Laguna - Bukmarker - Drugi dan Noći knjige: Ante Tomić i Marina Vujčić u knjižari Delfi SKC! - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Drugi dan Noći knjige: Ante Tomić i Marina Vujčić u knjižari Delfi SKC!

Velike gužve prvog dana Noći knjige još jednom su potvrdile da je ovo omiljena manifestacija ljubitelja čitanja!



Najtraženiji naslov bio je „Sinajski testament“, novi roman Vanje Bulića u kome pratimo avanture novinara i istražitelja Novaka Ivanovića.

Evo i liste najtraženijih naslova prvog dana Noći knjige:

Sinajski testament“, Vanja Bulić
Serafim“, Dejan Stojiljković
Nada“, Ante Tomić
Najnormalniji čovek na svetu“, Ivan Tokin
Ubistva u Flit hausu“, Lusinda Rajli
Semper idem“, Đorđe Lebović
Zulejha otvara oči“, Guzelj Jahina
Naše priče“, Jelica Greganović
Ana O“, Metju Blejk
Kuća noći“, Ju Nesbe

U Velikoj Sali SKC održana je i promocija knjiga „Sinajski testament“ i „Serafim“. Pored autora, Vanje Bulića i Dejana Stojiljkovića, govorili su Čedomir Antić, istoričar, Dubravka Dragović Šehović, urednica, dok su odlomke iz knjiga čitali glumci Isidora Građanin i Milan Caci Mihailović.

Nemanja Lukić se pojavio 2009. godine u prvoj knjizi Dejana Stojiljkovića koja je objavljena u Laguni „Konstantinovo raskršće“, a ove godine je snimljena serija: „Pošto se Nemanja Lukić vraća na veliko platno, bilo je vreme da se vrati i u literarnoj formi. U međuvremenu sam napisao mnoge priče u kojima se on pominje, pominjem ga i u `Kainovom ožiljku`, ima ga i u mom prošlom romanu o Branku Miljkoviću. Mnogo čitalaca je želelo da opet vidi šta je bilo sa njim pre događaja u `Konstantinovom raskršću` i posle toga. Ovakav roman spada u kategoriju takozvanog fix-up romana koji ima više priča i narativnih tokova ali koje povezuje određena nit, u mom slučaju to je glavni lik Nemanja Lukić, agent Serafim u Britanskoj obaveštajnoj službi i besmrtan čovek“.

Vanja Bulić je napisao deseti roman iz serijala o Novaku Ivanoviću čime je njegov junak jedan od najdugovečnijih u srpskoj književnosti: „Nisam stručnjak za istoriju. Ali sve što treba da se sazna može da se nađe na internetu. Skupljam sav materijal koji mi je potreban i vezan za temu. Ali često mi prilaze čitaoci koji saznaju nove stvari iz naše istorije upravo čitajući moje knjige koje ih podstiču da dalje istražuju. Između ostalog i pišem ove knjige da pokažem i ono što nismo znali, što nismo učili u školi“.

Istoričar Čedomir Antić je istakao da su romani koje pišu Vanja Bulić i Dejan Stojiljković izvanredni: „Oni otvaraju ozbiljna pitanja. Većina događaja iz istorije je važna zato što imaju posledice, oni u našoj svesti žive kroz posledice. Posledice su takve da mi svesno ili ne pokušavamo da saznanja o njima pripišemo onima koji o tome nisu mogli znati ništa, koji su prošlost u odnosu na te događaje i na posledice. E tu nam je potrebna umetnost. Prirodne nauke znaju kako se nešto dogodilo, ali ne znaju zašto. I mnogi filozofi su govorili da tu nastupa književnost, slikarstvo, muzika, da nadomesti to što mi ne znamo. I ovo je vreme kad su ovakvi žanrovi važni. Ovo više nije vreme romana o prošlosti, ovo je vreme u kome je čovek sam sebi postao idol, govore o našem vremenu. Ovakvi romani su možda najveći promoteri istorije“.

U SUBOTU PROMOCIJE NOVIH KNJIGA ANTE TOMIĆA I MARINE VUJČIĆ!

Ante Tomić i Marina Vujčić su sigurno među najznačajnijim regionalnim autorima. Njihove nove knjige „Nada“ i „Sigurna kuća“ objavljene su istovremeno u Srbiji i Hrvatskoj, a Laguna ih objavljuje u važnoj ediciji „Bez prevoda“. Oni će biti gosti Noći knjige u s subotu 8. juna od 18 sati u knjižari Delfi SKC.

Tomićev roman „Nada“ za kratko vreme dospeo je na vrh Lagunine top-liste. U pitanju je urnebesno duhovito i ujedno romantično štivo u kojem se Tomić ponovo vraća spoju burleske i ljubavnog romana kakav je bio njegov prvi roman „Što je muškarac bez brkova“.

„Sigurna kuća“ Marine Vujčić Mali prilog budućnosti bez nasilja. „Sigurna kuća“ je priča o ženi koja je u samoodbrani ubila muža, koji ju je godinama psihički i fizički zlostavljao. U zatvoru, ona noću ispisuje stranice o životu koji je bio neživot, o ljubavi koja je bila neljubav, o čoveku njenog života koji je bio nečovek njenog života.

NOĆ KNJIGE JOŠ SAMO U NEDELJU!

I ove godine važe fantastični popusti do čak 40%, a svi dobijaju i sjajne poklone!

Popusti na Lagunina izdanja:

- za kupovinu jedne knjige 25%,
- za dve knjige 30%,
- za tri knjige 35%,
- za četiri ili više knjiga 40%.

Isti popusti važiće i za knjige Delfi izdavaštva i mogu se kombinovati sa Laguninim naslovima.

Na knjige drugih izdavača koji su se priključili Noći knjige, strana izdanja i gift asortiman važiće popust od čak 20%. Isti popust od 20% važiće na društvene igre u izdanju Lagune i igre odabranih izdavača.

Multimedijalni sadržaji, CD i vinil izdanja odabranih dobavljača biće sniženi 10%.

Isporuka će biti besplatna za sve porudžbine preko sajtova laguna.rs i delfi.rs na teritoriji Republike Srbije.

  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna

Dobro došli!


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
megi o farel maštovito oživljavanje istorije laguna knjige Megi O’Farel: Maštovito oživljavanje istorije
15.07.2024.
Autorka bestselera i dobitnica brojnih prestižnih književnih priznanja Megi O’Farel govori nam o inspiraciji za svoj roman „Portret jednog braka“, istraživanju istorijskih izvora, pisanju o stvarnim l...
više
ivan tokin moja duša je od limuna laguna knjige Ivan Tokin: Moja duša je od limuna
15.07.2024.
Pisac Ivan Tokin objavio je reizdanje bestselera „Najnormalniji čovek na svetu“, zbog čega ga u prethodnim nedeljama „cimaju“ za intervju. Stefan Tošović je s Tokinom „trošio“ jedan lagani razgov...
više
o zbirci ukrštene reči stihovanje usamljenog hodača laguna knjige O zbirci „Ukrštene reči”: Stihovanje usamljenog hodača
15.07.2024.
Rokenrol pesnici: zanimljiva i, nažalost, nekako još neodređena, nerado priznata kategorija. Šta ih čini, po čemu ih prepoznajemo? Da li njihovi stihovi odvojeni od muzike deluju osakaćeno, bez snage ...
više
prikaz knjige persijanci prva supersila drevnoga sveta laguna knjige Prikaz knjige „Persijanci“: Prva supersila drevnoga sveta
15.07.2024.
Ako ste pratili trenutno aktuelnu Netfliksovu doku-seriju „Aleksandar Veliki: Rađanje boga“, verovatno ste kao jednog od stručnih naratora zapazili izvrsnog velškog profesora Lojda Levelina-Džounsa ka...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.