo kojekuda, pa skočilo čak do svemira, kao i o avanturama vampira Bože, bezobrazne bubamare i devojčice Đeđe.

Budući Tesla, Zmaj Jova i PupinMiloša Nikolića podstiče mališane na razmišljanje i preispitivanje stvari sa kojima se svakodnevno susreću i o kojima ne razmišljaju mnogo. U štampi je treće izdanje.

Još jedna knjiga iz serijala o Hajduku doživeće novo izdanje. U štampi je treće izdanje knjige „Hajduk protiv vetrenjača“. U ovoj knjizi Hajduk ide u drugi razred gimnazije i neprestano se sukobljava sa razrednim starešinom koga zovu Fric. Situacija se pogoršava kada sazna da mu otac odlazi u inostranstvo da radi. A do eksplozije će doći kada se pojave nov nastavnik i zloglasna braća Vranić!


Podelite na društvenim mrežama:

nedelja knjiga džordža r r martina od 22 do 28 jula 2024  laguna knjige Nedelja knjiga Džordža R. R. Martina od 22. do 28. jula 2024!
19.07.2024.
Džordž R. R. Martin stvorio je jedan od najuzbudljivijih serijala, remek-delo epske fantastike „Pesmu leda i vatre“, koji je uticao na sve podžanrove fikcije, počev od naučne fantastike, preko misteri...
više
možete prestati da pušite lako je laguna knjige Možete prestati da pušite! Lako je
19.07.2024.
„Lak način da prestanete da pušite“ Alena Kara je najpoznatiji i najprodavaniji priručnik za prestanak pušenja koji objašnjava kako da se bez snage volje trajno oslobodite ovog poroka.   Ova kn...
više
ne propustite još jednu knjigu igora kolarova  laguna knjige Ne propustite još jednu knjigu Igora Kolarova!
19.07.2024.
Od autora kultnog romana „Agi i Ema“ Igora Kolarova stiže jedinstveni ringišpil veselih ideja, neobičnih junaka i tananih osećanja u knjizi „Burence: Luckaste priče“. Kao i drugim zbirkama, i u ovi...
više
savremeni ljubavni roman simone arnstet kraljica noći  laguna knjige Savremeni ljubavni roman Simone Arnstet – „Kraljica noći“
19.07.2024.
Simona Arnstet je spisateljica i psihološkinja. Predvodnica je švedskog romantičnog talasa, koji u svetu stiče sve veću popularnost a ima i veliki broj čitalaca u Srbiji. Posle romana „Sve ili ništa“,...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.