Laguna - Bukmarker - Nova izdanja domaćih autora - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Nova izdanja domaćih autora

Uskoro će se na knjižarskim policama naći dvadeseto izdanje voljene knjige za decu „Agi i EmaIgora Kolarova. Roman donosi dirljivu priču o prijateljstvu usamljenog devetogodišnjeg dečaka Agija i luckaste starice Eme, i njihovom zajedničkom buntu protiv svirepog i otuđenog sveta. Ovaj poetski i duhoviti roman ovenčan je Nagradom Politikinog Zabavnika za najbolju dečju knjigu.

U štampi je deveto izdanje knjige „Ženski razgovoriDušana Radovića. Reč je o zbirci duhovitih priča o ljubavi, sreći i zajedničkom življenju, ispripovedanih iz ugla različitih žena (i muškaraca). Posmatrajući muški svet iz ženske perspektive u dramskim crticama, Dušan Radović kroz humor, ali i gorčinu, analizira ono što svakodnevno živimo. Ovo je ironična ali dobrodušna knjiga, u kojoj će se svako pronaći.

Osmo izdanje doživeće roman Svetlane Velmar-JankovićDorćol“, koji predstavlja jedinstveno putovanje ulicama Dorćola nazvanim po znamenitim istorijskim ličnostima. Ko su i kakvi su bili Gospodar Jovan i Gospodar Jevrem, Sima Terdžuman i Uzun Mirko, Vasa Čarapić i vojvoda Dobrača, Zmaj od Noćaja i Riga od Fere, Kapetan Miša i Zmaj Jova – protagonisti priča kojima autorka rasvetljava živopisnu i bogatu povesnicu Dorćola?

U štampi je šesto izdanje zbirke izabranih pesama Dušana RadovićaPoštovana deco“. Otkrivajući lepote sveta i jezika, mališani će uz ove stihove spoznati da je poezija suštinski važan deo našeg života.

Šesto izdanje doživeće i roman za mlade „Sve moje glupostiGradimira Stojkovića, kao i roman Slaviše PavlovićaApisov apostol“. Glavna junakinja romana „Sve moje gluposti“ je Bogdanka Petrović, koja želi da režira filmove. Ali u scenariju svog tinejdžerskog života mnogo toga ne može da kontroliše. Kroz burne godine odrastanja treba zaplivati snažno i odlučno – a junakinja je izuzetna plivačica! „Apisov apistol“ Slaviše Pavlovića prati uzbudljiv život novinara Pavla Govedarice, koji od običnog piskarala napreduje do mesta urednika. Pošto ga je Crna ruka zavrbovala, napisaće seriju vatrenih političkih tekstova u kojima otkriva afere o skandaloznom kriminalu u vrhu sistema. Ali kad Pavla osude što je ubio čoveka u saobraćajnoj nesreći, biće primoran da pobegne u Ameriku sa lažnim pasošem.

Uskoro će se u prodaji naći peto izdanje knjige „Kako su postale ružne rečiDušana Radovića. Jeste li čuli za hrabrog gusarskog kapetana Džona Piplfoksa zvanog Zvono? A znate li šta se dogodilo sa nevaljalim Krokodokodilom? O ovim junacima i problemima (i mnogo čemu drugom, na primer o neposlušnoj nozi) može se pisati tako da se veselite i smejete do mile volje, ili tako da vam se podižu obrve od čuđenja, ili da se raznežite od lepote. A sve to zajedno nije dovoljno da vam dočaramo kako je o tome pisao Dušan Radović!

Još jedna knjiga Dušana Radovića doživeće novo izdanje. „Beograde, dobro jutro 2“ je druga knjiga obraćanja Dušana Radovića slušaocima Prvog programa Studija B u vremenu od aprila 1977. do maja 1978. Kada je počeo pozdravljati Beograd i Beograđane u julu 1975. godine, Dušan Radović nije mogao znati dokle će stići. Kao i sve drugo, i ovaj posao treba raditi samo dok ima smisla i završiti ga na vreme. Ograničene su naše mogućnosti da mislimo i govorimo prvi put, da naša zapažanja budu nova i mlada. Sve drugo su samo odjeci već izgovorenih misli i slika. U štampi je treće izdanje ove knjige.

Treće izdanje doživeće i knjiga „Otkačena škola 3“. Vicevi i pitalice nikad ne izlaze iz mode, a njih ćete naći u „Otkačenoj školi“ sa Pericom u glavnoj ulozi, ali i njegovim drugarima, nastavnicima, roditeljima, komšijama. Smejaćete se i čitati naglas, a nekad će vam se učiniti da je Perica možda i u pravu, kao kada ga je nastavnica pitala šta je dalje od nas – Australija ili Mesec. „Australija, Mesec može da se vidi“, odgovorio je Perica.

Na knjižarskim policama uskoro će se naći drugo izdanje romana „GraditeljiBorislava Pekića. Ovim romanom – specifičnom vrstom istorije „sentimenalnog vaspitanja“ – završava se saga o Njegovanima. Svi likovi ove knjige su graditelji, ali njihovo graditeljstvo može se posmatrati dvojako. Jedni zidaju zgrade, a drugi duh: buržoaski klasni duh i elitizam.

Samo mesec dana nakon što se pojavio u knjižarama, novi roman Gorana MarkovićaDoktor D.“ doživeće drugo izdanje. Napisan u maniru „Beogradskog trija“, ali sa tragikomičnim zapletom, satkan od izveštaja, transkripata snimljenih intervjua, snimaka nadzornih kamera, doktorovih dnevnika i stihova, presretnutih telefonskih razgovora, izjava neposrednih svedoka i dojava agenata tajne službe, „Doktor D.“ je svojevrstan „roman s ključem“, u kojem će se otključati lažni sjaj jednog krvavog državnog i ideološkog projekta i ogoliti sva beda, sebičluk i proračunatost njegovih nosilaca. 


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
dečji dani kulture od 5 do 7 aprila u igri sa knjigom  laguna knjige Dečji dani kulture od 5. do 7. aprila – U igri sa knjigom!
27.03.2024.
I ovog aprila deca se najlepše druže sa knjigom, i to u okviru Dečjih dana kulture, još jedne manifestacije koja promoviše knjigu i čitanje na najlepši način: kroz igru i zabavu! Dečji dani kul...
više
infuzija čoveku koji posustaje predstavljene canetove ukrštene reči  laguna knjige Infuzija čoveku koji posustaje – predstavljene Canetove „Ukrštene reči“
27.03.2024.
Da je poezija u modi potvrdila je promocija prve poetske zbirke Zorana Kostića Caneta „Ukrštene reči“, koja je održana u Velikoj sali SKC-a 26. marta. Pored autora, učestvovale su književnica Ivana Di...
više
promocija romana vaskrsenje vukašina milićevića laguna knjige Promocija romana „Vaskrsenje“ Vukašina Milićevića
20.03.2024.
U četvrtak 28. marta od 18 sati u kafeteriji Bukmarker knjižare Delfi SKC biće predstavljen roman Vukašina Milićevića „Vaskrsenje“.   O knjizi će, osim autora, govoriti i Igor Perišić, knji...
više
nedeljnik u knjižarama delfi laguna knjige Nedeljnik u knjižarama Delfi
27.02.2024.
Novi broj lista Nedeljnik je na kioscima, a od petka ga možete kupiti za samo 29 dinara u svim knjižarama Delfi širom Srbije uz kupovinu bilo koje Lagunine knjige, knjige drugih izdavača ili proizvoda...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.