Laguna - Bukmarker - Lagunini domaći i strani hitovi u Noći knjige - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Lagunini domaći i strani hitovi u Noći knjige

Noviteti domaće i svetske književnosti okosnica su i ove Noći knjige. Pripremite na vreme svoj spisak jer je ova Lagunina manifestacija i više nego dobra prilika da kućnoj biblioteci dodate nove naslove ili da pripremite novogodišnje poklone za drage ljude.



U knjižare stiže novi roman Sofi Kinsele „Voli svoj život“. Avi je već dosta upoznavanja preko interneta. Zato je ljubav poslednje o čemu želi da razmišlja kada se prijavi za anonimni kurs književnosti u božanstvenoj Italiji, na kojem polaznici među sobom gotovo i ne razgovaraju. Sve dok ne upozna zgodnog neznanca…

Novi roman jednog od omiljenih stranih pisaca Fredrika Bakmana „Medvedgrad“ donosi priču o malom gradu, velikim snovima i ceni koju smo spremni da platimo da bismo ih ostvarili. „Medvedgrad“ govori o maloj zajednici koju ujedinjuje nada, o tajni koja će je razoriti i o hrabrosti pojedinca da se usprotivi većini.

Nova knjiga najznačajnijeg srpskog dramskog pisca Dušana Kovačevića „Ja to tamo pevam“ predstavlja njegovu svojevrsnu pesničku autobiografiju. Ne sadrži samo pesme, koje će mnogi prepoznati iz njegovih drama, predstava i filmova, nego i komentare, zapise, pa i čitave priče koje se oko tih pesama pletu.

Nova zbirka priča Laguninog bestseler autora i koscenariste serije „Senke nad Balkanom“ Dejana Stojiljkovića zove se „Neonski bluz“, po jednoj od priča iz knjige. Stojiljković nam u ovoj knjizi još jednom pokazuje svoj raskošni talenat u pisanju priča i povezivanju događaja na vremenskoj liniji koja se prostire od starog Rima do današnjih dana.

Za ljubitelje serijala „Pesma leda i vatre“ i fanove HBO-ove čuvene serije „Igra prestola“ stiže posebno, raskošno ilustrovano izdanje knjige od koje je sve počelo. Ovo specijalno izdanje „Igre prestola“ sa predgovorom Džona Hodžmana opremljeno je divnim umetničkim radovima – slikama u boji koje su posebno izdvojene i crnobelim ilustracijama koje prate svako poglavlje.

Ostajemo u domenu fantastike i predstavljamo vam „Mračnu šumu“, drugi deo trilogije „Besede o Zemljinoj prošlosti“ Lijua Cisina. Zamislite da je čitav univerzum jedna šuma kojom krstare nebrojeni bezimeni predatori. U toj šumi preživljavaju oni koji su neprimetni, a civilizacija koja otkrije svoje postojanje postaje lak plen. Zemlja se razotkrila. Predatori dolaze...

U knjizi „Drugi mač“ nobelovca Petera Handkea upoznajemo junaka koji je po povratku u okolinu Pariza nakon godina provedenih na putu primoran da ponovo napusti svoj dom. Povod? Osvetnički pohod radi ispravljanja nepravde načinjene njegovoj pokojnoj, „svetoj“ majci, koju je jedna novinarka oklevetala insinuirajući da je bila simpatizerka Trećeg rajha.

Nova knjiga bestseler autorke Mirjane Bobić Mojsilović „Srce moje“ je ljubavna priča o pisanju ljubavnog romana. Zoran i Milena su pisci. Nekada su se voleli. Sada o toj ljubavi žele da razgovaraju, ali ne mogu. Zato oboje, svako za sebe, pišu o njoj. Nižu se stranice o toj njihovoj nemogućoj, dugogodišnjoj ljubavi, na kojima se pojavljuju iste anegdote, iste slike, pa čak i poneka ista rečenica.

Završni deo trilogije „Bajka nad bajkama“ autora Nenada Gajića – „Treća noć“ – predstavlja nam malu družinu preživelih, okupljenu čudnim silama. Oni se nalaze pred kobnom misijom: moraju da siđu u donji svet, zloglasnu Mračnu zemlju, u carstvo mrtvih ljudima nenamenjeno, kako bi u lavirintu večno tamnih pećina pronašli ono što će, možda, spasti njihov svet od probuđene strahote iz dubine vremena.

U detaljnom vodiču o ispravnom slavljenju slava i praznovanju velikih crkvenih praznika sa žitijima svetaca „Koju slavu slaviš“ Momčila Petrovića, kroz dvanaest poglavlja raspoređene su i objašnjene mnoge pojedinosti u vezi sa crkvenim praznicima o kojima znamo malo ili nedovoljno.

Treći deo serijala „Profesori smrti“ Dejana Lučića nosi naziv „Francuski lavirint“ i opisuje vrhunac obaveštajne magije, a to je „otvaranje“ sagovornika kako bi rekao više nego što želi. U novom delu špijunske sage autor nam otkriva kako globalisti, uz pomoć agenata od uticaja, novcem kontrolišu umove Evropljana, satirući hrišćanstvo i belu rasu.

Radnja romana „Hamnet“, nagrađenog priznanjem Women's Prize za književnost 2020, inspirisana je malo poznatom sudbinom sina slavnog pozorišnog pisca. Hamnet je dirljivo podsećanje na mogući život jednog dečaka koga je istorija zaboravila, ali čije je ime ovekovečeno u jednoj od najpoznatijih pozorišnih drama svih vremena.

Dva značajna romana ruskog klasika Ivana Turgenjeva možete pronaći u jednoj knjizi „Ruđin / Očevi i deca“, koja je objavljena u okviru Lagunine edicije „Klasici svetske književnosti“. Prvi roman Ivana Turgenjeva „Ruđin“ (1856) kao i njegov najvažniji i najpoznatiji roman „Očevi i deca“ (1862) uverljivo prikazuju tadašnje rusko seljaštvo i mladu inteligenciju koja želi da zemlju uvede u novo doba.

U kolikoj meri je Džek Keruak pobunjenik u literaturi, oseća se u ritmu neobuzdanih rečenica njegovog autobiografskog romana „Darma lutalice“. To je priča, izgrađena poput džez improvizacije, o grupi prijatelja koji zajedno kreću u visoke Sijere kako bi se našli na putu darme, istine, i iskusili zen način života. „Darma lutalice“ su herojska odiseja posvećena generaciji koja je verovala u zanos i nesputanost.

Svetska književna senzacija – knjiga „Bez granica“ Džima Kvika, najboljeg trenera „moždanih mišića“ na svetu, zaravo je svojevsrno uputstvo za širenje mentalnih sposobnosti i održavanje kondicije mozga. Da biste pristupili svojim neograničenim mentalnim kapacitetima, presudno je da otkrijete šta vas zaista motiviše, tačku u kojoj se strast, svrha i energija susreću da bi vas povele ka ciljevima, čuvajući vam istovremeno usredsređenost i jasnoću razmišljanja.

Tu su i fenomenalne knjige za najmlađe čitaoce. Predstavljamo nove avanture omiljenog književnog junaka Toma Gejtsa, koje se nalaze u knjizi „Da! Ne. Možda...“. Tomova mama je odlučila da sredi celu kuću. Kaže da će, ako on ne može da izabere šta da se baci, ona to da uradi. A to će biti katastrofa! Srećom, fosili će mu priteći u pomoć (i to više puta).

Edukativna knjiga za najmlađe sa prelepim ilustracijama „Detinjstvo slavnih ljudi“ Petre Tekslove povešće vas u sjajnu avanturu! U knjizi je predstavljeno dvadeset pet slavnih ličnosti – vladara, pronalazača, naučnika, muzičara… Svi će oni povesti mlade čitaoce u svoje detinjstvo, pokazati im kako je bilo tada, kako su voleli da se igraju i šta ih je sve zanimalo, ali neće im reći svoje ime, već dati samo nagoveštaj ko su...

Ova i sva druga Lagunina izdanja u Noći knjige, od 14. do 18. decembra, možete pronaći u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, ali i na sajtovima laguna.rs i delfi.rs.


Podelite na društvenim mrežama:

9 saveta kako da napravite savršen kutak za čitanje preporuke laguna knjige 9 saveta kako da napravite savršen kutak za čitanje + preporuke
24.07.2024.
Da li ste oduvek maštali o ušuškanom kutku u kom možete da nestanete među omiljenim stranicama knjiga, bilo da se radi o živopisnim porodičnim dramama, srceparajućim ljubićima ili uzbudljivoj epskoj f...
više
 sani 5 taija macumota u prodaji od 25 jula laguna knjige „Sani 5“ Taija Macumota u prodaji od 25. jula
24.07.2024.
Književno delo svetskog značaja – manga serijal „Sani“ Taija Macumota – u petom tankobonu pomaže nam da zavirimo u sedamdesete godine prošlog veka, koje autor realistično prikazuje uvodeći u pozadinu ...
više
fric i dobrila ćute zašto narator je konačno progovorio srđana valjarevića u prodaji od 25 jula laguna knjige Fric i Dobrila ćute. Zašto? „Narator je konačno progovorio“ Srđana Valjarevića u prodaji od 25. jula
24.07.2024.
Nakon „Broda koji je zaplovio kroz maglu“, Srđan Valjarević, kultni autor kojeg vole sve generacije, napisao je „Naratora koji je konačno progovorio“, nove priče o tročlanoj beogradskoj porodici i nji...
više
novo dopunjeno izdanje muškarca u izvesnim godinama vanje bulića u prodaji od 24 jula laguna knjige Novo dopunjeno izdanje „Muškarca u izvesnim godinama“ Vanje Bulića u prodaji od 24. jula
24.07.2024.
Knjiga koja se rado čita, citira i poklanja – „Muškarac u izvesnim godinama“ Vanje Bulića – osvežena je i obogaćena novim pričama. Zašto muškarci u izvesnim godinama obavezno nakvase sportsku majic...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.