Laguna - Bukmarker - Laguna u susret Sajmu knjiga - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Laguna u susret Sajmu knjiga

 

U sredu 15. oktobra, u Vukovoj dvorani Biblioteke grada Beograda, IP Laguna predstavilo se na konferenciji za novinare održanoj povodom predstojećeg Međunarodnog sajma knjiga u Beogradu. Idući u susret Sajmu knjiga, Laguna je najavila premijerna izdanja, gosta sajma, ali i ekskluzivne sajamske aktivnosti. Na konferenciji su govorili:

Igor Marojević, autor aktuelnog romana "Žega", urednik edicija Meridijani i XXI vek i prevodilac

Uroš Petrović, ovogodišnji dobitnik Dositejevog pera i najpopularniji dečji pisac, autor knjige "Misterije Ginkove ulice"

Ivana Mihić, poznata filmska i pozorišna glumica, koja je govorila o svom prvom romanu "Moj jedini život"

i Vanja Gavrovski, PR Menadžer izdavačkog preduzeća Laguna, koja je saopštila, da u skladu sa svojom poslovnom politikom – objavljivanje najznačajnijih dela savremene svetske knjževnosti, ali i kapitalnih dela značajnih za kulturu našeg društva, IP Laguna će na predstojećem 53. Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu ponuditi niz naslova najboljih savremenih pisaca, kao što su „Slapovi spasenja“ Džozefa O’ Konora, „Londonska polja“ Martina Ejmisa, „Taniosova stena“ Amina Malufa i „Kradljivica knjiga“ Markusa Zusaka.

Pored toga predstavićemo ništa manje kvalitetne, ali naslove interesantnije široj čitalačkoj publici poput romana „Katedrala na moru“ Ildefonsa Falkonesa, „Sećaš me se?“ Sofi Kinsele, „Kraljičina luda“ Filipe Gregori, „Aleksandar – vrline rata“ Stivena Presfilda.

Na sajmu će biti predstavljeni i najnoviji romani domaćih autora Vesne Radusinović „Prijateljice“, Isidore Bjelice „Knjiga tajni“ i „Ljubav u Maroku“, ali i oni koji su se već dopali čitalačkoj publici: četvrto izdanje romana „New York, Beograd“ Dušana Miklje i „Mango“ Ljubice Arsić, drugo izdanje romana „Žega“ Igora Marojevića“ i „Persijsko ogledalo“ Miomira Petrovića. Pored toga svoje prvence objaviće Ivana Mihić „Moj jedini život“ i Vudu Popaj „Od pojasa naniže“.

Između dva Beogradska sajma knjiga, perioda koji predstavlja merilo izdavačke produkcije, Laguna je objavila više od 200 naslova i otvorila novu ediciju „Bolero“, pod čijim okriljem se objavljuje savremena književnost Latinske Amerike.

U ovogodišnjem izdavačkom opusu najvećeg izdavača beletristike, u kojem se nalazi više od 800 naslova, kako po sadržaju tako i po opremi, našlo se i kapitalno delo Larus Drevne civilizacije, kojom izdavačko preduzeće Laguna na najbolji način obeležava jubilej – 10 godina postojanja.

Ova lepa, bogato ilustrovana knjiga, sa više od četiri stotine reprodukcija umetničkih dela i mapa, pisana je pod uredničkim vođstvom Katrin Sal, vanrednog predavača na Univerzitetu Pariz X-Nanter.

Izdavanjem enciklopedijske literature, Laguna kreće u novom pravcu, tako će se na Sajmu knjiga u Beogradu pojaviti još jedno delo iz ove edicije, a reč je o Velikim zagonetkama čovečanstva. Ova knjiga, koja kroz desetine tema prati najveće zagonetke čovečanstva, nema za cilj da procenjuje, već da prikaže, ne želi da osuđuje, već da razume, neće da žigoše, već da objasni. Jedan od njenih osnovnih ciljeva jeste da otkrije ko su nam bili preci, čega su se plašili, kakva su im bila očekivanja, kako su zamišljali svet.

Istovremeno, ovo delo otvara sva vrata mašte.

Na Beogradskom međunarodnom sajmu knjiga, IP Laguna će imati čast da ugosti jednog od najznačajnijih italijanskih pisaca Ðulia Leonija.

Ðulio Leoni se rodio i živi u Rimu. Diplomirao je književnost, strastveni je ljubitelj istorije magije i opsenarstva i kolekcionar starih knjiga i spisa koje se bave tim pojavama. Za prvi roman Dante Alighieri e i delitti della medusa, 2000. godine je osvojio književnu nagradu Tedeski. Dante je glavni lik i Leonijevog sledećeg romana Zavera trećeg neba (2005. Laguna) i Imperatorovo zaveštanje (2007. Laguna). Prilikom ove posete Leoni će predstaviti i novi roman „Krstaši tame“.

U slomljenom, okrutnom, sramnom Rimu, Ðulio Leoni gradi složen i mračan zaplet. Iz prošlosti ovenčane slavom šire se zastrašujući odjeci davno zakopanih verovanja i demonskog praznoverja. Kao i uvek mrzovoljan i strog, Dante dela nastojeći da sačuva moralnu čvrstinu i osećajnost bolno izoštrenu iskvarenim i nasilnim svetom koji ga okružuje. Premda izgrađen na osnovu istorijskih činjenica i sačuvane slike o njemu, Leonijev herojski Dante sve više ispoljava ljudsko saosećanje i svevremene patnje ljudskog roda.

Svoje knjige na srpskom jeziku, Ðulio Leoni potpisivaće u subotu 25. oktobra od 17 časova (Štand IP Laguna).

Ðulio Leoni je napisao i izuzetno uspešan serijal dečjih romana La compagnia dei serpenti.

U okviru popularne edicije knjiga za decu sa veoma aktivnim pristupom mlađoj generaciji, objavljeno je niz interesantnih i poučnih knjiga. Među najpopularnijim dečjim pisacima nalazi se i ovogodišnji dobitnik nagrade „Dositejevo pero“ Uroš Petrović. Njegova nova knjiga „Misterije Ginkove ulice“ premijerno će se pojaviti na ovogodišnjem sajmu.

Verujemo da će najveće interesovanje izazvati sajamska akcija na kojoj ćemo više od 100 naslova ponuditi po ceni nižoj za 60 odsto. Tako će posetioci Laguninog štanda moći da kupe knjige „Gola pionirka“ Mihaila Kononova, „Oskar i Lusinda“ Pitera Kerija, „Koralina“ Nila Gejmena, „Pilovotva žena“ Anite Šriv „Praotac“ Brusa Fejlera, „Amerika“ Stivena Kunca, „Vrtovi Kjota“ Kejt Volbert...







Podelite na društvenim mrežama:

dečji dani kulture od 5 do 7 aprila u igri sa knjigom  laguna knjige Dečji dani kulture od 5. do 7. aprila – U igri sa knjigom!
29.03.2024.
I ovog aprila deca se najlepše druže sa knjigom, i to u okviru Dečjih dana kulture, još jedne manifestacije koja promoviše knjigu i čitanje na najlepši način: kroz igru i zabavu!   Dečji da...
više
proslavimo svetski dan dečje knjige laguna knjige Proslavimo Svetski dan dečje knjige
29.03.2024.
Svetski dan dečje knjige, ustanovljen 1967, kako bi se skrenula pažnja na potrebe najmlađih čitalaca, obeležava se 2. aprila, na dan rođenja danskog pisca Hansa Kristijana Andersena. Tim p...
više
knjiga kao plod duboke potrebe predstavljen roman vaskrsenje vukašina milićevića laguna knjige Knjiga kao plod duboke potrebe – predstavljen roman „Vaskrsenje“ Vukašina Milićevića
29.03.2024.
Roman prvenac teologa Vukašina Milićevića „Vaskrsenje“ predstavljen je 28. marta publici u knjižari Delfi SKC. O delu koje govori o čoveku, njegovom smislu, instituciji i apsurdu koji ih povezuje, ali...
više
istorija u 56 poglavlja dvadeset minuta luja xix čedomira antića u prodaji od 1 aprila laguna knjige Istorija u 56 poglavlja – „Dvadeset minuta Luja XIX“ Čedomira Antića u prodaji od 1. aprila
29.03.2024.
Posvećeni istoričar Čedomir Antić objedinio je u knjizi „Dvadeset minuta Luja XIX“ 56 intrigantnih priča iz istorije kako naše tako i svetske. U svom prepoznatljivom maniru, pitko i slikovito, opisao ...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.