Laguna - Bukmarker - Knjiga kosmopolitskih recepata „Gastronomad“ predstavljena u knjižari Delfi SKC - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Knjiga kosmopolitskih recepata „Gastronomad“ predstavljena u knjižari Delfi SKC

U ponedeljak, 6. decembra, u 13 sati predstavljen je kuvar Nenada Gladića „Gastronomad“. To je kulinarsko-putopisni atlas koji u sedam poglavlja donosi recepte sa različitih geografskih podneblja. Bogato opremljen i ilustrovan zanosnim kulinarskim dostignućima, ovaj kuvar je specifičan vodič kroz različita podneblja koji prenosi recepte i kratak rezime o hrani sa različitih meridijana.



Na promociji je o knjizi govorila Ružica Mevorah, urednica „Žene Blic“, istakavši da je ovakav kuvar na domaćem tržištu prava retkost zbog svoje maštovitosti, kvaliteta i izuzetnih kulinarskih fotografija. Kao ilustraciju je pokazala jednu od fotografija koje uvode čitaoce u svako poglavlje i koje na kreativan način opisuju sadržaj koji se nalazi u tom poglavlju.



Nenad Gladić je govorio o svojim iskustvima na putovanjima i onim za čim je tragao na njima. Cilj ove kulinarske pustolovine bio je da se prenesu autentični recepti i jednostavan način pripreme. Iako se u „Gastronomadu“ nalaze recepti sa različitih meridijana, svi sastojci se mogu kupiti u našim prodavnicama.
Na pitanje koji je Gladićev najjači gastronomski utisak nakon putovanja i gastronomskih istraživanja, Nenad je ispričao zanimljivu anegdotu sa Aljaske. Naime, tamo je jeo najbolju picu spremljenu u meksičkom restoranu! „Meksikanci koji čak ne govore engleski spremali su sjajnu mešavinu italijanske pice i meksičkih ukusa“, objasnio je Gladić. Ružica Mevorah je rekla da je ta epizoda prava ilustracija za ono što se danas naziva fusion food i što se servira širom sveta kao poslednji gastronomski hit.

Kao dobar savet iskusnog ljubitelja dobre hrane i kuhinje Nenad Gladić je naveo: „Budite dobri prema ljudima koji vam prodaju hranu, i prema onima koji hranu pripremaju i služe!“ Ljudski i emotivan odnos važan je u svakoj branši, a u kulinarskoj nekad može biti i presudan.



Nenad Gladić je autor emisije „Gastronomad“ koja se emituje nedeljom na RTS-u u 14.45 sati, a na današnjoj promociji je najavljen i novi koncept emisije koji će verovatno zaživeti u drugom serijalu.











Podelite na društvenim mrežama:

primamljiv, nepredvidljiv i zavodljiv triler o opsesiji, žudnji i osveti soba za goste  laguna knjige Primamljiv, nepredvidljiv i zavodljiv triler o opsesiji, žudnji i osveti – „Soba za goste“
16.07.2024.
Od autorke bestselera „Nikad nismo bile ovde“ Andree Barc stiže još jedan uzbudljiv triler prepun obrta, žudnje, osvete – „Soba za goste“.   Kelin novi život u Filadelfiji preobrazio se u košma...
više
dirljiva pripovest o nepoželjnoj ljubavi kloni se grete jedna nemoguća ljubav u prodaji od 17 jula laguna knjige Dirljiva pripovest o nepoželjnoj ljubavi – „Kloni se Grete: Jedna nemoguća ljubav“ u prodaji od 17. jula
16.07.2024.
Nemačka autorka Suzan Abel doživela je veliki uspeh svojim romanom „Kloni se Grete: Jedna nemoguća ljubav“ koji Laguna objavljuje u prevodu Dušice Milojković. Ovo je duboko dirljiva pripovest o nepože...
više
ljubivoje ršumović o knjizi nacionalistička geografija dragutina minića karla laguna knjige Ljubivoje Ršumović o knjizi „Nacionalistička geografija“ Dragutina Minića Karla
16.07.2024.
Posle detaljnog čitanja knjige „Nacionalistička geografija“ Dragutina Minića Karla ostaje utisak da bi tu nešto, bez pitanja autora, trebalo promeniti, pa bi novo njegovo modifikovano ime glasilo Drag...
više
slavenka drakulić o romanu frida ili o boli fridina umetnost nosi snagu, upornost i borbu protiv nepravednih društvenih normi laguna knjige Slavenka Drakulić o romanu „Frida ili o boli“: Fridina umetnost nosi snagu, upornost i borbu protiv nepravednih društvenih normi
16.07.2024.
„Frida ili o boli“ već je peti roman Slavenke Drakulić koji u središte priče postavlja žensko telo i varijacije na krajnosti koje to telo izaziva. Ovo je tema kojom se autorka često bavi u svojim deli...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.