Laguna - Bukmarker - Dečji dani kulture još samo u nedelju! - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Dečji dani kulture još samo u nedelju!

Posle dva dana druženja, Dečji dani kulture ulaze u finale!



U subotu smo se sjajno zabavljali sa Ljubivojem Ršumovićem. Omiljeni pisac detinjstva mnogih generacija predstavio je svoju novu knjigu za velike i male „Tri JaJaJa na oko“, drugu knjigu promišljanja o pesnicima, poreklu, porodici, prirodi, principima i – pegomantiji!

Ljuba nas je podsetio da je vrlo važno poštovati starije, ali i deci se obraćati i sa njima razgovarati kao sa odraslima.

Nakon druženja sa čika Ršumom, odgledali smo predstavu naših drugara iz Dečjeg kulturnog centra „Nasmešite se, ptičica!“. Junaci ove priče su Anastas Jovanović i Milica Stojadinović Srpkinja, dve jake ličnosti, sa različitim pogledom na svet! Fotografije Anastasa Jovanovića i dnevnici Milice Stojadinović Srpkinje, učinio je da ovaj mali vremeplov dočara deci život Beograda krajem 19. veka. A onda, kada su slike starog Beograda zamenile slike Beograda danas, razgovarali smo o tome kakav će grad biti sutra, kako je njihova ulica izgledala nekada, kako izgleda sada, a kakva će biti za pedeset ili sto godina.

Sa piscem Rastislavom Durmanom zabavili smo se i naučili nešto novo uz radionicu „Skockaj svoju bajku“. Rastislav nam je prvo potvrdio da bajke nikad neće izaći iz mode, ali da su se s vremenom menjale kako se menjao i svet. Zatim nam je objasnio da se iste bajke pojavljuju u različitim zemljama, ali sa istom porukom. I na kraju nas je upoznao sa karticama koje sadrže različite motive uz pomoć kojih deca mogu sama da prave svoju bajku. Naš pisac je predstavio i svoje knjige za decu koje mališani mnogo vole, iz edicije „Više od bajke“: „Zmajevi, zmajke i zmajčad“, „One tete što na metli lete“, „Koji je đavolu vrag?“ i „Ona bića koja nisu sića“.

Druženje nastavljamo i u nedelju 7. aprila. Od 16 sati gledaćemo predstavu po motivima knjiga „20 izuzetnih devojčica koje su promenile svet“ i „20 izuzetnih dečaka koji su promenili svet“. Predstava nosi naziv „Izuzetno III/3“, a izvode je učenici Osnovne škole „Skadarlija“.

Dečje dane kulture završavamo u nedelju druženjem sa piscima Lagune. Od 17 sati svoje knjige predstaviće – Aleksandra Filipović, Aleksandar Obradović i Željko Obrenović.

Dečji dani kulture odvijaju se u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca u Srbiji i regionu, kao i na sajtovima laguna.rs i delfi.rs i u nedelju 7. aprila.

Ne propustite i sjajne popuste na knjige za najmlađe.

Popust na jednu Laguninu knjigu za decu i tinejdžere iznosiće 25%, na dve 30%, na tri 35%, a na četiri ili više knjiga 40%. Naslovi odabranih izdavača biće na popustu 20%, dok će odabrani gift program biti snižen 20%. Navedeni popusti se ne mogu kombinovati sa drugim popustima i akcijama.

Ne propustite Dečje dane kulture! Budite u igri sa knjigom!

Uz svaku kupovinu očekuju vas pokloni.

Pokrovitelj Dečjih dana kulture je Banca Intesa.

  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna

Budite u igri sa knjigom!


Podelite na društvenim mrežama:

društvena igra rat u zemlji čuda u prodaji od 16 jula laguna knjige Društvena igra – „Rat u Zemlji čuda“ u prodaji od 16. jula
16.07.2024.
Alisa je ponovo u Zemlji čuda, ali tamo je zatekla bledu senku onoga što je nekada bila. Zato svaki vođa pokreta kreće u borbu da obnovi Zemlju čuda kakvu je voleo. Nekada je tu bilo šale i duh...
više
megi o farel maštovito oživljavanje istorije laguna knjige Megi O’Farel: Maštovito oživljavanje istorije
15.07.2024.
Autorka bestselera i dobitnica brojnih prestižnih književnih priznanja Megi O’Farel govori nam o inspiraciji za svoj roman „Portret jednog braka“, istraživanju istorijskih izvora, pisanju o stvarnim l...
više
ivan tokin moja duša je od limuna laguna knjige Ivan Tokin: Moja duša je od limuna
15.07.2024.
Pisac Ivan Tokin objavio je reizdanje bestselera „Najnormalniji čovek na svetu“, zbog čega ga u prethodnim nedeljama „cimaju“ za intervju. Stefan Tošović je s Tokinom „trošio“ jedan lagani razgov...
više
o zbirci ukrštene reči stihovanje usamljenog hodača laguna knjige O zbirci „Ukrštene reči”: Stihovanje usamljenog hodača
15.07.2024.
Rokenrol pesnici: zanimljiva i, nažalost, nekako još neodređena, nerado priznata kategorija. Šta ih čini, po čemu ih prepoznajemo? Da li njihovi stihovi odvojeni od muzike deluju osakaćeno, bez snage ...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.