Laguna - Bukmarker - Magični trikovi za decu: Jednostavne, korak-po-korak instrukcije - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Magični trikovi za decu: Jednostavne, korak-po-korak instrukcije

Mađioničarski trikovi omogućavaju deci da osete moć magije u sopstvenim rukama. Budući da knjige sa uputstvima za izvođenje mađioničarskih trikova ne dobijaju adekvatne čitalačke recenzije, mi smo odlučili da pripremo buduće čitaoce ove knjige i njihove roditelje za uspešno izvođenje trikove. Za početak, potrebno je da poznajete ove zakone:

Prvi zakon magije

Kada želite da naučite svoje dete magiji i vaše dete ozbiljno shvata dužnost mađioničara, ne zaboravite da ga naučite prvo pravilo magije:

Mađioničar nikad ne odaje svoje trikove!

Ako vaša deca žele da zadive svoje prijatelje i da pritom ostave utisak nečeg mističnog i čudesnog, dobra je ideja da ih posavetujete da zadrže tajne svojih magičnih trikova za sebe i ne pričaju o tome kako bi očuvali osećaj misterije i element iznenađenja u svojim magičnim trikovima.

Znajući decu, biće im veoma teško da o tome ne pričaju kada pokažu mađioničarski trik svojim prijateljima. Verovatno će se toliko uzbuditi zbog toga što rade trikove i i što su obmanuli svoje prijatelje, da im može biti teško da ne otkriju tajnu trika svojim prijateljima.

Drugi zakon magije

Drugi zakon magije: ponavljaj, ponavljaj, ponavljaj!

Ponavljanje je majka pamćenja i ponavljanje trika pomaže vašem detetu da uradi trik kako treba.

Kao što vaše dete ume da veže pertle, da vozi bicikl ili da pokuša da stavi ranac na leđa dok u tome ne uspe, ono takođe mora da izvodi mađioničarske trikove iznova i iznova da bi ih dobro naučilo.

Trebaće puno vežbe da se trik izvede tako da bude kako treba i da izgleda dobro, ali to vredi truda za decu jer mogu da izvedu trik tako da se ne zapetljaju i ne pogreše.

Vežba čini mađioničarskog majstora!

5 vrhunskih saveta za izvođenje mađioničarskih trikova i organizovanje dečije mađioničarske predstave:

Ako želite da vaše dete ili vašu decu naučite zabavnim i jednostavnim mađioničarskim trikovima i pripremite ih da svoje trikove izvode na mađioničarskoj predstavi za decu, evo nekoliko saveta koji bi vam mogli pomoći u tome:

Uključite publiku u predstavu – Tajna dobrog mađioničara je to što ume da uključi publiku tako da i ona  učestvuje u predstavi i da je zainteresuje za mađioničarske trikove. To je nešto čemu treba da naučite svoju decu.

Ako uspeju da zainteresuju publiku za ono što rade svojim rukama, publika neće uspeti da vidi onaj mali pokret ruke koji se izvodi dok su im pogled usmereni negde drugde. Naučite vašu decu da pričaju sa publikom i da ih uključe u mađioničarski trik.

Učenje veština – Mnogi od mađioničara- početnika se oslanjaju na spravice koje im pomažu u njihovim trikovima, ali upamtite da se ove sprave često pokvare.

Ako vaše dete zaista želi da postane dobar mađioničar, omogućite njemu ili njoj da nauči veštine koje će im pomoći da postanu veliki mađioničari bez ikakvih sprava. 

Ponavljajte trikove iznova i iznova – Već smo to rekli gore, ali ponavljanje je izuzetno važno: mađioničar se postaje vežbom.

Ako vaša deca zaista žele da postanu dobri mađioničari, provodiće mnogo vremena vežbajući i najjednostavnije trikove da bi bili sigurni da će ih izvesti kako treba i bez treme.

Za magiju treba vremena – mađioničarske veštine ne cvetaju preko noći i trebaće vam vremena da uvežbate vaš mozak da radi simultano sa vašim rukama i vašim telom kako bi obmanuo publiku.

Mnogi mađioničari mogu za nekoliko sati vežbe da nauče jednostavan trik, ali za dobre mađioničarske trikove treba mnogo više vremena da bi se naučili.

Pomozite vašem detetu da shvati to da je za dobre trikove potrebno vreme da bi se naučili i ako žele da ih nauče,ona će automatski početi da ulažu više vremena u učenje.

Neka trikovi budu jednostavni – vaše dete verovatno neće razumeti mnoge od trikova velikana poput Dejvida Koperfilda i zato neka vaši trikovi budu prosti. Jednostavni trikovi su oni koje deca mogu lako da nauče i trikovi koje će uspešno izvesti.
 
Naučite vaše dete šta tačno treba da se uradi, budite sigurni da u potpunosti shvataju šta treba da urade i zašto to treba da uradite, i sedite i pustite ih da vežbaju.

Ako uspete da pomognete svom detetu nekim od ovih saveta, budite sigurni da će vaše dete postati veliki mađioničar i da će zadiviti svoje prijatelje i porodicu neverovatnim trikovima.

A sad, na posao, evo trikova!

Izvor: positive-parenting-ally.com


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
nova izdanja domaćih autora laguna knjige Nova izdanja domaćih autora
23.04.2024.
Uskoro će se na knjižarskim policama naći deveto izdanje romana „Dorotej“ Dobrila Nenadića, kultne knjige koja je pomerila granice istorijskog romana i srpske književnosti. „Dorotej“ je roman na ivici...
više
još jedna knjiga o avanturama omiljenog pileta cile, zaljubljeno pile u knjižarama od 24 aprila laguna knjige Još jedna knjiga o avanturama omiljenog pileta: „Cile, zaljubljeno pile“ u knjižarama od 24. aprila
23.04.2024.
Nakon što smo upoznali našeg druga Cileta u knjizi „Cile, razmaženo pile“, pisac za decu Jovica Tišma sada nam predstavlja još jednu smehotresnu priču o Ciletu koja će male čitaoce upoznati s novim os...
više
odgovori koji su neophodni nikad bolja sve o famoznoj menopauzi u prodaji od 24 aprila laguna knjige Odgovori koji su neophodni: „Nikad bolja: Sve o famoznoj menopauzi“ u prodaji od 24. aprila
23.04.2024.
Ginekološkinja Šila de Liz prihvatila se odgovornog zadatka i u knjizi „Nikad bolja: Sve o famoznoj menopauzi“ dala detaljan vodič i odgovore na mnoga pitanja za važan period života žene. Ova knjiga p...
više
sjajne akcije za svetski dan knjige  laguna knjige Sjajne akcije za Svetski dan knjige!
23.04.2024.
Dan koji cela planeta obeležava kao Svetski dan knjige je 23. april. Ali kada ste knjigama okruženi svaki dan kao mi u Laguni, onda je za nas svaki dan Dan knjige! Ipak, u nedelji kada svi pose...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.