Laguna - Bukmarker - Isidora Bjelica u Herceg Novom i Tivtu održala dve spektakularne promocije - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Isidora Bjelica u Herceg Novom i Tivtu održala dve spektakularne promocije

Književnica Isidora Bjelica je posle spektakularnih promocija knjige „Spas 2" u Beogradu, Moskvi i Stokholmu predstavila ovo delo i u Crnoj Gori: u Herceg Novom i Tivtu.


 
U Herceg Novom je u četvrtak, 5. februara organizovana „Čajanka sa Isidorom“ na kojoj su predstavljene knjige „Spas“ i „Spas 2“. „Čajanka sa Isidorom“ organizovana je u „Malom raju“, restoranu gde su voleli da dolaze poznati pisci i umetnici iz svih krajeva bivše Jugoslavije: Desanka Maksimović, Branko Ćopić, Zuko Džumhur, Stevan Raičković, Dušan Kostić, Matija Bećković, Momo Kapor... Gosti restorana „Mali raj“ imali su priliku da se satima druže i razgovaraju sa Isidorom Bjelicom koja je sve prisutne oduševila svojom iskrenošću i željom da svojim savetima, ličnim iskustvom i saznanjima pomogne svima kojima je pomoć potrebna.
 
„’Spas’ jeste knjiga koja izuzetno pomaže bolesnima, tu su uputstva kako da se alternativnim metodama izdrže i najteže terapije poput zračenja ili hemoterapije, ali to je knjiga o ljubavi i ona jeste najbolja preventiva. Ja sam presrećna što stalno dobijam pisma svojih čitalaca, uglavnom mladh žena koje su imale ljubavne probleme, i koje kažu: hvala vam, ovo je najbolji antidepresiv. Zahvaljujući ovoj knjizi ljudi prosto na vreme mogu da promene nešto u svom životu, u svojoj psihi i svom ponašanju, odnosu prema okolini, i da spreče da se fizički razbole i da spreče da budu nesrećni, jer ideja jeste da smo u harmoniji sa Bogom, okolinom i sa sobom. Spas je u tome. Svaki osećaj tuge, brige, straha ubitačan je za organizam“, rekla je Isidora Bjelica.
 
U petak, 6. februara, u galeriji letnjikovca „Buća“ Centar za kulturu Tivat organizovao je književno veče na kojem su predstavljene knjige „Spas“ i „Spas 2“. Sa autorkom je razgovarala Sonja Štilet, novinarka Radio Tivta. Odlomke iz knjiga čitala je glumica Katarina Krek..
    
Galerija letnjikovca „Buća“ u Tivtu bila je premala da bi ugostila sve ljubitelje lika i dela Isidore Bjelice koja je sve iznenadila svojom iskrenošću kada je napisala knjige „Spas“ i „Spas 2“. Knjige se mogu posmatrati kao ispovest žene koja je smrt gledala u oči, nadmudrila je i svoju pobedu podelila sa čitaocima. Književnica koja svakodnevno dobija podršku svojih čitalaca, posebno nakon ovih romana, u galeriji letnikovca „Buća“ govorila je da smo zaista krojači svoje sreće i da moramo da naučimo da cenimo život ma koliko bio uporan i surov.
 
„’Spas 2“ se naročito bavi time kolika je greška bežanje od problema. Najveća izvorišta ljubavi su tamo gde je patnja. Cilj knjiga ’Spas’ i ’Spas 2’ jeste da ljudima koji nisu imali šansu da odu na neku od klinika na Tibetu ili u Japanu pokaže šta se tamo radi. Novac nije ključ ozdravljenja. Ključ ozdravljenja je u našoj psihi“, naglasila je Isidora Bjelica.
 
Razgovarajući s novinarkom Radio Tivta Sonjom Štilet, književnica je napravila prijatnu atmosferu na promociji.
 
Svaka Isidorina promocija ima interakciju s publikom što je moglo da se vidi i na ovim promocijama. Publika je imala priliku da postavlja pitanja i razgovara sa autorkom.

Bilo je ovo prvo gostovanje Isidore Bjelice u Tivtu, ali posle ovako uspešne promocije svi su ostali uvereni da će se ta noć ponoviti uskoro.
 
Isidora Bjelica je rođena u Sarajevu, ali je poreklom iz Crne Gore. Autorka je više od 50 knjiga, pozorišnih komada i radio-drama, a dokazala se i u režiji. Kolumnista je brojnih časopisa.

Nakon svih uloga koje joj je život dodelio sigurno je da nikoga nikada nije ostavila ravnodušnim. Nazivaju je buntovnicom koja se nikada ne plaši da kaže šta misli i oseća, i da iskaže svoj stav bez obzira na posledice.
 
„Spas“ i „Spas 2“ su zapisi duše u najtežim trenucima, brutalno iskren ispis osećanja i misli od trenutka kada je autorka saznala da boluje od neizlečive bolesti. Knjige „Spas“ i „Spas 2“, koje su među najčitanijim od objavljivanja, ujedno su i literarni hologram Isidorine duše i lutanja tela sa najtežom dijagnozom. Njena potraga za spasom odvela ju je preko Pariza, Floride, Indije, Šri Lanke do čudesnog ostrva Egina, doma Svetog Nektarija, pravoslavnog sveca, iscelitelja neizlečivih bolesti. U novoj knjizi autorka veoma prisno i potresno pripoveda kako se suočava sa opakom bolešću za koju zapadnjačka medicina nema prave odgovore.
 
Potraga za isceljenjem, spasom i pomirenjem sa sobom izuzetno je lična priča koja je poznatu književnicu prikazala u sasvim novom i drugačijem izdanju.

  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
odgovori koji su neophodni nikad bolja sve o famoznoj menopauzi u prodaji od 24 aprila laguna knjige Odgovori koji su neophodni: „Nikad bolja: Sve o famoznoj menopauzi“ u prodaji od 24. aprila
23.04.2024.
Ginekološkinja Šila de Liz prihvatila se odgovornog zadatka i u knjizi „Nikad bolja: Sve o famoznoj menopauzi“ dala detaljan vodič i odgovore na mnoga pitanja za važan period života žene. Ova knjiga p...
više
sjajne akcije za svetski dan knjige  laguna knjige Sjajne akcije za Svetski dan knjige!
23.04.2024.
Dan koji cela planeta obeležava kao Svetski dan knjige je 23. april. Ali kada ste knjigama okruženi svaki dan kao mi u Laguni, onda je za nas svaki dan Dan knjige! Ipak, u nedelji kada svi pose...
više
rajko grlić 23 aprila u kc grad, u okviru programa booking balkan  laguna knjige Rajko Grlić 23. aprila u KC Grad, u okviru programa „Booking Balkan“
22.04.2024.
U okviru književnoumetničke platforme „Booking“, Kulturni centar Grad organizuje programski segment pod nazivom „Booking Balkan“, u kom će 23. aprila od 18 sati gostovati Rajko Grlić, jedan od najznač...
više
obaveštenje o radnom vremenu delfi knjižara i isporuci pošiljaka tokom predstojećih praznika laguna knjige Obaveštenje o radnom vremenu Delfi knjižara i isporuci pošiljaka tokom predstojećih praznika
22.04.2024.
Obaveštavamo vas da od 1. do 6. maja nećemo vršiti obradu i slanje porudžbina, već prvog sledećeg radnog dana. Porudžbine napravljene od 7. maja biće obrađivane po redovnoj proceduri i važiće standard...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.