Laguna - Bukmarker - Laguni svečano dodeljena nagrada „Beogradski pobednik“ - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Laguni svečano dodeljena nagrada „Beogradski pobednik“

Privredna komora Beograda, po odluci žirija, tradicionalno dodeljuje nagrade „Beogradski pobednik“ i „Plaketa“ najboljim kompanijama i pojedincima za natprosečne rezultate u privređivanju, razvoju i doprinosu uspešnosti beogradske i srpske privrede u prethodnoj godini.

Od 120.000 preduzeća koja čine skoro 30 odsto celokupne privrede Srbije i petinu izvoza, i daju 40 odsto BDP, predloženo je preko 90 privrednih subjekata za godišnju nagradu Privredne komore Beograda „Beogradski pobednik“ za ostvarene rezultate u privređivanju, a Laguna se našla među šest najboljih preduzeća.


 
Na svečanosti u Starom dvoru u ponedeljak, 20. juna godišnja nagrada „Beogradski pobednik“ Privredne komore Beograda za ostvarene rezultate u privređivanju u 2015. godini dodeljena je izdavačkoj kući Laguna. Tom prilikom zamenik gradonačelnika grada Beograda Andrija Mladenović uručio je statuu i plaketu „Beogradski pobednik“ direktoru i vlasniku IP Laguna Dejanu Papiću.

Laguna je jedina izdavačka kuća u našoj zemlji koja je tokom 30 godina od kada se nagrada „Beogradski pobednik“ dodeljuje, nagrađena ovim važnim priznanjem.

 
Izdavačka kuća Laguna je osnovana u aprilu 1998. godine. Osamnaest godina kasnije – Laguna je najveći izdavač u regionu. Do ovog trenutka Laguna je objavila više od 3000 naslova. Svaki četvrti naslov ovenčan je nekom književnom nagradom. Izdanja Lagune se mogu pronaći u brojnim knjižarama, kao i u 48 čitalačkih klubova koje je ova izdavačka kuća otvorila u 26 gradova u Srbiji. U 2016. godini Laguna je izabrana za jednog od tri najbolja izdavača na svetu na Londonskom sajmu knjiga, što je najveće priznanje koje je jedan srpski izdavač ikada dobio.
 
Na svečanosti u Skupštini grada prisustvovali su Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade Srbije, i Milivoje Miletić i Marko Čadež, čelnici privrednih komora Beograda i Srbije.
 
Predsednik Privredne komore Beograda Milivoje Miletić je pozdravio prisutne i zahvalio svima koji su pomogli da se manifestacija dodele nagrada organizuje. Kako je istakao, poslovna delatnost Privredne komore Beograda je da u okviru komorskog sistema Srbije štiti privredu i zalaže se za to da ambijent u kojem rade i privređuju bude što povoljniji. „Mi smo u protekilih godinu dana primenili nekoliko inovacija u poslovnim akrtivnostima, pre svega u oblasti razvoja preduzetništva, edukacije, optimizacije koja je, pre svega, imala za cilj da radimo efikasnije, racionalnije i funkcionalnije“, naglasio je Miletić.
 
Prisutnima se obratila i potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović koja je poručila da gubitnici retko mogu da pobede, a pobednici nikada ne odustaju. „Ono što je večeras ’Beogradski pobednik’ to je sigurno i politika naše Vlade, politika koja pokazuje da u prethodne dve godine raste izvoz, društveni proizvod, poboljšava se privredni ambijent, raste sve ono što smo proklamovali kao ciljeve naše ekonomske politike“, istakla je Zorana Mihajlović, koja je i ministarka građevinarstrva, saobraćaja i infrastrukture.
 
Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež obratio se prisutnima rekavši da mu je drago što Privredna komora Beograda zaista posvećuje pažnju ne samo privredi Beograda već i onima kojima je pomoć možda i najviše potrebna, a to su, dodao je on, preduzetnici.
 
Nagrada „Beogradski pobednik“ dodeljuje se od 1985. godine, a postala je statusni simbol u poslovnom svetu. Za 30 godina, nagrade „Beogradski pobednik“ i „Plaketa“ ponelo je 191 privredno društvo i oko 60 preduzetnika, pojedinaca i institucija.

  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna


Podelite na društvenim mrežama:

prikaz odbrane i propasti bodroga u sedam burnih godišnjih doba kad je bačka bila zemlja junačka laguna knjige Prikaz „Odbrane i propasti Bodroga u sedam burnih godišnjih doba“: Kad je bačka bila zemlja junačka
26.07.2024.
Sličan po posebnosti jezika i stila nekim drugim klasičnim piscima koji su se u moru književnika izdvajali svojom autentičnošću, dobitnik Ninove nagrade Miroslav Josić Višnjić (1946–2015) bio je izuze...
više
prikaz romana sara i spodobe iz dečje sobe leto u sjajnom društvu laguna knjige Prikaz romana „Sara i spodobe iz dečje sobe “: Leto u sjajnom društvu
26.07.2024.
Letnji raspust je pravo vreme za sklapanje neočekivanih poznanstava, za upoznavanje čudesnih svetova i sticanje važnih iskustava. Ali časovi letnje dokolice provedeni sa knjigom u rukama, bez obzira n...
više
akcija i raspust je za lektiru od 1 do 14 avgusta 2024  laguna knjige Akcija „I raspust je za lektiru“ od 1. do 14. avgusta 2024.
26.07.2024.
Znamo da je leto namenjeno igri, igri i igri, a škola je ostala negde u dalekoj i maglovitoj prošlosti, ali hajdemo i knjige da primimo u društvo i videćete koliko vam radosti mogu doneti u danima ras...
više
najlepše boje leta poklon uz svaku kupovinu na sajtu laguna rs laguna knjige Najlepše boje leta! Poklon uz svaku kupovinu na sajtu laguna.rs
26.07.2024.
Leto je uvek obojeno lepim bojama i dobrom atmosferom, a da tako i ostane spremili smo divno i korisno iznenađenje za sve čitaoce koji knjige naručuju putem sajta laguna.rs.   U periodu od ...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.