Laguna - Bukmarker - Najčitanije knjige 2012. godine - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Najčitanije knjige 2012. godine

Iz Narodne biblioteke stigla je lepa i ohrabrujuća vest. Prema uporednom istraživanju u Srbiji se knjige sve više čitaju.

U Narodnoj biblioteci Srbije u četvrtak, 28. februara, održana je centralna svečanost Nacionalnog dana knjige i objavljeni su podaci istraživanja najčitanijih domaćih i stranih autora i najprodavanijih knjiga na sajmu knjiga u Beogradu.

Od prvih pet u kategoriji najčitanijih domaćih autora u bibliotekama Srbije za 2012. godinu tri su Lagunina naslova. Na drugom mestu našla se Jelena Bačić Alimpić sa romanom „Ringišpil“, na trećem Svetislav Basara sa romanom „Mein kampf“ i na petom mestu Vanja Bulić sa romanom „Simeonov pečat“.

Od prvih pet u kategoriji najčitanijih knjiga u Biblioteci grada Beograda za 2012. godinu čak četiri su Lagunina naslova. Na drugom mestu našla se „Pedeset nijansi – SIVA“ E. L. Džejms, na trećem „Američki derviš“ Ajada Aktara, na četvrtom „O životu, smrti i doručku“ Tonija Parsonsa i na petom „Tigrova žena“ Tee Obreht.

Od prvih pet u kategoriji najprodavanijih knjiga na sajmu knjiga u Beogradu 2012. godine dva mesta pripadaju Laguni. Na drugom mestu našla se trilogija „Pedeset nijansi“ E. L. Džejms, a na petom mestu „Avanture nevaljale devojčice“ Marija Vargasa Ljose.

Izdavačka kuća Laguna je prema istraživanjima jedna od onih izdavačkih kuća koje prodaju najviše knjiga u Srbiji i to proverene svetske hitove, nagrađivane autore i najbolje knjige za decu.

Prema navodima „Večernjih novosti“ u prisustvu visokih zvanica na dan Narodne biblioteke i Nacionalnog dana knjige svečano je objavljena lista najčitanjih knjiga u bibliotekama (podatke dostavile 143 biblioteke) na kojoj je od 10 najčitanijih čak 5 knjiga koje je objavila izdavačka kuća Laguna.

Na prvom mestu našla se knjiga „Pismo gospođe Vilme“ Jelene Bačić Alimpić, na trećem mestu „Duge noći i crne zastave“ Dejana Stojiljkovića, na četvrtom „Ringišpil“ Jelene Bačić Alimpić, na šestom „Mein kampf“ Svetislava Basare i na sedmom mestu „Simeonov pečat“ Vanje Bulića.

Izdavačka kuća Laguna sa ponosom objavljuje podatke istraživanja Narodne biblioteke i zahvaljuje svima koji su bili uz nju 2012. godine i obećava da će i ubuduće samo za njih objavljivati najbolja književna dela.
 


Podelite na društvenim mrežama:

nedelja knjiga džordža r r martina od 22 do 28 jula 2024  laguna knjige Nedelja knjiga Džordža R. R. Martina od 22. do 28. jula 2024!
19.07.2024.
Džordž R. R. Martin stvorio je jedan od najuzbudljivijih serijala, remek-delo epske fantastike „Pesmu leda i vatre“, koji je uticao na sve podžanrove fikcije, počev od naučne fantastike, preko misteri...
više
možete prestati da pušite lako je laguna knjige Možete prestati da pušite! Lako je
19.07.2024.
„Lak način da prestanete da pušite“ Alena Kara je najpoznatiji i najprodavaniji priručnik za prestanak pušenja koji objašnjava kako da se bez snage volje trajno oslobodite ovog poroka.   Ova kn...
više
ne propustite još jednu knjigu igora kolarova  laguna knjige Ne propustite još jednu knjigu Igora Kolarova!
19.07.2024.
Od autora kultnog romana „Agi i Ema“ Igora Kolarova stiže jedinstveni ringišpil veselih ideja, neobičnih junaka i tananih osećanja u knjizi „Burence: Luckaste priče“. Kao i drugim zbirkama, i u ovi...
više
savremeni ljubavni roman simone arnstet kraljica noći  laguna knjige Savremeni ljubavni roman Simone Arnstet – „Kraljica noći“
19.07.2024.
Simona Arnstet je spisateljica i psihološkinja. Predvodnica je švedskog romantičnog talasa, koji u svetu stiče sve veću popularnost a ima i veliki broj čitalaca u Srbiji. Posle romana „Sve ili ništa“,...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.