Laguna - Bukmarker - Knjiga koja je pomračila slavu „Pedeset nijansi – Siva“ – „365 dana“ - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Knjiga koja je pomračila slavu „Pedeset nijansi – Siva“ – „365 dana“

Neke rođendane pamtimo bolje od drugih. Možda zbog žurke, poklona ili mesta na kome su se održali. Laura Bjel je na svoj 29. rođendan oteta dok je bila na odmoru na Siciliji. I to ne slučajno. Njen otmičar, don Masimo Toričeli, planira da drži Lauru pod svojom „zaštitom“ godinu dana, kako bi pokušao da je zavede. Mafijaški don je ubeđen da će uspeti da osvoji ženu koja mu se ukazala u snu tokom jednog od najtežih perioda u njegovom životu, premda – takva mu je sudbina.

Laura ne zna šta bi za nju bilo najbolje: da se bori protiv svog otmičara, da pokuša da pobegne sa nekog od njegovih brojnih evropskih imanja koja obilaze ili da prihvati njegovu igru i uživa u dekadentnom životu dok može. Ipak, s vremena na vreme Lauru iznenadi njegova nežnija strana. I to toliko da se zapita da li bi možda stvarno mogli da stupe u strastvenu ljubavnu vezu. Međutim, zbog Masimovog načina života oboje su neprestano u opasnosti, zbog čega ne mogu da predvide da li će stvari zapravo da upale između njih.

365 dana“ je dekadentna i melodramatična erotska romansa koja je čitaocima dočarala opasni svet mafije i strastvenu vezu koja je počela otmicom.

Još uvek nisam pogledala istoimeni film, ali sam na osnovu trejlera stekla utisak da je uzbudljiv. Definitivno je uzbudljiv. I razvratan.

Veza don Masima i Laure je burna. Podsetila me je na dramatične scene u sapunicama, gde junakinja viče na glavnog lika i šamara ga, a potom se uzbudi. To su, u suštini, Laura i Masimo, uz ispijanje šampanjca, boravke u spa centrima i skup šoping. To je i prikladno za njegov mafijaški svet.

Svidelo mi se što se radnja odigrava na nekoliko atraktivnih evropskih lokacija. Opisi okoline su sjajni, zaista dočaravaju predele, čak delimično i kuhinju i običaje svakog mesta. Uverena sam da se film i zbog toga sviđa ljudima, burna veza Masima i Laure je prikazana kroz divne kadrove.

Roman „365 dana“ je svetski fenomen koji će od čitalaca izmamiti jake reakcije i predstavlja samo početak eksplozivne trilogije Blanke Lipinske.

Izvor: harlequinjunkie.com
Prevod: Đorđe Radusin


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
dečji dani kulture od 5 do 7 aprila u igri sa knjigom  laguna knjige Dečji dani kulture od 5. do 7. aprila – U igri sa knjigom!
27.03.2024.
I ovog aprila deca se najlepše druže sa knjigom, i to u okviru Dečjih dana kulture, još jedne manifestacije koja promoviše knjigu i čitanje na najlepši način: kroz igru i zabavu! Dečji dani kul...
više
infuzija čoveku koji posustaje predstavljene canetove ukrštene reči  laguna knjige Infuzija čoveku koji posustaje – predstavljene Canetove „Ukrštene reči“
27.03.2024.
Da je poezija u modi potvrdila je promocija prve poetske zbirke Zorana Kostića Caneta „Ukrštene reči“, koja je održana u Velikoj sali SKC-a 26. marta. Pored autora, učestvovale su književnica Ivana Di...
više
promocija romana vaskrsenje vukašina milićevića laguna knjige Promocija romana „Vaskrsenje“ Vukašina Milićevića
20.03.2024.
U četvrtak 28. marta od 18 sati u kafeteriji Bukmarker knjižare Delfi SKC biće predstavljen roman Vukašina Milićevića „Vaskrsenje“.   O knjizi će, osim autora, govoriti i Igor Perišić, knji...
više
nedeljnik u knjižarama delfi laguna knjige Nedeljnik u knjižarama Delfi
27.02.2024.
Novi broj lista Nedeljnik je na kioscima, a od petka ga možete kupiti za samo 29 dinara u svim knjižarama Delfi širom Srbije uz kupovinu bilo koje Lagunine knjige, knjige drugih izdavača ili proizvoda...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.