Laguna - Bukmarker - „Ljubav i druge sitnice“ Jelice Greganović predstavljena Beograđanima - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

„Ljubav i druge sitnice“ Jelice Greganović predstavljena Beograđanima

U četvrtak, 26. decembra 2013. godine, u Delfi Caféu u SKC-u održana je promocija nove knjige Jelice Greganović „Ljubav i druge sitnice“.

O knjizi koja na duhovit način govori o onim sitnim stvarima koje čine život na promociji su govorili: Dobrosav Bob Živković, ilustrator, Vojka Pajkić, urednica redakcije za kulturu Radio Beograda 202, Gordana Rakulj Radovanović, dizajnerka lutaka, i Jelica Greganović, autorka.



Jelica Greganović od svakodnevice pravi razigrano, ali i zanatski precizno štivo kome se teško odoleva.

„Dakle, knjiga se zove ’Ljubav i druge sitnice’. Da me Bob Živković nije saterao u ćošak i vikao na mene (i to glasnije no što ja, ovako grlata, umem da se derem), ne bi majci ja u naslovu imala ’ljubav’ ni pod razno. Kao što sam se džilitala i na pređašnje pokušaje da se u naslovu nađe reč ’život’. Prosto, te obe reči su mi nekako suviše glomazne i izglodane od svih onih koji bi da im naslovi zvuče kao đulad koja se kotrlja po stepenicama trošne zgrade. Međutim, moj drug Bob je imao krajnje drugačije smatranje koje mi je objasnio izrazima koje ovde nije najpreporučljivije ili bar nije pristojno izgovoriti“, istakla je Jelica.

„Čim sam pročitao knjigu, objasnio sam Jelici da na naslovnoj strani neće biti njen portret, nego njena slika kako je ja vidim. Jelici se to jako dopalo. Mnogo sam se zabavljao dok sam radio na ovoj knjizi, a Jelica se uopšte nije ljutila što sam joj u kosu stavio čarape, cveće, svećice itd.“, rekao je Živković.

„Ovom knjigom htela sam da obradujem nekoga koga više nema, a za koga sam sigurna da to ipak nekako zna, da se tome raduje i da bi se radovao. Moju drugaricu, Tanju Petrović. Skoro godinu dana je prošlo otkako je nema. Zato u ovoj mojoj knjizi stoji posveta ’Od srca verujući u reči Mihaila Bulgakova da rukopisi ne gore, i tvrdnju Zorana Predina da onaj koga zaista voliš nikada ne može da umre, ovu knjigu i sve osmehe iz nje poklanjam mojoj drugarici Tanji Petrović’“, rekla je Jelica Greganović.

Vojka Pajkić, urednica redakcije za kulturu Radio Beograda 202 i Gordana Rakulj Radovanović, dizajnerka lutaka, pročitale su nekoliko priča iz knjige i do suza nasmejale mnogobrojne posetioce.

Vojka je istakla da je ovo knjiga prijatelja i priča o sitnicama koje život znače, bez kojih bi naši svetovi bili pustiji. Sitnica bez kojih velike stvari ne mogu da niknu. Priče o ljubavi i drugim sitnicama.

Svi posetioci na kraju zvaničnog dela promocije na poklon su dobili po medenjak koji je specijalno za ovu priliku spremila autorka i po lukovicu prolećnog cveta.

Nakon beogradske promocije novinarka i književnica Jelica Greganovic posetiće Novi Sad i predstaviti svoju knjigu priča „Ljubav i druge sitnice“. Novosađani će imati priliku da uživaju u druženju sa autorkom u petak, 27. decembra, u knjižari Serendipiti (Zmaj Jovina 15) sa početkom od 19 sati.

  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
dečji dani kulture od 5 do 7 aprila u igri sa knjigom  laguna knjige Dečji dani kulture od 5. do 7. aprila – U igri sa knjigom!
27.03.2024.
I ovog aprila deca se najlepše druže sa knjigom, i to u okviru Dečjih dana kulture, još jedne manifestacije koja promoviše knjigu i čitanje na najlepši način: kroz igru i zabavu! Dečji dani kul...
više
aleksandra filipović i zoran penevski gostovali u oš branko radičević u pančevu povodom jubileja brankovi dani  laguna knjige Aleksandra Filipović i Zoran Penevski gostovali u OŠ „Branko Radičević“ u Pančevu povodom jubileja „Brankovi dani“
28.03.2024.
U okviru obeležavanja jubileja 200 godina od rođenja Branka Radičevića, pisci Aleksandra Filipović i Zoran Penevski družili su se sa učenicima Osnovne škole „Branko Radičević“ u Pančevu. U okviru mani...
više
prikaz romana sutra je novi dan savršen primer (pogrešno shvaćenog) klasika laguna knjige Prikaz romana „Sutra je novi dan“: Savršen primer (pogrešno shvaćenog) klasika
28.03.2024.
Niste se prevarili, to jeste ta knjiga: a zašto je dosadašnji, doslovni prevod originala, „Prohujalo sa vihorom“ (Gone With the Wind), zamenjen prvobitnim naslovom i svojevrsnom parolom glavne junakin...
više
prikaz romana zavedi me knjigama prva ljubav zaborava nema laguna knjige Prikaz romana „Zavedi me knjigama“: Prva ljubav zaborava nema
28.03.2024.
Cveće, čokolade, večere, putovanja – sredstava zavođenja zaista je mnogo, ali se Kejt Bromli u knjizi godine lista USA Today „Zavedi me knjigama“ odlučila za štampanu reč. U ovom je delu rešila da obr...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.