Laguna - Bukmarker - Laguna predstavlja najveće hitove domaće i strane književnosti na predstojećem Sajmu knjiga - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Laguna predstavlja najveće hitove domaće i strane književnosti na predstojećem Sajmu knjiga

Drage kolege,

Konferencija za novinare povodom nastupa Lagune i knjižara Delfi na predstojećem Sajmu knjiga održana je u ponedeljak 17. oktobra. Govorili su urednica u Laguni Ivana Misirlić i Goran Petrović, jedan od najvažnijih savremenih srpskih pisaca, koji je najavio dva romana, dve priče „Papir“ i „Ikonostas“ u „Romanu Delti“, univerzumu alegoričnih pripovesti čija se radnja raspliće od srednjeg veka do dana koje smatramo našim.



„Prve beleške, zapise, ideje imao sam pre 22 godine, i znao sam da me čeka veliki izazov“, rekao je Petrović. „Zamišljeno je da to bude ’Roman Delta’, kako sam ga nazvao, odnosno čitav ciklus, venac, gde se ta dela ulivaju, senče. Svi romani imaju svoje tokove i cikluse, različite priče se odvijaju i obuhvataju period od 600 godina.“

Prema sopstvenom priznanju, dobitnik Ninove nagrade za roman „Sitničarnica ’Kod srećne ruke’“ (2000) ni sam nije siguran koliko će knjiga napisati u ovom velikom projektu iz nekoliko tomova. Prvo je mislio da će biti 10, onda 12, da bi duhovito odredio da će sigurno napisati više od 10, a manje od 100 romana.

Čitaoce na Sajmu knjiga očekuju i novi romani domaćih autora: „Kad đavoli polete“ Vladimira Kecmanovića, „Muk“ Gorana Milašinovića, „Paklena putarina“ Vladimira Kopicla, „Mica, Beograd i odvratni Britanac“ Mirjane Đurđević. Takođe, mogu se naći i hitovi svetske književnosti: novi roman Fredrika Bakmana „Pobednici“, „Mala Italijanka“ Lusinde Rajli, knjige Roberta Džordana u luksuznom izdanju „Novo proleće“ i „Zenica sveta“. Kao kapitalno delo izdvajamo knjigu „Ornamenti Srbije – pirotski ćilim // Ornaments of Serbia – the Pirot kilim“ Milice Živadinović.

Na Sajmu knjiga sa čitaocima će se družiti više od 60 pisaca koji će potpisivati svoje knjige: Goran Petrović, Vladimir Kecmanović, Dejan Tiago-Stanković, Jelena Bačić Alimpić, Mirjana Bobić Mojsilović, kao i gosti iz regiona Ante Tomić, Vedrana Rudan, Boris Dežulović i mnogi drugi.

Sajam knjiga donosi i velike popuste!

Pored uobičajenih sajamskih popusta od 15% na štandovima Lagune u Hali 1 i 4, i ove godine smo spremili popuste za kupovinu više knjiga. Za kupovinu 3–5 knjiga važiće dodatni popust od 10%, popust od 15% odnosiće se na kupovinu 6–8 knjiga, a za kupovine preko 9 knjiga dodatni popust je 20%. I ovog puta organizovaćemo akcije „3 knjige za 499 dinara“ i „3 knjige za 999 dinara“.

Na Delfi štandu u Hali 4 posetioci mogu da očekuju Sajam knjiga u malom, fenomenalne popuste, najveći izbor strane i domaće literature, kao i posebne akcije. Delfi će imati štand i na prstenu Hale 1, gde će predstaviti naslove koje objavljuje u sopstvenom izdanju, a koji će biti dostupni po izuzetno pristupačnim cenama, dok će se na samom štandu vršiti prezentacija i prodaja pretplata za aplikaciju Eden Books po promotivnim cenama.

Za sve one koji ne mogu da stignu na Sajam knjiga, Sajam knjiga stiže do njih!

Do 31. oktobra na više od 60 lokacija u Srbiji i regionu u knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca i na sajtovima laguna.rs i delfi.rs, Sajamski dani omogućavaju čitaocima da nabave najnovije hitove domaće i svetske književnosti po najpovoljnijim cenama.

Pored izdanja Lagune, na popustu su i knjige više od 100 drugih izdavača, kao i knjige na stranim jezicima.

  • laguna
  • laguna
  • laguna

POPUSTI I AKCIJE TOKOM SAJAMSKIH DANA

Popust na Lagunina izdanja iznosi 20%, a na knjige odabranih drugih izdavača i strane knjige 10%. Ukoliko se odlučite za kupovinu 3–5 knjiga, odobravamo dodatni popust od 10%, za kupovinu 6–8 knjiga popust od 15%, a ukoliko birate 9 ili više naslova, odobravamo dodatni popust od 20%.

Odabrane knjige na stranom jeziku su na popustu od 75% na sajtu delfi.rs.

Odličan gift program biće snižen za 15%. U toku je i akcija „Pripremite svoj poklon“, na kojoj su određeni gift artikli na popustu od 50 i 70%.

Tradicionalne sajamske akcije 3 za 499 dinara i 3 za 999 dinara važiće tokom ove manifestacije na sajtu delfi.rs.

Sa prijateljima Lagune obezbedili smo poklone uz svaku kupovinu na štandovima Lagune na Sajmu knjiga i kupovinu u knjižarama tokom Sajamskih dana.

Foto: Borivoje Milosavljević


Podelite na društvenim mrežama:

nedelja knjiga džordža r r martina od 22 do 28 jula 2024  laguna knjige Nedelja knjiga Džordža R. R. Martina od 22. do 28. jula 2024!
19.07.2024.
Džordž R. R. Martin stvorio je jedan od najuzbudljivijih serijala, remek-delo epske fantastike „Pesmu leda i vatre“, koji je uticao na sve podžanrove fikcije, počev od naučne fantastike, preko misteri...
više
možete prestati da pušite lako je laguna knjige Možete prestati da pušite! Lako je
19.07.2024.
„Lak način da prestanete da pušite“ Alena Kara je najpoznatiji i najprodavaniji priručnik za prestanak pušenja koji objašnjava kako da se bez snage volje trajno oslobodite ovog poroka.   Ova kn...
više
ne propustite još jednu knjigu igora kolarova  laguna knjige Ne propustite još jednu knjigu Igora Kolarova!
19.07.2024.
Od autora kultnog romana „Agi i Ema“ Igora Kolarova stiže jedinstveni ringišpil veselih ideja, neobičnih junaka i tananih osećanja u knjizi „Burence: Luckaste priče“. Kao i drugim zbirkama, i u ovi...
više
savremeni ljubavni roman simone arnstet kraljica noći  laguna knjige Savremeni ljubavni roman Simone Arnstet – „Kraljica noći“
19.07.2024.
Simona Arnstet je spisateljica i psihološkinja. Predvodnica je švedskog romantičnog talasa, koji u svetu stiče sve veću popularnost a ima i veliki broj čitalaca u Srbiji. Posle romana „Sve ili ništa“,...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.