Laguna - Bukmarker - Deset preporuka za finale Sajamskih dana - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Deset preporuka za finale Sajamskih dana

Još malo vremena ostalo je do završetka Sajamskih dana u knjižarama Laguna i Delfi. Iskoristite lepo vreme i odlične popuste do 31. oktobra, prošetajte do najbliže knjižare i „naoružajte se“ dobrim knjigama. Naravno, ukoliko ste više za onlajn kupovinu, sve naslove možete poručiti i preko sajtova laguna.rs i delfi.rs.



Tokom Sajamskih dana izdvojili su se mnogi hitovi, a mi vam ovoga puta još jednom skrećemo pažnju na neke odlične naslove domaće i svetske književnosti koji se mogu naći na vašim policama.
 
Novi roman Fredrika Bakmana „Mi protiv vas“ je posvećen svim mukama i radostima, malim i velikim pričama koje sačinjavaju naše zajednice. Uz ogromnu saosećajnost i razumevanje, Bakman nam otkriva kako nas odanost, prijateljstvo i ljubaznost mogu provesti kroz najteže trenutke.

Preporučujemo i sedmu knjigu iz čuvenog serijala „Sedam sestara“ Lusinde Rajli „Izgubljena sestra“. Svaka od šest sestara D’Aplijez prešla je neverovatan put da bi otkrila svoje poreklo, ali na dva pitanja i dalje nemaju odgovor: ko je i gde je sedma sestra? Imaju samo jedan trag – sliku smaragdnog prstena u obliku zvezde.
 
Zanimljiva istorija Srba u 147 priča“ Momčila Petrovića beleži i osvetljava one događaje i pojedince za koje u zvaničnim hronikama često neopravdano nije bilo mesta. Kratke i upečatljive priče iz ovog svojevrsnog istorijskog zabavnika dopašće se čitaocima različitih generacija i sigurno će iznenaditi nepoznatim detaljima i interesantnim činjenicama.

Dajana: Njena ispovest“ Endrua Mortona je senzacionalna biografija poslednje ikone XX veka, trajno i moćno svedočanstvo o njenom duhu i hrabrosti. Autor razmatra Dajanino nasleđe i njen značaj u okvirima moderne kraljevske porodice.

Apis i Aleksandar“, roman-dokument Nenada Novaka Stefanovića, ne samo da je pouzdani vodič kroz splet vojnih i diplomatskih zavera koje su dovele do kobne noći 29. maja 1903. već i uveliko razbija ustaljene predstave o epohi Obrenovića i prevratu koji je odredio sudbinu Srbije do današnjih dana.

U originalnom i potresnom romanu Darka Tuševljakovića „Uzvišenost“, koji zauzima posebno, visoko mesto u savremenoj srpskoj književnosti, lične drame prepliću se s onom globalnom, dok obični ljudi traže svoje mesto i ulogu u svetskim događajima koji nepovratno menjaju svakodnevicu.

Kad ti život uvali nilskog konja“ Anete Bjeufelt je nezaboravan roman o potrazi za Ljubavlju veka, o preživljavanju velikog gubitka i pružanju još jedne šanse životu. Ispričana kroz prizmu stidljive slikarke Ester, ova saga prati tri generacije pod istim krovom, sa izletima u Pariz i u cirkus Sovalski na periferiji Sankt Peterburga.

Preporučujemo vam i autobiografiju Vudija Alena „Apropo ničega“. U ovoj iskrenoj, duhovitoj i na momente komičnoj knjizi slavni režiser, komičar, pisac i glumac daje detaljan osvrt na svoj burni život.

Svetski bestseler iz oblasti popularne psihologije „Dete u tebi mora da pronađe svoj zavičaj“ Štefani Štal je vodič koji će nam pomoći da bolje razumemo sebe i promenimo negativne stavove i ponašanje. Polazi od pretpostavke da nas mnogi problemi u odraslom dobu prate od detinjstva (potraga za moći, savršenstvom…) i da dete u nama treba da pronađe svoj zavičaj da bismo živeli u harmoniji.

Za najmlađe čitaoce izdvajamo knjigu koja rasteruje smor i uz koju im nikad neće biti dosadno. Vezujte čvorove, napravite i puštajte zmaja, pišite šifrovane poruke i još mnogo, mnogo toga uz „Nedosadnu knjigu“!


Podelite na društvenim mrežama:

delfi knjižara milutin uskoković u užicu proslavila jubilej laguna knjige Delfi knjižara „Milutin Uskoković“ u Užicu proslavila jubilej
22.07.2024.
Da je Milutin Uskoković danas među svojim Užičanima, atmosferu koja je vladala u nedelji posvećenoj Delfi knjižari u gradu na Đetinji mogao bi ovako opisati: „Pomodne haljine i svilene bluze su se sve...
više
nedelja knjiga džordža r r martina od 22 do 28 jula 2024  laguna knjige Nedelja knjiga Džordža R. R. Martina od 22. do 28. jula 2024!
19.07.2024.
Džordž R. R. Martin stvorio je jedan od najuzbudljivijih serijala, remek-delo epske fantastike „Pesmu leda i vatre“, koji je uticao na sve podžanrove fikcije, počev od naučne fantastike, preko misteri...
više
možete prestati da pušite lako je laguna knjige Možete prestati da pušite! Lako je
19.07.2024.
„Lak način da prestanete da pušite“ Alena Kara je najpoznatiji i najprodavaniji priručnik za prestanak pušenja koji objašnjava kako da se bez snage volje trajno oslobodite ovog poroka.   Ova kn...
više
ne propustite još jednu knjigu igora kolarova  laguna knjige Ne propustite još jednu knjigu Igora Kolarova!
19.07.2024.
Od autora kultnog romana „Agi i Ema“ Igora Kolarova stiže jedinstveni ringišpil veselih ideja, neobičnih junaka i tananih osećanja u knjizi „Burence: Luckaste priče“. Kao i drugim zbirkama, i u ovi...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.