Laguna - Bukmarker - Festival knjige u Aranđelovcu 16. i 17. avgusta - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Festival knjige u Aranđelovcu 16. i 17. avgusta

U jednom od najlepših i najpoznatijih parkova u Srbiji, parku Bukovičke banje u Aranđelovcu, u hladu stoletnih platana, i ove godine posetioci će se družiti sa knjigama i piscima. Sedamnaesti Festival knjige biće održan 16. i 17. avgusta 2024. uz brojne promocije, razgovore i umetničke sadržaje.


 
Festival knjige u Aranđelovcu je uzbudljiv kulturni događaj koji okuplja ljubitelje knjiga i autore iz celog regiona. Ovogodišnji festival obećava bogat program sa raznovrsnim književnim događajima, predstavljanjima novih dela i susretima sa omiljenim piscima.
 
U petak 16. avgusta u 19.30 književno veče održaće dobitnik nagrade „Beogradski pobednik“ za roman „Pakrac“ Vladan Matijević. U romanu koji je obeležio godinu za nama, Matijević donosi priču o ljudima sa margine, antijunacima našeg doba koje je svojim tekovinama u mnogim segmentima obesmislilo egzistenciju čoveka.
 
Istog dana u 20.15 Zoran Kostić Cane, frontmen Partibrejkersa, predstaviće svoju prvu zbirku poezije „Ukrštene reči“. Ove pesme su ogledalo okrenuto prema vama, one motivišu i pokreću na delanje. Jedan čovek, a to može biti svako od nas, beskompromisno se hvata ukoštac sa sudbinom i životom, i ne namerava da poklekne. Iako knjiga zabrinjava i rastužuje, ona pre svega pruža utehu i ohrabruje.
 
Drugog dana Festivala, u subotu 17. avgusta u 20 sati biće predstavljeno književno stvaralaštvo Dejana Stojiljkovića koje su obeležili romani „Konstantinovo raskršće“, „Duge noći i crne zastave, „Znamenje anđela“ i drugi. Stojiljković je nedavno objavio i roman „Serafim“ u kome pratimo Nemanju Lukića od trenutka kada je u međuratnom Beogradu prihvatio novi identitet.
 
U okviru Festivala, Laguna će čitaocima ponuditi knjige učesnika programa, ali i brojne druge hitove domaće i svetske književnosti, i to po sniženim, sajamskim cenama.
 
Kao i prethodnih godina, Festival knjige organizuje Centar za kulturu opštine Aranđelovac, u saradnji sa Narodnom bibliotekom „Sveti Sava“ i Smotrom umetnosti „Mermer i zvuci“.
 


Podelite na društvenim mrežama:

festival knjige u aranđelovcu 16 i 17 avgusta laguna knjige Festival knjige u Aranđelovcu 16. i 17. avgusta
14.08.2024.
U jednom od najlepših i najpoznatijih parkova u Srbiji, parku Bukovičke banje u Aranđelovcu, u hladu stoletnih platana, i ove godine posetioci će se družiti sa knjigama i piscima. Sedamnaesti Festiva...
više
nedeljnik u knjižarama delfi laguna knjige Nedeljnik u knjižarama Delfi
14.08.2024.
Novi broj lista Nedeljnik je na kioscima, a od petka ga možete kupiti za samo 29 dinara u svim knjižarama Delfi širom Srbije uz kupovinu bilo koje Lagunine knjige, knjige drugih izdavača ili proi...
više
ne propustite super akciju za školarce spremni za nova znanja dodatne povoljnosti za plaćanje unicredit bank karticama  laguna knjige Ne propustite super akciju za školarce „Spremni za nova znanja“! Dodatne povoljnosti za plaćanje UniCredit Bank karticama!
14.08.2024.
Iskoristite jedinstvenu priliku da pripremite svoje mališane za novu školsku godinu na najbolji način! Dodatnih 20% popusta na školske rančeve i pernice vodećih svetskih brendova učiniće da uz povoljn...
više
najomiljenija akcija svih knjigoljubaca 3 za 999  laguna knjige Najomiljenija akcija svih knjigoljubaca: „3 za 999“!
13.08.2024.
Vaša najomiljenija akcija „3 za 999“ vraća se 15. avgusta i donosi vam najbolje naslove iz naše ponude. Do 31. avgusta 2024. godine posetite Delfi knjižare ili sajtove laguna.rs i delfi.rs i pronađite...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.