Laguna - Bukmarker - Lagunini pisci na Sajmu knjiga u Novom Sadu - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Lagunini pisci na Sajmu knjiga u Novom Sadu

Od 12. do 18. aprila održan je 22. Međunarodni salon knjiga u Hali i Kongresnom centru „Master“ u Novom Sadu.



Salon knjiga promoviše autore domaće književnosti – stoga su posetioci uživali u društvu popularnih Laguninih pisaca.

U četvrtak, 14. aprila sa posetiocima se družio Vladimir Kecmanović i potpisivao knjige. Istorija se ponavlja a zlo ne bira, kao da nam poručuje pisac na usta nesrećnog srpskog dečaka iz romana „Top je bio vreo“, a sada i u „Osami“ kroz ogledalo nesrećnog Baje. Živopisnim bosanskim govorom, prepoznatljivim stilom sa jezgrovitim i isečenim rečenicama, Kecmanović gradi nezaboravne likove meštana, ratnih profitera, dođoša i porobljivača, džihadista i sforovaca, novih silnika i starih porodica koje je rat razorio, i potvrđuje svoje visoko mesto u savremenoj srpskoj književnosti. 

Na Sajmu knjiga u Novom Sadu u subotu, 16. aprila na svečanoj pozornici čitaocima su se obratili i Filip David, Dragan Velikić i Vanja Bulić. Tako su Novosađani imali priliku da se druže sa dobitnicima dve poslednje Ninove nagrade – Filipom Davidom i Draganom Velikićem (dvostruki dobitnik ovog priznanja), i Vanjom Bulićem, dobitnikom priznanja Zlatni Hit liber za najtraženije knjige objavljene u prošloj godini.

Pre zvaničnog druženja sa Filipom Davidom, uručeno mu je priznanje „Stanislav Lem“, koje dodeljuje Izdavačka kuća „Solaris“ za fantastiku u književnosti. Nagradu je uručio Zoran Živković, u svetu poznat pisac ovog žanra.

Filip David, dobitnik svih prestižnih književnih nagrada kod nas, govorio je o pisanju priča i romana naučne fantastike, sa interesantnom tezom da je gotovo svako literarno delanje neki vid fantastike, jer pisac nadgrađujući život ulazi u svet mašte.

Dragan Velikić je pročitao odlomak iz romana „Islednik“, koji je čitao i na uručenju Ninove nagrade. Intrigantan iz romana inicirao je interesantna pitanja čitalaca, na koja je Velikić odgovarao.
Iako je u najavi razgovora sa Vanjom Bulićem bila apostrofirana njegova poslednja knjiga „Zašto Bog nema auto“, on je napravio malu šetnju kroz svoje poslednje četiri knjige – „Simeonov pečat“, „Jovanovo zaveštanje“, „Dosije Bogorodica“ i „Teslina pošiljka“.

U nedelju, 17. aprila pred velikim brojem posetilaca Jelena Bačić Alimpić predstavila je svoj celokupni književni opus i nakon toga potpisivala knjige.

„Kazna za greh“ je uzbudljiva saga o sudbini dve porodice s početka 20. veka, staleškoj podeli, varoškim i vlastelinskim sudbinama i tajnama neobičnih likova čije se sudbine prepliću i sudaraju. 

  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna


Podelite na društvenim mrežama:

nedelja knjiga džordža r r martina od 22 do 28 jula 2024  laguna knjige Nedelja knjiga Džordža R. R. Martina od 22. do 28. jula 2024!
19.07.2024.
Džordž R. R. Martin stvorio je jedan od najuzbudljivijih serijala, remek-delo epske fantastike „Pesmu leda i vatre“, koji je uticao na sve podžanrove fikcije, počev od naučne fantastike, preko misteri...
više
možete prestati da pušite lako je laguna knjige Možete prestati da pušite! Lako je
19.07.2024.
„Lak način da prestanete da pušite“ Alena Kara je najpoznatiji i najprodavaniji priručnik za prestanak pušenja koji objašnjava kako da se bez snage volje trajno oslobodite ovog poroka.   Ova kn...
više
ne propustite još jednu knjigu igora kolarova  laguna knjige Ne propustite još jednu knjigu Igora Kolarova!
19.07.2024.
Od autora kultnog romana „Agi i Ema“ Igora Kolarova stiže jedinstveni ringišpil veselih ideja, neobičnih junaka i tananih osećanja u knjizi „Burence: Luckaste priče“. Kao i drugim zbirkama, i u ovi...
više
savremeni ljubavni roman simone arnstet kraljica noći  laguna knjige Savremeni ljubavni roman Simone Arnstet – „Kraljica noći“
19.07.2024.
Simona Arnstet je spisateljica i psihološkinja. Predvodnica je švedskog romantičnog talasa, koji u svetu stiče sve veću popularnost a ima i veliki broj čitalaca u Srbiji. Posle romana „Sve ili ništa“,...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.