Laguna - Bukmarker - Laguna proglasila najčitanije naslove u 2010. godini - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Laguna proglasila najčitanije naslove u 2010. godini

U petak, 24. decembra, u Delfi Caféu u SKC-u Laguna je priredila prednovogodišnji koktel novinarama i prijateljima kuće. Godina koja je iza nas je bila veoma uspešna, Laguna je potvrdila da je i dalje lider u izdavaštvu u našoj zemlji.

– Ugostili smo mnoga poznata svetska imena ove godine, na Sajmu knjiga smo dobili nagradu novinara za najbolju izdavačku kuću, priredili smo još jednu Noć knjige, a naši naslovi su na svim listama čitanosti. Obećavamo da ćemo i u narednoj 2011. godini nastaviti sa dobrim i kvalitetnim naslovima i akcijama – rekla je Vanja Gavrovski, PR Lagune.



– Lanac knjižara Delfi pre nekoliko dana postao je bogatiji za još jednu, trinaestu knjižaru koja je otvorena u Kragujevcu. Obećavamo da će se taj lanac u narednoj godini proširiti i na ostale gradove, kao što su Zemun, Kraljevo... Posebno smo ponosni na Laguninu modnu reviju, koja je održana dva puta u 2010. a za prolećnu smo dobili i nagradu za najbolji vizuelni identitet. Time smo potvrdili da smo kuća koja je spremna da izađe iz okvira klasičnog izdavaštva i da knjige i njihove junake predstavi i na ovakav način – rekao je Ivan Golušin, PR knjižara Delfi.



Na svečanosti su saopšteni i zvanični podaci o najtraženijim i najprodavanijim knjigama u 2010. godini. Od stranih autora na petom mestu je nobelovac Mario Vargas Ljosa sa knjigom „Avanture nevaljale devijčice“, četvrta je Šeri Argov sa knjigom „Zašto se muškarci žene kučkama“, na trećem mestu je „Koliba“ Vilijema Pola Janga, dok je Haled Hoseini na vrhu liste sa knjigama „Hiljadu čudesnih sunaca“ i „Lovac na zmajeve“.

Domaću listu od petog do prvog mesta čine naslovi „Moj deda Luj Viton“ Isidore Bjelice, četvrta je „Zabiberite mu čorbu“ Zorice Karanović, treći „Ringišpil“ Jelene Bačić Alimpić, drugi je Dejan Stojiljković sa „Konstantinovim raskršćem“, dok je Vesna Dedić s romanom „Zauvek u srcu“ dobila nagradu za najprodavaniji roman godine.

– Volela bih kada biste me oslovljavali sa najčitaniji autor, a ne pisac, jer da bih postala pravi pisac treba da napišem bar još pet romana. Izuzetno sam polaskana što sam baš ja, jedna obična TV novinarka, postala najčitanija u ovoj godini. Moj uspeh je još veći znajući da nisam imala nijednu zvanični promociju romana u Beogradu, Novom Sadu ili Nišu, čime sam dokazala da je moja ljubavna priča sposobna da živi bez velike reklame ili pompe. Posebno bih zahvalila Marici Bucek iz Lagune koja je uradila odlične korice, koje su, sasvim sigurno, doprinele da baš „Zauvek u srcu“ u moru knjiga, bude primećena.



Svečanosti je prisustvovao i Petar Božić, koji je kao kupac u Noći knjige imao najviše uspeha i dobio od Lagune poklon – vikend za dve osobe u Etno selu Vraneša na Zlataru.











Podelite na društvenim mrežama:

zoran kostić cane rešio ukrštene reči u čačku laguna knjige Zoran Kostić Cane rešio „Ukrštene reči“ u Čačku
17.07.2024.
Nakon Herceg Novog, u ponedeljak 15. jula, u dvorištu Gradske biblioteke „Vladislav Petković Dis“, a u organizaciji Udruženja „Irmos“, Čačani su mogli da čuju poeziju Zorana Kostića Caneta, frontmena ...
više
priča o moći umetnosti da transformiše ali i uništi život i smrt sofi stark u prodaji od 19 jula laguna knjige Priča o moći umetnosti da transformiše ali i uništi – „Život i smrt Sofi Stark“ u prodaji od 19. jula
17.07.2024.
Fascinantan roman američke književnice Ane Nort „Život i smrt Sofi Stark“ priča je o neobičnoj ženi koja je za kratko vreme postala poznata režiserka. Ovo je i roman o slavi i ceni koju sa sobom nosi....
više
najpoznatiji serijal fantastike muni vičer u izdanju lagune laguna knjige Najpoznatiji serijal fantastike Muni Vičer u izdanju Lagune
17.07.2024.
Proslavljeni serijal Muni Vičer o desetogodišnjoj alhemičarki Nini prvi put je objavljen 2002. godine i za kratko vreme postigao vrtoglavi uspeh u svetu dečje književnosti i preveden je na više od 30 ...
više
super bojanke dinosaurusi i slatke životinje za radost najmlađih  laguna knjige Super bojanke „Dinosaurusi“ i „Slatke životinje“ za radost najmlađih!
17.07.2024.
Bojanke su neizostavni deo odrastanja i najlepši način da se mališani zainteresuju za crtanje. Osim što su veoma zabavane, bojanke razvijaju preciznost prilikom crtanja i kreativnost kod najmlađih. Ka...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.